Кремъл: Черно море никога няма да бъде море на НАТО

Киев призова Алианса за по-голяма роля за сигурността в региона
13 апр 2023 15:08, Елка Василева
244
Кремъл: Черно море никога няма да бъде море на НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Черно море никога няма да бъде "море на НАТО", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Той заяви това, след като украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Северноатлантическия пакт да играе по-голяма роля за сигурността в региона.

Русия и Украйна са черноморски държави наред със страните членки на НАТО Турция, България и Румъния, посочва Ройтерс.

Говорителят на Кремъл каза още пред медиите, че не следи здравословното състояние на изтърпяващия присъда руски опозиционер Алексей Навални, след като негови сътрудници обявиха, че здравето му се е влошило. Той посъветва журналистите да отправят въпросите си за здравословното състояние на Навални към руската Федерална служба за изпълнение на наказанията.

Кремъл отрече руският президент Владимир Путин лично да е наредил ареста на репортера на в. "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович, който беше задържан в Русия миналия месец по обвинения в шпионаж.

"Не, това не влиза в прерогативите на президента. Спецслужбите са си свършили работата. И нека кажа още веднъж, бих искал да ви напомня, че този журналист е бил заловен на местопрестъплението", подчерта Песков.

"В момента няма насрочена дата за каквито и да било телефонни разговори между лидерите на Русия и Китай", отговори той на журналистически въпрос.

Песков каза, че не знае нищо за достоверността на информацията, изнесена от западни медии, които твърдят, че Путин е организирал среща между собственика на "Вагнер" Евгений Пригожин и руския министър на отбраната Сергей Шойгу за уреждане на конфликта между тях.

"Не зная нищо по този въпрос", заяви той.

Песков каза още, че се разглежда темата за признаване на действията на нацистка Германия по време на Втората световна война за геноцид срещу народите на Съветския съюз.

"Тази тема присъства в дневния ред, тя е доста чувствителна за обществото ни, за нашата страна", заяви говорителят на руския президент. Той добави, че "както и преди, се разглеждат различни варианти (за възможно приемане на документи), но не са взети никакви решения по този въпрос".
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
6
 
! Отговори
Господ гледа преди 1 година
Сатаната Путин дори на Коледа и Великден не спира да пали и граби Православни земи!
165
3
 
1
 
! Отговори
Бай Брадър преди 1 година
Тия пак се извърлиха рано рано. Няма по-малка шайка.
164
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черно море в момента не е на 100% на НАТО . А трябва да стане 100%>
163
4
 
5
 
! Отговори
Васко преди 1 година
То е море на НАТО!
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментара на 74 е , че той е азиатец или от РФ републиките. Винаги иска да е тарикати в корупцията Не желае да е свободен европеец . Да развива собствена дейност в продуктите и услугите . Не желае да има свободен избор на пътуване. Не желае да си избира свободно , какво да работи . И да си сключа свободно трудов договор
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До74. Много ти е глупав въпроса. Българина е Европеец , географски, правно и финансово. Откакто падна власта 1989г. В Н НАТО и ЕС е . Преди беше закачен като колония за СССР . По решение на САЩ Великобритания и СССР / 1948г./
160
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен173: "...Какво ще ни предложат руснаците на нас Европейците..." ХАХАХАХАХА... Ти за европеец ли се броиш? Маймуняк.
159
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо трябва черно море да е с достъп на Русия . Какво ще ни предложат руснаците на нас Европейците , ако имат достъп. Всеки обикновен българин ще си зададе въпроса
158
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО Констатираща. То и сега е на НАТО. А всички страни включително и българите желаят да се разширят на Изток. А Констатираща, защо не си съгласна ? В далечния Изток ли живееш
157
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, дето лепи през 3 поста тук следното: "Черно море никога няма да бъде море на агресора Русия. Свободният свят"............. еееееееееееее... стига си копирал опорките де. Досадник . За 5 лева ще си загубиш деня да лепиш тук глупости.
156
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черно море не трябва да бъде полигон на ШАШ да си пробват оръжията. Мисля, че при една пълномащабна война ще бъдат потопени много кораби, на които мястото им не е там.
155
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черно море никога няма да бъде море на агресора Русия. Свободният свят няма да го позволи. СССР не съществува.
154
15
 
6
 
! Отговори
Констатираща преди 1 година
Всички се мъчат да поделят Черно море като торта, но важното е кой има право да го притежава. Правото е на тези, които граничат с него, а не на тези, които са отвъд океана и си имат океан. Те се стремят незаконно да превземат целия свят. Русия е всемогъща, а зад нея има много силни страни, които не са със САЩ и те стават и ще стават все повече, ще се преместват все по-на запад, а не както си мислят, че НАТО ще се разширява неправомерно на изток.
153
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и обкръжението му на международен трибунал. Петков и Шойгу са първите.
152
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черво море никога няма да бъде море на агресора Русия. Свободният свят няма да го позволи. СССР не съществува.
151
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че Черно море е на НАТО. Турция, България и Румъния са членки. Скоро и Украйна и Грузия ще станат и Русия увисва...
150
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да не се задавите от преяждане
149
12
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Крим не е руски 169 Крим е турски .
148
13
 
16
 
! Отговори
краварите нямат преди 1 година
работа тука, да се измитат
147
10
 
14
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
хубавите новини за руския обор защо са все в бъдещо време..ха.ха ха ха х ще ще