Москва: Расте рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО

Балтийският регион бил превърнат в зона на военно съперничество
13 апр 2023 12:35, Елка Василева
111
Москва: Расте рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко предупреди, че се увеличава рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО.

Още по темата
В интервю за вестник “Известия” Александър Грушко заяви, че с общите усилия на НАТО Балтийският регион е бил превърнат от един от най-спокойните във военно и политическо отношение в "зона на военно съперничество", предаде кореспондентът на БНР.

Според Грушко увеличаването на границата между Русия и Алианса с 1200 км след присъединяването на Финландия многократно увеличава риска от военен сблъсък.

По думите на заместник-министъра засега е преждевременно да се говори за евентуално разполагане на ядрено оръжие на финландска територия, ако се съди по изявленията на официалните лица в Хелзинки и във Вашингтон.

В същото време Грушко обърна внимание на модернизирането на финландската армия. Като пример той посочи придобиването на изтребители F-35, които могат да бъдат носители на ядрено оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета коментарите на промитите мозъци от западната пропаганда,и платените ***,продаващи се за центове,и си мисля:А бе как у вас не е останало поне малко от българщината бе,жалки нещастници кланящи се на западняците,които ако има как в една локва ще ни издавят цялата нация! Русия два пъти ни е освобождавала,и пак ще го направи!Истинските Българи сме благодарни за това,и винаги ще бъдем на страната на Русия!Слава на Русия,нашата Освободителка!Да живее Независима България!!!
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам да си разменят няколко ядрени удара и да се върнат към вътрешните си работи. Ще има за чистене, строене. Светът няма да свърши. След първите удари ще спрат веднага. Ще донесат много радост на Индия и Китай.
73
6
 
0
 
! Отговори
Супер Селтак преди 1 година
От кога чекам да видя атомна гъба на живо и отблизо, ама нейсе
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не се блъскайте
71
11
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Не е желателно за руснаците.
70
0
 
3
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Много овце!
69
22
 
13
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Еми махнете се от цяла Украйна и няма да има сблъсък, д..ба и ***-френиците! Нали искахте по-малко НАТО, вие си докарахте още 2000 км граница с Финландия и Швеция, новите членове, хахахах! Украйна също ще влезе в един момент. Свиквайте или се разкарайте.
68
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали Путин каза че Финландия в нато не е проблем?
67
29
 
23
 
! Отговори
do 84 Кънев преди 1 година
Нито една европейска държава не била нападната, а Украйна къде се намира, в Австралия ли? И русия е нападнта нали? И не води война, а "СВО"? Русоазиятците направо ще се счупите от зор да изкарвате черното - бяло.
66
32
 
23
 
! Отговори
Кънев преди 1 година
Тия от 45 години страдат от параноята,че все някой ще ги напада,все някой ще ги завладява и само папкат ципорки по адрес на САЩ и Европа ,заради което и останаха като едни самнотници ! Никоя Европейска държава не е завладяна или нападната от НАТО,а единственитге агресори в момента в света сте вие - Русия !!! Наглостта ви стига до там,че постоянно твърдите и настоявате да бъде по вашему-каквото каже Русия, това да става ! Ама на народите нещо не им харесва ...
65
26
 
25
 
! Отговори
Овенен самальот преди 1 година
Джудженцата подпръцкват. Нали са несъкрушими и непабедими. От какво ги е шубе!? А и Финландия е в НАТО и логично ще се въоръжава, за да не бъде втора Украйна.
64
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще расте!След прекрачването на поставените от вас червени линии от НАТО последваха .... нови предупреждения.
63
36
 
32
 
! Отговори
Р. Рейгън преди 1 година
И защо му трябваше на Путин да плаши света?Ето какъв е резултатът:изолация, икономическа криза,загуба на влияние и престиж,неутрални от векове държави се включиха в НАТО.И това е само досега,бедите за Русия тепърва предстоят!Е,да,но пък диктатурата става все по-авторитарна и жестока.В най-богатата на ресурси страна,огромна по територия и рядконаселена;страна, в която хората имат възможност наистина да живеят богато и щастливо!Каквото сам си направиш, и на-големият ти враг не може да го стори...
62
28
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пряк сблъсък си е налице от миналата година. В Украйна си воюват платени вносни наемници и НАТО ги въоръжава и надъхва. Само дето нещо сдават полека багажа, понеже не те са в настъпление.
61
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SuCkMyD1ckТо от теб само това може да се очаква, мачове, п1чки и бягство с 300 км/ч когато стане напечено, а русофилите си ходят на работа и си плащат данъците.
60
38
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че при първа възможност, всички, повтарям ВСИЧКИ биха нападнали Русия заради благата и.
59
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стягайте куфарите Герб и ПП внасят закони заедно.
58
4
 
5
 
! Отговори
Мъглата преди 1 година
До 69...Само ние да не сме там....
57
38
 
36
 
! Отговори
Д@СкопимСулюПаситто преди 1 година
Световните терористи ФАЩ и Англия докато не подпалят Света и не изпепелят България няма да мирясат.
56
30
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злодеите обитаващи Кремъл са убили милиони руснаци през последните 100 години и украинците отлично го знаят, защото също са били потърпевши... Затова се бият срещу тия варвари.