Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия

Единствените танкове били от Втората световна война
10 май 2023 15:00, Стела Стоянова
286
Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия
Снимка БГНЕС

Денят на победата в Москва, с който се отбелязва поражението на нацистка Германия във Втората световна война, е показал слабостите на руската армия, предаде ДПА, позовавайки се на британски разузнавателни експерти.

Петнадесетмесечната руска инвазия в Украйна постави предизвикателства пред руснаците по отношение на военната техника и стратегическите комуникации, се казва във всекидневната сводка на разузнаването, разпространявана от министерството на отбраната.

В доклада пише, че участие в парада са взели над 8000 души, като по-голямата част от тях са били от спомагателните войски, паравоенните сили и кадети от военните учебни заведения. Британското разузнаване отбелязва, че единствените танкове, участвали в парада, са били Т-34 от Втората световна война.

"Въпреки тежките загуби в Украйна, Русия можеше да заложи на повече бронирани машини", се казва в британския доклад.

Руските власти вероятно са искали да избегнат обвинения в страната, че са дали приоритет на парадите пред военните операции, казват анализатори.

В украински медии публикациите за доклада излязоха със заглавия от типа „Британското разузнаване се присмя на парада в Кремъл“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британците са много по-лоши за ЕС , от САЩ !
133
15
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Имало ветерани на трибуните?!? Трябва да са около 100-110 годишни :))))))))))))) Аман от руска пропаганда - елементарна :)))))))))))))))))))))))))
132
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо британците си издават ''тайните'' ?
131
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия и фаш сателитите й се почита паметта на загиналите нацистки, които най зверски са били кланиебаниизнасилвани и чак тогава оставяни за храна на кученцата и котенцата. На тези доблестни арийси се отдава чест, строят се паметници, песни се пеят. . Защото ако те не бяха избити 9 Май щеше да дойде през 2000
130
9
 
12
 
! Отговори
Селското разузнаване преди 1 година
Ежегодния г-е-й парад в Лондон и Англия показват моралната и душевна слабост на англичаните, както и тяхната извратеност. Както е известно останките от славната содомска армия са на дъното на Мъртво море.
129
6
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен ..... На трибуната бяха ветерани от Втората световна война........... Хахахааааааа, видяхме там и Дънкън Маклауд, от рода Маклауд :))))))))))))))))))))))))))
128
7
 
8
 
! Отговори
Дойче ПропагандеН преди 1 година
Ейджънси прИзентс,баце! Поредните розови наглосаксонски сънища :)
127
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно. Казали са за слабостите на този парад. На предишните силностите ли са били показвани?Ако се вярва на прогресивното развитие, днешният парад е бил по-силен, едвали не най силният от 1991 та до 2022.Защо доблесната укрофашистка армия чака до днес.Или си играем като пред каруцата да обяздиме не Кон, даже ни и Кошута а един Капутоиден Клоун оценяван в най отрицателни стриптизни параметри чрез които Клоуенски може да шмърка през носа, ушите, устата и още 2 когато липсваУриинноГавнюения аромат
126
4
 
17
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Ами тръгвайте да превземате като е показала слабост ?
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 129 Е как да няма я кажи колко произвежда целия запад и защо толкова се пънеше за техните танкове и каква беше тая сага само последните дни се вкараха 100 броя допълнително Т-90М Прорив в Запорожието заради контранастъплението.Там е мястото на техниката в момента.Тия дето нямат възможност само се перчат тия дето си я имат си действат без много шум.Да си чул руснаците да казват някога ние за една година убихме толкова и толкова украинци,както го казват всички за руснаците.
124
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Девети май се отбеляза основно като почи и памет за уяастниците и съпричастните на втората отечествена война (първате е срещу Наполеон) и сегашната специална военна операция. На трибуната бяха ветерани от Втората световна война, както и миналата година. Из цялата страна се изразяваше специално внимание към преживелите войната, лично и тържествено. Както и се поощрява запазването на родовата памет. Кой в България създава политики за поддържане на личната и родова памет, свързана с държавността ни
123
4
 
15
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Англосаксонския чайник пак пусна малко пара!На зле отиват работите ви господа и джентълмени крадливи , много на зле!
122
6
 
19
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Една ЧВК - "Вагнер" - разиграва цялото прехвалено НАТО, подкрепяно от 52 държави!!! Ами ако влезе РЕДОВНАТА РУСКА АРМИЯ С МОДЕРНОТО СИ ВЪОРЪЖЕНИЕ???
121
3
 
21
 
! Отговори
Радио Ереван преди 1 година
Попитали Радио Ереван : Откъде Британското разузнаване е толкова сигурно в тази информация ? Радио Ереван отговорило : Британското разузнаване получило информацията директно от кадрите по телевизията за парада, без да ходи на фронта !
120
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 126 Какъв комунизъм те гони бе промит мозък,няма комунизъм има само бизнес интереси.Ти като си вярваш на някакви твои измисли си вярвай никой не те спира,а да може и да ходиш да се лекуваш.
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 125Британски генерал казва,че пращането на 14 тайна Чалънджър в Украйна ще отслаби военните сили на британците.Само 14 броя могат да го направят ,а тръгнали на за Русия да говорят .Същата тая Русия дето произвежда по 30 танка на месец само от Т-90М //////НИЩО ВЯРНО НЯМА В ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ. ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА.
118
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Руските сили..." - Така е, тази широко коментирана "контраофанзива" е само за вътрешнополитическа консумация в САЩ. Много ми прилича на боксов мач, в който противника на Майк Тайсън казва: "Приготви се, защото сега ще те контрирам с дясно кроше. Да не се разсееш, та после да се ядосаш и да ме уби.еш от бой?" Ако не бе жалко, щеше да е смешно...
117
3
 
7
 
! Отговори
404 преди 1 година
Ами да питат техните агенти на терен (Не са малко от САС ,ЦРУ,и чуждестранният легион ) Да не вярват на парада
116
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И понеже при комунизма всичко беше точно и устойчиво то за това и руснаците барабар с целия окупиран източен блок фалираха! Давали били безплатно, ама след това фалит! Не се научихте чебурашките, че безплатно няма. Само у просията има безплатни бели Лади ама и тях ги спряха и ги замениха с мейли, че производството им не смогва на "заслужилите "
115
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей това разузнаване.Британски генерал казва,че пращането на 14 тайна Чалънджър в Украйна ще отслаби военните сили на британците.Само 14 броя могат да го направят ,а тръгнали на за Русия да говорят .Същата тая Русия дето произвежда по 30 танка на месец само от Т-90М Прорив и още толкова успява да модернизира.Парада е на бойното поле където трябва да бъде в момента.