Москва: Расте рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО

Балтийският регион бил превърнат в зона на военно съперничество
13 апр 2023 12:35, Елка Василева
111
Москва: Расте рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко предупреди, че се увеличава рискът от пряк военен сблъсък между Русия и НАТО.

Още по темата
В интервю за вестник “Известия” Александър Грушко заяви, че с общите усилия на НАТО Балтийският регион е бил превърнат от един от най-спокойните във военно и политическо отношение в "зона на военно съперничество", предаде кореспондентът на БНР.

Според Грушко увеличаването на границата между Русия и Алианса с 1200 км след присъединяването на Финландия многократно увеличава риска от военен сблъсък.

По думите на заместник-министъра засега е преждевременно да се говори за евентуално разполагане на ядрено оръжие на финландска територия, ако се съди по изявленията на официалните лица в Хелзинки и във Вашингтон.

В същото време Грушко обърна внимание на модернизирането на финландската армия. Като пример той посочи придобиването на изтребители F-35, които могат да бъдат носители на ядрено оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
16
 
17
 
! Отговори
XИЧО преди 1 година
Ако само Полша от НАТО влезе във войната,руските варвари и престъпници ще бегат,както бегаха при Херсон и Харков-бегане,лазене и подскачане,без да се обръщаш назад....
34
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си избиват крепостния народ колкото искат, какви са те че ще заплашват света? Ако не бяхме ние и писменост нямаше да имат още аборигените!
33
15
 
10
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До АнонимеН: Русия ориентира търговията си на изток. Тази година стокооборотът с Китай ще достигне 200 милиарда долара. И няма да търгуват с долари, а с юани и рубли 50/50%.
32
10
 
20
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Те Украйна не могат да победят, скачат на НАТО БУАХАХАХА НАЛИ ЩЕ ИЗТРИЕМ МАСКВЕ ОТ ЛИЖЕТО НА ЗЕМЯТА *** ***
31
17
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Заплахата от ядрена война не е нещо, за което трябва да си затваряме очите. Мисле, че, ако САЩ наистина разположат атомно оръжие във Финландия, Русия трябва да разположи атомно оръжие в Куба. Пито-платено.
30
8
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЩОМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА СМЪКНА ПРИРОДНИЯ ГАЗ НА 40 ЕВРО ПРИ ТЕЗИ НАМАЛЕНИ ОБЕМИ КОИТО ПРОДАВА , ЗНАЧИ СА НА ПРЕДЕЛА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО И ИЗДЪРЖАТ САМО, ЗАЩОТО РАЗПРОДАВАТ ЗЛАТОТО ВСЕКИ МЕСЕЦ ! И ПРЕЗ ТАЗИ КОДИНА ЩЕ СЕ БИЯТ УВИ ЦЯЛАТА ГОДИНА! КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЩЕ Е СМАЧКАНА И ФИНАНСОВО А ВОЙНИЦИТЕ И ЩЕ СА ЛИКВИДИРАНИ ПОВЕЧЕТО! ПРЕЗ 2024-ТА ГОДИНА РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ ПАДНЕ И ТО РЕДОМ СЪС ФАЛИТА НА БАНКОВАТА ИМ СИСТЕМА! РУБЛАТА ЩЕ ПОЕВТИНЕЕ С 20% ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА!
29
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гътне ли се джуджето с наполеонов комплекс и проблема е решен
28
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците няма канво да губят -освен жалкия си мизерен животец - докато охолния живот на западняците е вече към края си
27
7
 
22
 
! Отговори
XИЧО преди 1 година
Сблъсък Нато с Русия?Все едно да се бият Кличко с Путин.....
26
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък все Русия напада защото я заплашват? Тя руската логика е като руската техника, колкото това е логика, толкова и онуй е техника!
25
20
 
11
 
! Отговори
МИНТИРИ ТИНТИРИ преди 1 година
До ТИНТИРИ МИНТИРИ: Ако го обърнем обратно е още по-вярно. НАТО не смее да нападне Русия, защото Русия ще ги запука с хиперзвукови ракети, които дори САЩ още нямат.
24
6
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
И АЗ ДА ИМАМ ТОЛКОВА ОТВРАТИТЕЛЕН СЪСЕД И АЗ ЩЕ ИСКАМ ДА СЪМ В НАТО!
23
7
 
22
 
! Отговори
Off преди 1 година
Няма да е голям сблъсък, като гледам в Украйна как се справя Русия. Ще стане има Русия, няма Русия....
22
4
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Сър Пичук: Ако са ги превели, *** си ги вземи.
21
9
 
16
 
! Отговори
ТИНТИРИ МИНТИРИ преди 1 година
В Русия нямат смелостта да нападнат директно НАТО, защото НАТО ще ги запука с ракети веднагически хаха... За това нападнаха Украйна и нямат смелост да нападнат натовска държава защото знаят какво ще им се случи. И като падна ракетата в Полша в Русия почнаха да се оправдават като ш,утки... Ама те Украйна това, Украйна онова... Доста са се на,***... За това само дрънкат за преки военни сблъсъци, ама на думи...
20
11
 
7
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До До "кой крив ко": Геноцид? Няма оправдание за бомбардировки с боерипаси с обеднен уран. Но тогава САЩ мислеха (а сигурно и сега мислят) че на тях всичко им е позволено.
19
9
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Не е ли ясно/ ФАЩ Е В НАТО , ЗНАЧИ И УКРАЙНА Е ЧАСТ ОТ НАТО! ТАКА Е СПОРЕД МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА 1994 НЕОСПОРИМ ДОКУМЕНТ ЗАРАДИ КОЙТО РУСИЯ ГУБИ ВСИЧКИ ДЕЛА В СЪДА И ЩЕ ПЛАЩА 2.5 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА!
18
5
 
22
 
! Отговори
До "кой крив ко преди 1 година
Геноцидът на Милошевич не заслужаваше нищо друго освен това, което получи.
17
22
 
13
 
! Отговори
За какво им трябваше преди 1 година
За какво им трябваше на финландците да влизат в НАТО? От Втората световна война насам Русия с нищо не ги е заплашвала - ходеха там за риба. Сега като ги яхнат от Вашингтон ще трябва да дават милиарди за американски оръжия.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как нищо не е е квакто го п риказват медиите..