Москва: Българин е участвал в готвено нападение в Крим

Прекъснали канал за експлозиви и компоненти за взривни устройства от България
Обновена: 3 май 2023 11:25 | 3 май 2023 11:25, Елка Василева
259
Москва: Българин е участвал в готвено нападение в Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е предотвратила подготвян от украинското военно разузнаване опит за ликвидиране на лидери на окупирания от Русия украински полуостров Крим, съобщи ТАСС.

Организатор на планираните терористични атаки е заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Роман Машовец, съобщи Центърът за връзки с обществеността на ФСС, който заяви също, че сред седемте задържани има и гражданин на България и Украйна, занимавал се с транспортиране на взривни вещества и компоненти за взривни устройства.

Освен това е прекъснат и канал за доставка на британски взривни вещества и компоненти за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия. Според ФСС те са били прикривани като доставка на електрически печки.

"Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е пресякла дейността на агентурна мрежа на Главното управление на отбранителното разузнаване на украинското министерство на отбраната, която е планирала серия от привличащи общественото внимание диверсионни и терористични актове на територията на" окупирания Крим, според ФСС. Според руската служба за сигурност мишена на атаките са щели да станат ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов, председателят на кримския парламент Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко.

Освен това цел на подготвяните терористични нападения са били обекти от транспортната инфраструктура на полуострова.

"Установено е, че прекият организатор на терористичните атаки и координатор на подготовката на убийства на високопоставени длъжностни лица е Роман Машовец, офицер от активния резерв на военното разузнаване на Украйна, който от 2020 г. заема длъжността заместник-началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски", според ФСС. Освен това Машовец е "близък сътрудник на началника на главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов", според същия източник.

В района на операцията са задържани членове на дълбоко законспирирана разузнавателна група на Министерството на отбраната на Украйна - шестима руски и украински граждани, както и гражданин на България и Украйна, занимавал се с транспортиране на взривни вещества и компоненти за взривни устройства. Прекъснат е и канал за доставка на британски взривни вещества и компоненти за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия, прикрит като доставка на електрически печки, посочва източникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли, че в сърцето на днешна Европа, Белгия, чак до 1958 година, е имало зоопаркове за хора. Да, взимаш си детето и жената в неделя и ги водиш да нахраните заедно черните маймунки от Зимбабве, живеещи зад телените огради в центъра на града. Държа тук дебело да подчертая, че тази свинщина се е случвала 13 години след Аушвиц!
155
4
 
3
 
! Отговори
2 преди 1 година
Нацизмът може и да се прикрива под формата на демокрация, покровителите му също ползват демокрацията за прикритие на истинската си същност, но накрая истината излиза. Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.Крилата фраза на Ейбрахам Линкълн.Зеленски веднага би го включил в черния списък.B България много хора ще се срамуват за позицията си сега в подкрепа на прикрития зад демокрацията нацизъм.
154
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
Както е казал Фидел Кастро, бъдещата война ще бъде на Русия срещу фашизма, а фашизмът ще има за прикритие демокрацията.Пророчески думи.И сега демократът Зеленски ги пълни със съдържание.Взел, че направил черен списък на американци, които разпространяват проруска пропаганда.В списъка, освен по-интелигентни журналисти, има и конгресмени, някои от тях са от Демократическата партия, воювали в американската армия.Така това нещо, поставено като марионетка, настъпи мотика с много здрава дръжка.
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм спокоен, защото знам, че Украйна и цивилизационния свят ще бъдат крайния победител от тази война.. Писанията на и зветрелите русофили доказват този факт. Ето вижте например лекето Конашенков.
152
1
 
4
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 година
е най-големия приятел на ЕС и САЩ. Укрепи и увеличи НАТО, съсипа руската икономика, накара младите руснаци да бягат на запад, показа на Китай и на света колко слаба и миз..рна е руската армия.
151
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна загуби войната още през 2014г., когато направи кървавият майдан, изби десетки в профсъюзният дом в Одеса, унищожаваше в продължение на 8 години руски деца, жени и възрастни хора! Държава Украйна няма да има и никага не е имало.
150
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинизацията е въвеждането на обществото в състояние на истерия (поради когнитивни удари) и зависимост от предателство-победи, тоест от постоянно търсене на информация, която се дели на перемога (победи, успехи) и зраду (поражение, предателство) . Хората започват постоянно да прелистват каналите на Telegram и изпадат или в състояние на еуфория от успехи, или в депресия или стрес поради неуспехи.
149
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hацистка Германия изненадващо нахлува на територията на СССР с най-голямата и мащабна инвазия в човешката история,като по този начин се открива най-големия фронт на Втората световна войнаИзточният.Вермахта постига огромен успех в началото на инвазията,като обкръжава и пленява близо 4 милиона съветски войници.Само за една година около 2,8 млн. от тях са екзекутирани или убити чрез гладуване,което е най-интензивният геноцид в историята на човечеството.После знаете кой е победелят, нали русофоби?
148
1
 
7
 
! Отговори
Тъпият русофил преди 1 година
Конашенков копира лъжи от някой проруски сайт и поства тук заради 5 копейки.Днес. бг продължава да не цензурира гнусните коментари на руските пpocтитyтки тук..
147
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ли си мислеха фашистите или русофобите в българският парламент 1941г. когато влязоха във фашисткият пакт и с това ни тласнаха към зоната на влияние на СССР. Сега пак такива русофоби като тебе ни тласкат към същата зона на влияние, защото така и не разбраха, че западът нас ни мрази до мозъка на костите си. Това е генетично заложено в тях. Причините сигурно са много, но една от тях е че направихме паметник на английските и американските пилоти геройски загинали при бомбандиране на жени и деца!
146
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато СВО-то на Русия постигне целите си военният трибунал ще изправи пред съд цялата хунта в Киев! Може би Зеленски ще бъде обявен за невменяем(дали поради наркотичната зависимост или защото е ментално увреден е без значение) и ако народа не го линчува заради това, че подложи на геноцид собственият си народ, той ще стане фюрер на всички сатанисти, чията абревиатура е ЛГБТ, а една малка територия ще бъде обявена за духовно световно средище на изповядващите свободна любов. Не знам само некадърността на фюрера дали няма да се прояви й там и да унищожи сатанистите накуп!
145
7
 
1
 
! Отговори
От проруски сайт преди 1 година
Чърчил 1915 година:Народ, който воюва заедно с бившия си поробител срещу освободителя си(България и Турция срещу Русия), заслужава да бъде жестоко наказан!Което се и случва с Ньойския мирен договор през 1919.Така че русофоби-краваророби-фашисти хващайте автомата(ако знаете как) и бегом в незалежная да ометете руснаците.
144
0
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Главният диригент на "Вагнер" направи велики драстични изказвания, че оружие нэту и заплаши с овенен бунт. Защо ли?
143
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един американски наемник е унищожен! 28-годишният Андрю Питърс е ликвидиран на 16 февруари в купянското направление. През ноември миналата година той отишъл в Украйна и се присъединил към Международния легион за териториална отбрана.Заслужава да се отбележи, че Питърс също е бивш редовен военен в американската армия. През 2014 г. участва в бойните действия в Афганистан.
142
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
Държавите от ЕС лишават украинци от родителски права.Според потърпевшите само един донос е достатъчен на службите за непълнолетни,за да настанят украинско дете в интернат.За да ми отнемат детето,беше достатъчно едни хора без никакво потвърждение да напишат жалба срещу мен,че съм лоша майка.Никой не искаше да чуе моите аргументи,да разбере ситуацията по някакъв начин-каза една от жените,лишени от родителски права.Жената каза още,че детето й е дадено на непознато семейство след 10 дни задържане в интернат.
141
2
 
0
 
! Отговори
2 преди 1 година
Очевидно е че поляците ще "преглътнат" това извънредно положение,както с инцидента с удара на украинска ракета в полски трактор.
140
0
 
3
 
! Отговори
Рейнджър преди 1 година
До Анонимен 158 -- Няма как да ги загубят, защото дойдоха новите килъри обучени на щатска и евро-територии с механизираните дивизии и скоро великата съветска техника от ВСВ ще стане годна за скрап. Много пари ще изкарат украинците от продажба на метали.
139
3
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 година
Повече от 500 трупа на военни, включително на ВСУ, са открити в полска мина.Гробището е открито в мина Богданка(40км от границата с Украйна).Сега полските военни са дошли на място за да проведат разследване.Няколко миньори са отведени след разпит в Люблин.Сред поляците се носят слухове,че там са докарани телата на чужди наемници,загинали в зоната на СВО.Според друга версия,това са телата на ранени украинци от ВСУ,които са били разчленени за органи,за които се твърди,че са откарани в Европа за "лечение".Миньорите казват,че може да има няколко гробища, тъй като тунелите периодично се засипват.
138
0
 
4
 
! Отговори
Втора офанзива преди 1 година
До Анонимен 156 - това можеш да го кажеш след "Втората офанзива". По време на първата си върнаха 9% от територията, а сега мирише и на останалите територии, Крим включително. Дерзай, купи си самагонь, "Тройной одеколон" или "Маки", за да удавиш мъката.
137
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна загубиха най-обучените подразделения край Артьомовск Руските сили през последните няколко месеца са разгромили няколко от най-обучените подразделения на ВСУ в района на Артьомовск, пише Wall Street Journal, цитирайки украински офицери. Както каза един от украинските командири на изданието, неговите позиции са били превзети поради факта, че близкият батальон, състоящ се от лошо обучени доброволци, е напуснал техния район без предупреждение.