Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война

Западните лидери създавали омраза и русофобия
Обновена: 9 май 2023 13:23 | 9 май 2023 11:19, Елка Василева
765
Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини западните лидери в създаване на омраза и русофобия. В речта си на военния парад по случай Деня на победата над нацистка Германия Путин заяви, че срещу страната му се води "истинска война".

Още по темата
Путин заяви, че светът се намира в ключов преломен момент и че руснаците водят патриотична борба за бъдещето на страната си.

"Днес цивилизацията отново е изправена пред решаващ повратен момент. Срещу нашата родина е разгърната истинска война. Ние отблъснахме международния тероризъм, ще защитим жителите на Донбас, ще гарантираме нашата сигурност", заяви Путин на празника.

Всяка идеология на превъзходството е по своята същност отблъскваща, смъртоносна и престъпна, подчерта той в речта си на Парада на победата на Червения площад. В същото време той отбеляза, че западните елити "продължават да говорят за своята изключителност, да настройват хората едни срещу други и да разделят обществото, да провокират кървави конфликти и преврати, да сеят омраза, русофобия, агресивен национализъм, да унищожават онези семейни, традиционни ценности, които правят човека човек".

Всичко това, според Путин, западните страни правят, за да "продължат да диктуват, да налагат волята си, правата си, правилата си на народите - по същество система на грабеж, насилие и потисничество".

"Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните претенции на нацистите за световно господство. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло, кой бранеше родината си и не пожали живота си за освобождението на европейските народи", подчерта президентът.

Паметта на защитниците на родината е свещена за Русия, Москва отдава почит на борците срещу нацизма от САЩ, Великобритания и други страни, увери Путин. Той изрази увереност, че "опитът на солидарността, партньорството в годините на борба с общата заплаха е безценно наследство, солидна основа във време, когато набира скорост необратимото движение към един по-справедлив многополюсен свят, основан на принципите на доверие и неделима сигурност, равни възможности за самобитно и свободно развитие на всички страни и народи".

Той подчерта, че Русия, както и абсолютното мнозинство от хората на планетата, иска "да види бъдеще, което е мирно, свободно и стабилно", отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

В 10-минутната си реч на Червения площад президентът повтори познати послания, които е отправял многократно през близо 15-те месеца на войната на Русия в Украйна. Той заяви, че "западните глобалистки елити" сеят русофобия и агресивен национализъм, а украинският народ е станал "заложник на държавен преврат" и на амбициите на Запада, отбелязва Ройтерс.

Путин не спомена предизвикателствата, пред които е изправена Русия, докато силите ѝ се подготвят за очакваната мащабна контраофанзива от страна на Украйна, нито очерта някакъв път към победата.

Заради честванията мерките за сигурност в Русия са затегнати. За първи път в някои райони на страната не се провеждат традиционните военни паради. Такива има в големите градове, но е забранено използването на дронове. В Москва броят на чуждестранните гости е много малък. Присъстват президентите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан и премиерът на Армения.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


765
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 година
До Баланс на силите Ще унищожи всички и само тя ще остане незасегната! Или другите ще стоят и чакат?
30
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на руското оръжие! Слава на народа-победител на кафявата фашистка чума. Целият български народ от сърце желае победа на братушките в Специалната военна операция за денацификация и демилитаризация на фашистка Украйна!
29
19
 
18
 
! Отговори
Мърлявия наркоман? преди 1 година
Мърлявия наркоман защо го разкарват като простинал кон из цяла Европа - Германия, Финландия, Хага ... Защо не се прибира в Украйна? Щял да се прибере на 13 май? А след 13 май? Какво тогава? Кинжалите ще свършат ли? Ама и на неговата охрана, която са британци и поляци не им се умира в бункера от Кинжал.
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как не го е стам запада да не ни дава да си трепем, завземамае и еб....ем който ни падне. Гад...ове!
27
3
 
9
 
! Отговори
Тя ако можеше преди 1 година
До Баланс на силите....Вече да е направила нещо по въпроса.Там е работата, че НЕ МОЖЕ!...Може само да излъчва пропаганда, на която да се хващат заблудени овчици като тебе!
26
8
 
27
 
! Отговори
.!. преди 1 година
супер е! но кой води война срещу русия!? май май само путин води истинска война срещу русия! И гледам тука путинофилията се опитва да убеждава, че разбираш ли не рашистан нападна Украйна а било обратното! Украйна нападнала рашистан!? Е как така бре продажни путинофили!? Това ли са ви новите опорни точки!? Щото да ви кажа не ви се получава! целия свят видя, че рашистан атакува Украйна и изби над 100000 мирни Украйнски граждани! При това без да е обявена война! Така е постъпил и хитлер навремето!
25
14
 
34
 
! Отговори
смях преди 1 година
Преди си мислех, баси, тая империя на белите славяни е велика. Красиви сгради, бели хора, красиви жени, силна армия, относителен ред . А след една година варварщина и дивашчина в Украйна - просто презирам тяхния елит. Армията им се оказа купчина бракувано желязо, елитът им лишен от емпатия и милост животни, които не показват милост нито към свои, камо ли към чуждите. Позор.
24
13
 
27
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Те руснаците почнаха масово да си сменят пола че да не ги пращат на фронта, ти за тях ли говориш?
23
37
 
21
 
! Отговори
Украйна е свършена преди 1 година
Русия може да започне война със САЩ и да победи, но не иска. САЩ искат да започнат война с Русия и да я унищожат, но не могат, защото Русия разполага с осезаемо превъзходство в стратегическите въоръжения. САЩ ще избягват пряк конфликт с Русия, защото са обречени, а друг няма да посмее да тръгне на директен конфликт с Русия. В този смисъл Украйна е обречена, самп въпрос на време е терористичното образувание на тази територия наречено с абсурдното име "покрайнина" да бъде заличено от географската карта на Света.
22
17
 
38
 
! Отговори
Ку Ку преди 1 година
Срещу Русия се води война за ЦИВИЛИЗОВАНЕ!За да разбере веднъж за винаги, че не може да се живее в 21 век с методите и похватите на 18 век!
21
37
 
16
 
! Отговори
Баланс на силите преди 1 година
Русия притежава абсолютно превъзходство в ядрените и термоядрените оръжия и може да унищожи САЩ за часове, да не говорим за жалкия ЕС. Вече няма баланс на силите.
20
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В 23:43 ч българско време, на 8 май през 1945г е подписана капитулацията на Германия. Няма никакво основание, ние европейците да честваме празника на 9 май заедно с ***, запалила заедно с Германия Втората световна война. Дори в сайтове на БНР, българската Уикипедия и Европейския съюз някои руски *** са успяли да пробутат информация, че Денят на Европа у нас официално е на 9 май. Стига сме допускали гнусна руска пропаганда по тези начини дори и днес!
19
16
 
35
 
! Отговори
Ти преди 1 година
Разпали русофобията! Ти атакува нечия Родина! Колко години вие налагахте вашите виждания и правила в соц. блока? Ако бяха толкова добри, хората щяха ли да се отказват от тях? Никой не е виновен, че ти нападна Украйна и ви беше обърнат гръб!
18
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парадната армия. Става само за паради.
17
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Води се война срещу вас ама вие сте непобедими. Много са напред руснаците, скоро ще пускат безаналогов самовар с дистанционно
16
8
 
11
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
До Анонимен 7. Прав си, къде по-нормално е да си смениш пола, отколкото да слушаш едни и същи песни и да почиташ паметта на героите против фашизма.
15
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На централния подиум са руският президент Владимир Путин, лидерите на Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан . - Добре ги е събрал, че краварите готвят нов конфликт срещу Русия в някои от тия бивши съветски републики.
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко статии и коментари изчетохме как парад няма да има ...
13
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То на парада в София на 6-ти Май имаше повече техника!
12
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя съвсем зазля, взе да усеща кочана