Силите на "Вагнер" превзели още два района в Бахмут

Градът ще падне за по-малко от месец, според украински военен
Обновена: 15 апр 2023 16:51 | 15 апр 2023 16:50, Анисия Иванова
248
Силите на "Вагнер" превзели още два района в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Силите на руската военна организация "Вагнер" са превзели още два района в северната и южната част на Бахмут, в украинската Донецка област, според руското министерство на отбраната.

По-рано британското военно разузнаване съобщи, че украинските сили са отстъпили територии в града под натиска на интензивен артилерийски обстрел, съобщава БНР.

Останалите в града части на украинските въоръжени сили отстъпват и умишлено разрушават инфраструктурата и жилищните сгради, заяви говорителят на руското отбранително министерство генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Руските войски водят битки от миналото лято за превземането на града в източна Украйна, който придоби огромно символично значение, въпреки че според анализатори има малка стратегическа стойност. Според Киев битката за града е ключова за задържането на руските сили по целия източен фронт.

Вчера Русия обяви, че напредва в западната част на Бахмут. "Щурмови групи на "Вагнер" водят високоинтензивни военни операции, за да превземат квартали в западната част на Артьомовск (съветското име на Бахмут, което Москва използва)", заяви руското министерство на отбраната.

Според украински военен, напуснал Бахмут преди седмица и свързал се с Франс прес, позиции са били изгубени в града и е невъзможно да бъдат евакуирани или изтеглени украинските сили оттам. Ситуацията е много трудна, допълва той. Дори и Украйна да изпраща в зоната все още "свежи хора", то "Бахмут ще падне за по-малко от месец", казва украинският военен, чието име не се съобщава.

Същевременно лидерът на "Вагнер" - Евгений Пригожин заяви, че Украйна е готова за настъпление, но Русия е готова да го отрази, предаде ТАСС.

Агенция Франс прес не успя да провери ситуацията на място. Смята се, че Русия и Украйна са претърпели огромни загуби в битката за Бахмут. Русия заяви в петък, че настоява да превземе западните райони на силно разрушения град за добив на сол, който някога е имал население от 70 000 души. В четвъртък Москва заяви, че е отрязала украинските сили в Бахмут. Киев отхвърли твърдението, заявявайки, че има достъп до своите войски и е в състояние да изпрати боеприпаси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
19
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
А бе,кога ще напишат,че и украинците са превзели нещо.
70
6
 
6
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Анонимен 80" Още 54 района? Хайде де. Ти тоя Бахмут ще го изкараш по-голям от Ню Йорк.
69
17
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
Пригожката- юридиеския властелин на Бахмут, да обяви процентите - сигурно вече са 87,325%
68
12
 
14
 
! Отговори
Гогол преди 1 година
Разбира се Вагнер първо беше Менделсон и изпълняваше сватбения марш за мъжете на Путин и сега към края си е Шопен и траурния марш за стари пандизчии! Класиката е вечна пирожките от закуска на закуска !
67
11
 
12
 
! Отговори
Не бе преди 1 година
Урките са ги взели. Объркахте пропагандара. Не мой така.
66
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75 ти не можеш Багдад да напишеш правилно, военни статегии си тръгнал да мислиш. Хващай пътя, въз от тук.
65
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не е ли ясно? Ясно е едно, ако американците воюваха като руснаците на мястото на Багдат щеше да има само развалини. Точно това оставиха след себе си руснаците в Северодонецк, Лисичанск, Изюм, Соледар и Бахмут изгорена земя. Същото направиха руснаците и в Сирия с Алепо и Петра те по друг начин не могат да воюват. Това беше причината Путин да назначи касапина от Алепо Суровикин за главнокомандващ в Украйна. Там Суровикин се провали тотално защото руската авиация беше блокирана в Украйна.
64
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давай минусчета, друго не можеш.
63
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците в момента им е грижа да снабдят регионите с плодове.не им дреме за сооросташката пропаганда по сайтовете тук. Ето В Мариуполь приехал первый замглавы АП Сергей Кириенко, чтобы посмотреть на ассортимент продаваемых там продуктов питания и уровень цен, сообщил врио главы ДНР Денис Пушилин.
62
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Превзели са две кучешки колиби. Ха-ха-ха.
61
15
 
19
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 68: Ако Русия воюваше в Украйна както САЩ, досега Киев отдавна да е сравнен със земята. Руската армия се стреми (доколкото е възможно) да пази мирното население. Изгорената земя е тактика на американската армия. За сравнение: Ракка в Сирия 2018 беше сравнена със земята. В края на август 2018, ООН излезе с изявление, критикуващо коалицията на САЩ. Хуманитарна мисия на ООН, заяви, че е шокирана степента на разрушение, което надминава всичко, което сме виждали досега.
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втората армия в света сега тренира превземането на Бахмут за 9 месеца, след тренировката с лекота ще завземат Киев за 3 дни.
59
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
US армия, най-силната в света за 2 месеца разби армията на Садам и превзе Ирак с милионните Багдат и Басра и 10 тина града с население 200 хил+, а такива градчета като Бахмут смиляха за часове. Русофилите пък тръгнали да ни убеждават каква Велика победа за руската армия е превземането на градчето Бахмут, след 9 месечни мъки! Смех.
58
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото че хората най после видяха какво представлява западната пропаганда. ISW и подобни дойче велета.
57
8
 
16
 
! Отговори
Първи Леопард дотук преди 1 година
Германските танкове Leopard започнаха да се използват в посока Херсон, един от тях вече се успокои завинаги в блатото на Херсонска област, повтаряйки съдбата на много от своите предшественици. Тук многократно беше регистриран обстрел на контролно-пропускателни пунктове от танкове Леопард. Следяхме ги Леопардите. Има история от колеги, общуваме с тях, когато диверсионен отряд e заловил танк Леопард. Не са могли да го завлекат в тила, и са го потопили в едно блато, каза офицер - доброволец
56
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98 И къде са тия загуби,че не е ясно.В района на Бахмут действат само Вагнер,а те не са голям и неограничен брой.И продължат да си действат.Как става така с толкова загуби,както твърдиш.А украинците набутваха постоянно резерви да го пазят и сега нещо свършиха тия резерви и няма боеспособна армия дето да прави контранастъпление.
55
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука някаква лелка пише, че Укронацисните се настреляли по Руснаци в Артьомовск хахаха. Лелко имаш ли си преднстава какво е там в момента и най ми е интересно с какво стрелят като нямат артилерия, авиация и танкове в този град ? Нашите неолиберални лелки много ги разбират нещата. Ако отворите който и да е Телеграм канал ще видите чудовищните загуби на Украинците в Артьомовск особенно по единственния път по който все още могат да напуснат града. Пътят на смърта така е кръстен от Украинците.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 104 - Той може и да е гледал, но какво е твоето извинение?
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 100 - Защо изобщо гледаш порно, че и подбираш?
52
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молите за помощ 5 милионната БГ, така ли стана урки ? Ако не си помогнете вие, никой нема да ви помогне, закона на джунглата