Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май

Знаем всичките ви мерки за сигурност
26 апр 2023 20:31, Стела Стоянова
154
Киев към руснаците: Не ходете на парада на 9 май
Снимка БГНЕС

Главното разузнавателно управление на Украйна посъветва руснаците да не ходят на военния парад на 9 май и да стоят далеч от военна техника.

Представителят на ГРУ Андрий Юсов обясни тази препоръка в свой коментар пред "Обозревател". Според него Украйна разполага с пълната информация за всички мерки, които руската страна е предприела по повод честването на Деня на победата.

При нас са пълните планове - включително мерките за сигурност, маршрутите и местата за сядане на охраната на основните военнопрестъпници на Руската федерация, посочи той.

"Разбира се, ако говорим за някакви акценти или съвети, мисля, че обикновените руснаци, цивилните граждани, които не са свързани с военните престъпления и руската агресия срещу Украйна, трябва през всички дни, както всъщност и през всички следващи дни, да избягват да бъдат и да се намират в близост до военнопрестъпници и до военни обекти, които могат да бъдат използвани в агресията на така наречената Руска федерация срещу Украйна", каза Юсов.

Говорителят заяви, че справедливото наказание неминуемо ще застигне руските военнопрестъпници и че това може да стане по всяко време.

Руснаците се страхуват от взривове на 9 май и затова в момента в страната масово се отменят събитията по повод годишнината от падането на Берлин през Втората световна война. Тази година паради няма да има в близките до Украйна области - Брянска, Курска и Крим. В Санкт Петербург тържественото прелитане на авиацията също няма да се състои.

В същото време парадът в Москва не е отменен и в момента тече подготовката за него.

Според украинския военен експерт, летец инструктор и полковник от запаса на ВСУ Роман Свитан руската техника на парада на Червения площад е легитимна цел, по която украинските военни могат да нанесат удар.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: УкрайнапарадРусия9 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
0
 
! Отговори
ВЕЛИЧКО преди 1 година
Дааа ... До тази вечер не знаех , че наркоманчето решава кой къде да ходи ! А нещастника ще разреши ли утре да се прибера у дома ? Ще съм му благодарен , защото сутринта ще съм изморен ...
101
3
 
4
 
! Отговори
Ако Зелю преди 1 година
Писегне на Парада на Победата, жална му майка на него и на цялата пас ми на край него.
100
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо намаляха уркопитеците във форума......
99
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Мега тъпо изказване. И доста рисково. Налива вода в мелницата на противника. Но това всъщност няма значение за неговите началници - важното е война да има.
98
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма кой да попречи на заявителите да заявяват, че руската техника на парада на Червения площад е легитимна цел, по която украинските военни могат да нанесат удар. Също така няма кой да попречи на ВС на РФ да нанесе ликвидиращи удари по хунтата в Киев.
97
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако стане атентат, това вече ще обедини руснаците и умрат руснаци на парада, тогава вече нещата стават други за украинците и особенно за Зелю.
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един в душата *** народ и това са украинците, нещо ново ли открих или така ми се струва???
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименМного неточно определение защото тогава и до 1990 беше СССР а УССР - беше най-голямата. И факт, че на 9 септември 1944 година в България влиза Трета украинска армия
94
4
 
8
 
! Отговори
Eх хохли … преди 1 година
Кулеба критикувал ОТАН, че не ги приемали.А натовско оръжие е намерено в африка, арабския свят и латинска америка. Серийните номера показват, че е даденона Хохландия щщ
93
7
 
21
 
! Отговори
Ангел Денчев преди 1 година
Арогантен наркоман!
92
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя преди ревеше, сега започва да заплашва. Сигурно е предозирал.
91
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победата на 9 май 1945 г. спаси живота на дедите на Зеленски. И тозо евреин сега пл ю е на Победата!? Червей.
90
16
 
18
 
! Отговори
На 9 май преди 1 година
Няма да е лошо да убият някой двойник на кремълския рептил заедно с други злодеи около него.
89
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно украинците готвят някой друг атентат.
88
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потресаваща фалшификация на лайковете. Не ви ли е неудобно демократите и либералите и цялата останала пасмина. Минахте границата но всичко се връща .
87
23
 
31
 
! Отговори
Русия - смех преди 1 година
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 14 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
86
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагайте фалшиви знаци докато сте на власт момчета защото и това ще отмине. Повярвайте ми много бързо отминава. Властта е една илюзия.
85
16
 
8
 
! Отговори
0,5 € на час преди 1 година
Путин е убиец , ЕС са ни добри слуги..бъдете още по-послушни..ЕС!
84
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лайковете ще ги броим утре сабахлям когато задокеанските им свърши работното време. Сега заработват с антилайки по пет наведнъж. Браво.
83
13
 
6
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Вервайте ми..като на български щангист..НЯМА БЕЛООО..