Медведев: Светът е на ръба на нова световна война

Рисковете от ядрена конфронтация нарастват
Обновена: 25 апр 2023 11:27 | 25 апр 2023 11:27, Стела Стоянова
300
Медведев: Светът е на ръба на нова световна война
Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, който е близък до президента Владимир Путин, предупреди във вторник, че светът вероятно е на ръба на нова световна война. Той заяви, че рисковете от ядрена конфронтация нарастват, въпреки че нито един от сценариите не е неизбежен, съобщава Ройтерс.

"Светът е болен и много вероятно е на ръба на нова световна война", каза бившият руски президент на конференция на форума "Знание" в Москва и добави: "Световна война може да бъде избегната, но няма да правя прогнози, прогнозите са неблагодарна задача".

Той посочи, че такава нова световна война не е неизбежна, но отбеляза, че рисковете от ядрена конфронтация нарастват - и то по-сериозни от опасенията по отношение на изменението на климата.

Според него Европа преживява сегашния конфликт в Украйна с "големи трудности", използвайки "скъпо гориво по политически причини", докато санкциите не са оказали очакваното "фатално въздействие" върху Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
7
 
! Отговори
До така е преди 1 година
Не си наясно с фактите- Пустинна буря беше 1991 година и тогава американците победиха но Садам се спаси и продължи да управлява. Когато Буш нападна 2 хиляди и някоя си Садам беше арестуван и обесен от ираксите съюзнически сили . Не знаеш фактите и смесваш събитията. Още преди Пустинна буря Садам не нападна Саудитска Арабия а Кувейт
145
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самият факт, че се говорят лъжи, че Европа (европейците) страдала (страдали), а Русия (руснаците), не била повлияна от санкциите, говори че тези лъжи са за вътрешна употреба. Бабите в Русия с пенсия 9000 рубли вярват, че в Европа хората стоят гладни и на студено. Просто не ползват интернет, чужди езици не знаят и вярват само на държавните руски медии (а те вече в Русия всички медии са държавни).
144
4
 
19
 
! Отговори
луд преди 1 година
Този изтрещял агресивен и коплексиран алкохолик е крайно време да спре да дразни целия свят. Прилича на квартален пияница от типа "ти мене знайш ли кой съм веее"
143
5
 
13
 
! Отговори
TОЗИ КОМЕДИАНТ преди 1 година
вместо да говори глупости да отива да духа на Вова. Отдава му се.
142
2
 
11
 
! Отговори
До 146 преди 1 година
Ако обаче Нато беше влязло в Украйна когато руснаците се трупаха по границата те нямаше да нападнат Украйна. Даже и да не беше влязло Нато просто експресно да бяха направили Украйна член на нато , Путин щеше да подвие опашка
141
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът е на ръба ,скоро да празнува победата на Украйна и освобождаването на руснаците от фашистите в Кремъл !!!!!!
140
1
 
15
 
! Отговори
снайперист преди 1 година
бе тия в кремъл що си мислят че са безсмъртни ?!
139
0
 
13
 
! Отговори
Iron Maiden преди 1 година
"Коментарите" на това човешко недоразумение дори не се нуждаят от коментари...
138
1
 
16
 
! Отговори
По лошото от преди 1 година
световна война е свят в който съвременна Русия мисли че може да си прави каквото поиска от позиция на сила. Ако Русия има какво да предложи е едно - но тя е диктаторска страна без свободна преса и слово , с нисък жизнен стандарт но с имперски позиции . Русия е един квартален бабаит който джоба хората за да не ги набие.
137
1
 
5
 
! Отговори
нормален преди 1 година
може би , но бункера няма да те спаси бе клоун !
136
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До анонимен под мен - точно. Отдавна повтарям, че ако цялото НАТО се беше изсипало в Украйна още в първия ден на войната, щяха да размажат руснаците за 48 часа още преди информацията да е стигнала до Путин. А днес щяхме да сме забравили, че някой се е опитал да воюва. Но вее си мисля, че САЩ са били наясно с този сценарий, но целите са им деуги - Русия реално изчезна от цивилизовакия свят. Загубиха всички позиции на влияние, търговски и политически.
135
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО приключва войната, само за два дни,ако решат и бъдат принудени.... .Със СТЕЛТ самолетите за 48 часа ще бъдат унищожени всички бази ,поделения и войскови части на първобитната руска армия, .
134
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите да се молята Запада да не се включва в конфликта, защото руския ще остане гаден спомен.
133
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Светът е болен..." - Светът не е болен, ти и джуджето сте болни.
132
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водка - сельодка, водка - сельодка. А сигурно и нещо друго.
131
6
 
19
 
! Отговори
ох, преди 1 година
Омръзна ми от глупотевините на този човек. Остава и той като неговия сънародник от преди години да свали обувката (сигурно с токче за височина) и да заудря и той по банките, че предстои световна война. Тези, вече старци, играли ли са си като деца на "стражари и апаши", или сега изживяват неизживяното си детство!
130
23
 
8
 
! Отговори
до Стария хъш преди 1 година
Мощноста на бомбите пуснати в Хирошима и Нагазаки беше 18 и 21 кТ. Мощноста на "Ярс М" е 550 кТ. Хайде, сега сядай да смяташ! Сметна ли? Ха, сега си представи какво могат да направят да речем САМО 10-на "Ярса"! За "Сармат" дори няма да говорим, една ракета Сармат е в състояние да носи 10 такива бойни зарада! Включи ли въображението си!?
129
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херсонска област. Военният експерт Борис Рожин твърди, че на левия бряг на Днепър не са регистрирани движения на фашистка ***, а всичко което има е активност на ДРГ на островите. Освен това е известно, че craHTa на киевския режим скоро ще се опитат да възобновят опитите си да направят десант на левия бряг в района на Альошеки, Нова Каховка и Енергодар.
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов направи провокативно изявление: "Киев и Москва се доближават до споразумение за размяна на пленници във формат "всички за всички".Точният брой на военнопленниците от всяка страна не е обявен,но при руснаците има военнопрестъпници в плен,включително Азов и общият брой е по-голям.Ако обменът се осъществи и не е предшестван от обяснение от МО на Рф, тогава може да бъде нанесен мощен когнитивен удар на обществото по отношение на СВO.
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До САЩ-ЦИОН УМРЕ (126) Толкова си гупав че сам не разбираш как се самоунижаваш.Човек само като погледне какви смешни държавици си изредил (народи които един пирон не могат да забият като хората) за опоненти на Запада и няма нужда от коментари.*** му кажи и г.за го ритни.