Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия

Единствените танкове били от Втората световна война
10 май 2023 15:00, Стела Стоянова
286
Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия
Снимка БГНЕС

Денят на победата в Москва, с който се отбелязва поражението на нацистка Германия във Втората световна война, е показал слабостите на руската армия, предаде ДПА, позовавайки се на британски разузнавателни експерти.

Петнадесетмесечната руска инвазия в Украйна постави предизвикателства пред руснаците по отношение на военната техника и стратегическите комуникации, се казва във всекидневната сводка на разузнаването, разпространявана от министерството на отбраната.

В доклада пише, че участие в парада са взели над 8000 души, като по-голямата част от тях са били от спомагателните войски, паравоенните сили и кадети от военните учебни заведения. Британското разузнаване отбелязва, че единствените танкове, участвали в парада, са били Т-34 от Втората световна война.

"Въпреки тежките загуби в Украйна, Русия можеше да заложи на повече бронирани машини", се казва в британския доклад.

Руските власти вероятно са искали да избегнат обвинения в страната, че са дали приоритет на парадите пред военните операции, казват анализатори.

В украински медии публикациите за доклада излязоха със заглавия от типа „Британското разузнаване се присмя на парада в Кремъл“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските сили са ударили команден щаб на ВСУ предполага се, че там са били Залужни и Сирский командващия Артьомовската отбрана. Засега Украинските Телеграм канали в лицето на Кулеба отричат. Но Кулеба беше нещо разтревожен и беше казал, че след пролетната контраофанзива ще има и друга а ние не сме видяли още пролетната. По рано Залужни отказал видеовръзка с Натовски експерти, има нещо съмнително до два дни ще разбере. Но конраофанзива няма въпреки гръмкага заявка на Укронацистите.
113
5
 
15
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
"Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия" - Вие легнете на тази кълка, па после се чудете защо руската армия не спира до полската граница... Или сте много ограничени, или взимате за такива читателите, което е обидно. Разлерете, пропагандата НЯМА да ви помогне на терен, а само в медиите, защото са ваши. Питайте на място оцелелите от украинската армия + чуждите западни наемници дали руската армия е слаба.
112
7
 
13
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 1 година
Нацизма винаги ще бъде избиван и унищожаван от руснаците. Пълна денацификация на руските украйнини и пълна депедерастизация на България и Европа /разбирайте плювналиев, кокорчо и другите от г ей общността - вън!/.
111
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Догодина може и коне да нямат, да са ги изяли. Ше излизат с кашони по телата си във формата на танкове, самолети и тн техника
110
7
 
16
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 1 година
Отново западна пропаганда. Никой, ама никой не знае колко и какво оръжие имат руснаците. Такава огромна територия, никой не знае какви поделения и заводи за оръжия имат. Въпросът е, че ние нямаме нищо - ЗА 19 ГОДИНИ В НАТО -1 ПУШКА НЕ СА НИ ДАЛИ, САМО ЗАКРИВАНЕ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ВОЕННИ ОБЕКТИ И ОРЪЖИЯ. ТОВА Е НАТО - НАПРАВИ НИ БЕЗЗЪБО КУЧЕ СЛАГАЧ. А СССР ДО 1956 НИ ВЪОРЪЖИХА БЕЗПЛАТНО, НАД 150 САМОЛЕТА ИМАХМЕ, А СЕГА БОЙКОВИТЕ ХАРТИИ ЗА МИЛИАРДИ, ДЕТО НЯМА И ДА ДОЙДАТ. ТОВА Е ЕС, ТОВА Е САЩ!!!!
109
5
 
11
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Супер дупер лицето на пропагандата - Британското Разузнаване да не бърза да се присмива и да не се надява на Голямата Перемога, че май и малка няма да има. Да не смеем после ние на изгорели Чалънджъри.
108
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха! Руснаците имат армия а британците какво ? СамоДжендар пародия на армия
107
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55Сър Пичук Плаха реч, плах парад. Десетилетия комунистически лъжи за армията и всичко лъсва. Така беше и в България. Сега се чудят как да излязат от блатото! . . . . . . . . КАКВО КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖИ ТЕ ГОНЯТ? ДЕМОКРАТИЧНИ СА! ВИЖ НЯКОЙ ПАРАД ОТ 80-те И СЛЕД КОМЕНТИРАЙ ОТНОВО - СЪВЕТ ОТ МЕН!
106
4
 
12
 
! Отговори
Hansel преди 1 година
абе такажа жалка пропаганда за бавно развиващи се значи, че запада губи като сссрем едно време:)
105
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Догодина на коне със саби :)))
104
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май руснаците са упаткали Валерий Залужни. Кво толку некво шефче на ВСУ, че турнат друго наци
103
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнаване е Арменското радио
102
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не остана кой вече да не се изгабрка с некадърността на руснаците включително и техните си, но тукашните чебурашки се спукват да ги оправдават и дори намират под вола теле, че дори си се надъхват и един друг. Ама нали са в ЕС, демокрация, могат да правят каквото си искат.
101
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Несигурно е бъдещето в ЕС на Гърция, според британския вестник Daily Mail.Това разузнахте ли го?
100
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пияница мистик 100. Значи Садам откраднал златото, а американците го взели! Интересно! Всъщност откъде имаш тази информация? Не вярвам американците да са я разгласили. И откъде Садам е откраднал тези тонове злато? Ааа, разбрах. Всичкото злато на земята принадлежи на американците. Сигурно затова вземат и нашето безплатно.
99
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британците точно ,никой не ги пита за нищо! -:))
98
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста задълбочен анализ са направили! Истински професионалисти!!!! Да паднеш от смях! И каква е целта на това плоско изказване?
97
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска армия вече няма. Украинците я изклаха. Сега остава да довършат чмобиките и каквото е останало от затворниците на Пригожин.
96
6
 
17
 
! Отговори
до 110 преди 1 година
Зеленски отдавна не е в бункер бре мисъл, в холивуд е от началото на военната операция
95
9
 
20
 
! Отговори
Валтор преди 1 година
Докладът на английските специални служби е написан от ДЖОНИ ИНГЛИШ!