Москва: Расте рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО

Балтийският регион бил превърнат в зона на военно съперничество
13 апр 2023 12:35, Елка Василева
111
Москва: Расте рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко предупреди, че се увеличава рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО.

Още по темата
В интервю за вестник “Известия” Александър Грушко заяви, че с общите усилия на НАТО Балтийският регион е бил превърнат от един от най-спокойните във военно и политическо отношение в "зона на военно съперничество", предаде кореспондентът на БНР.

Според Грушко увеличаването на границата между Русия и Алианса с 1200 км след присъединяването на Финландия многократно увеличава риска от военен сблъсък.

По думите на заместник-министъра засега е преждевременно да се говори за евентуално разполагане на ядрено оръжие на финландска територия, ако се съди по изявленията на официалните лица в Хелзинки и във Вашингтон.

В същото време Грушко обърна внимание на модернизирането на финландската армия. Като пример той посочи придобиването на изтребители F-35, които могат да бъдат носители на ядрено оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
12
 
! Отговори
Мри преди 1 година
Бе лилипутинистки сатрап недо раз вит. Рушиста утре пка.
14
13
 
11
 
! Отговори
Кой крив кой прав преди 1 година
До Отговор: Суверенна беше и Сърбия, а НАТО води война с нея до самата ни граница. Една ракета от самолет на САЩ събори покрив на къща в Горна бан, а нашите медии си премълчаха за това. А от боеприпасите с обеднен уран, които НАТО използва в Сърбия поне десет пъти са се увеличили раковите заболявания.
13
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления до там ли опря, че вече да говори за ядрен сблъсък, баси миш ока :)))
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре да лягаме и да умираме че видиш ли русия така иска
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами си го направихте, нагли руски бедняци. Ще плачете много скоро.
10
10
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно преди 1 година
До АнонимеН: Глупости са това. Реално Украйна не е в НАТО.
9
8
 
25
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
Сами си надробихте и сега идва време да си сърбате попарата. Никой не ви е виновен, че нападате суверенна държава. А сблъсък с НАТО няма как да имате, защото това не би било сблъсък. НАТО ще ви премаже за топно два дни и на третия сте обявили капитулация. Нямате нито армия, нито други аргументи, с които да влезете в подобен конфликт. Една Украйна ви е.бaва мaiката, а какво да говорим за целия натовски блок!
8
13
 
8
 
! Отговори
Руси преди 1 година
Хората си предупреждават, но никой не чува ! После ще кажат ,че не знаят от къде им е дошло!
7
17
 
9
 
! Отговори
Не е ли ясно преди 1 година
До Рибентроп-***: Ако от НАТО знаеха, че могат да спечелят война с Русия щяха да я започнат.
6
7
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Анонимен 4/ КОГО ПАК ЛЪЖЕ ТИ КОМУНИСТКЕ! ФАЩ Е ГАРАНТ ПО ДОГОВОР ЗА ЗАЩИТА НА УКРАЙНА ТОВА Е МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОДПИСАН 1994-ТА ГОДИНА! А ФАЩ Е В НАТО! РЕАЛНО КОМУНИСТИЧЕСКАТА НАПАДНА НАТО С НАПАДЕНИЕТО СИ НАД УКРАЙНА А НАТО ОЩЕ БЛЕЕ
5
6
 
30
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Значи НАТО не е изпращало армия в Украйна! НАТО, спазвайки едни договорености, стари с Украйна изпраща само оръжия! То ако НАТО беше пратило армия в Украйна да ти кажа до сега войната щеше да е приключила преди година! Мдам! При това нямаше да е в полза на русия! :)))))))))))))
4
8
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРОПАДНАЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ С ЕДИН БАХМУТ НЕМОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ 1 ГОДИНА :D ДА СЕ МОЛИ ПРОПАДНАЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО ДА НЕ СЕ НАМЕСИ НАТО ОТКРИТО , ЧЕ ЩЕ ОТИДЕ ЧАК ДО МОСКВА ЗА ПО МАЛКО ОТ МЕСЕЦ И ЩЕ ГИ ОКОШАРИ ВСИЧКИТЕ ОТ ЧЕРВЕНИЯ ПУТАНОВ РЕЖИМ ТАМ!
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Расте като 3 дневна операция
2
4
 
9
 
! Отговори
селянин преди 1 година
че то досега кво беше
1
12
 
27
 
! Отговори
Всичко това преди 1 година
Е СЛЕДСТВИЕ г-н Грушко!Следствие на недалновидната Руска политика и агресията на Русия към независими и суверенни страни.Никой не Ви е виновен,сами сте си виновни и стига сте плашили света със сблъсък мебду Русия и НАТО.Вие с една Украйна не можете да се оправите,та камо ли с НАТО.Просто сте много по-слаби!Такива са реалностите и кой разбрал - разбрал,кой не - да е!