Украйна: Нямаме нищо общо с атаката с дронове срещу Кремъл

Целта на Киев е да освободи окупираните територии
3 май 2023 17:15, Стела Стоянова
184
Украйна: Нямаме нищо общо с атаката с дронове срещу Кремъл
Снимка БГНЕС

Украйна не е замесена в предполагаемата атака с дронове срещу Кремъл, за която Москва съобщи днес  Това заяви говорителят на украинския президент Сергей Никифоров. Пред Би Би Си той коментира, че целта на Киев е да освободи окупираните територии.

"Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл, но, както президентът Володимир Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички сили и средства за освобождаване на собствените си територии, а не за нападение на други", заявява той.

Още по темата

Никифоров смята, че случилото се в Москва цели покачване на напрежението преди 9 май, когато се чества Денят на победата над нацистка Германия.

Според президентския съветник Михайло Подоляк в коментари, изпратени до "Ройтерс", твърдението, че Киев стои зад атаката, както и оповестеният днес арест на предполагаеми украински саботьори от Русия, може да означава, че Москва се готви за широкомащабна "терористична" атака срещу Украйна през следващите дни.

Той също посочи, че Киев няма нищо общо с каквато и да е атака с дрон срещу Кремъл. По неговите думи, подобно нещо само ще провокира Русия да предприеме по-радикални действия.

По-рано днес Русия обвини Украйна, че е атакувала Кремъл с дронове през нощта в неуспешен опит да убие президента Владимир Путин.

Според твърденията на Кремъл,  два дрона са били използвани при предполагаемата атака срещу резиденцията на Путин в Кремъл, но са били деактивирани от руската защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
6
 
12
 
! Отговори
Ами сега, накъде ? преди 1 година
Шефът на разузнаването на НАТО: Има повишени страхове, че Русия в скоро време може да удари подводни кабели и друга инфраструктура .Виждаме значителен риск критичната инфраструктура в Европа и потенциално в Северна Америка да бъде атакувана от Русия, като част от нейната военна операция в Украйна, каза той.
103
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Мъск вече се оплака че има проблеми със старлинк а заглушители на ГПС сигнал дори Китайски такива има още от времето на войната срещу Садам. Сещате се че през Йоносферата на земята преминават само радио вълно с дъжин на вълнат аот еди кя си до еди коя си кето е нищожна част от спектъра което позволява ни съвременните реб да забият тази част от спектъра със смущения и няма Старлинк, ГПС и т.н. Естествено локално на няколко км макс от РЕБ станция.
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби, на бай Мъск и на Пентагона глобалните сателитни комуникации ще ги блокират ли невероятни руски безаналогови системи или Ц
101
7
 
14
 
! Отговори
Ой-Ла-Рипи ! преди 1 година
До евроджендърите в сайта: Сергей Шойгу:Руските въоръжени сили са активни по цялата линия на съприкосновение с противника.Въпреки безпрецедентната военна помощ от западните страни, врагът понася значителни загуби. Само през последния месец те са загубили повече от петнадесет хиляди души.Нашите войски са унищожили 8 самолета, 277 безпилотни летателни апарата, 430 танка и други бойни бронирани машини, 18 бойни машини за залпов огън, 225 полеви артилерийски оръдия и миномети.
100
10
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Това означава ли, че на Червения площад няма да има парад за 9 май? И не защото няма техника, а заради заплахи от атака с дронове?" Това означава че на 9 Май няма да има нито един работещ ГСМ в центъра на Москва. Няма да има кабелен и ВИФИ интернет. А целия граждански ефир ще е блокиран от някоя РЕБ система на Руската Армия. И много вероятно някой ако се качи на покрива да бъде отстрелян нали се сещате любопитството е убило кокошката не преминаващия Танк...
99
5
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Анализ - Путин си е спретнал Атентат като Гешев - Путин поне не се ядоса , а Гешев Излъга че е бил със Семейството си . КОЙ КОИ Е .
98
3
 
8
 
! Отговори
Москва преди 1 година
Нямаме нищо общо в войната в Украина
97
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглосаксонците използват укрите за плява, с която да саботират Русия.
96
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До ФактДо 113 Ами хайде по сериозно.Да руснаците бомбят,но го правят открито и застават с името си зад това което правят,и както виждаме им е точно през оная работа колко и кои държави помагат на Украйна. А тия се крият като м и шки и даже не смеят да се похвалят че са се опитали да направят нещо.
95
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния нескопосан опит на украинските го ,лт аци да се направят на мъже,а дори не смеят да си признаят. Затова пък президентът им ,,мъжки'' скри във Финландия,за всеки случай.
94
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това означава ли, че на Червения площад няма да има парад за 9 май? И не защото няма техника, а заради заплахи от атака с дронове?
93
17
 
11
 
! Отговори
До Факт преди 1 година
А рашките като бомбят всеки ден градове и села,какви са? Айде малко по-сериозно.
92
9
 
19
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Колко са жалки , нали не са спрели да рИват пред САЩ за ракети с далечен обсег с които да атакуват цели дълбоко в руската територия , ама сега те не искали да нападат цели в Русия хаха.Измeт най-долна ! Путин да пуска ракетите и да ги приключва !!!Помните ли озарените от ракети нощи по CNN от Багдад ?!!Тогава на някой пукаше ли му за страничните жертви и споменаваха ли изобщо за тях а?
91
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТаняВместо да се опитваш да се правиш на умна по добре ходи да си миеш чиниите да не те бие с тях по главата мъжа ти. Като е толкова лесно що САЩ досега не са отървали хохлите от лошите руснаци,а кокошко т ъ па?
90
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 84... кириак, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Либия, Ирак, Сирия, Египет, Ирак, всички тези държави бяха въоръжени с руско оръжие и всички краварски войници, които бяха избити по време на войните които краварите водеха с тях, са от стреляни съответно с руско оръжие..
89
5
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Сега разбрахте ли че Украйна са терористи?!
88
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия вече започнаха и да се оправдават...изглежда ,че скоро време ще засмучат някои кинжал ..
87
5
 
12
 
! Отговори
Хайа преди 1 година
Абе май украинската контраофанзива ще се състои ама всъщност ще руска е офанзива и току виж заравнили бункера на плъxовете в Киев.УдрИ Вова ! УдрИ за свободния свят , един ден ще те благодарен !!!
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
излетял е от полша по последни клюки в руските медии
85
1
 
10
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
Защо ни лъжат в очите?