Зеленски: Русия се опитва много усилено да подобри способността си да убива

Шолц и Макрон демонстрираха европодкрепа към Украйна
17 май 2023 07:00, Александър Попов
281
Зеленски: Русия се опитва много усилено да подобри способността си да убива
Снимка: БГНЕС/EPA

След подновяването на тежкия ракетен обстрел по Киев украинският президент Володимир Зеленски благодари на своите поддръжници и подчерта силата на европейското сближаване в обръщение пред срещата на  Съвета на Европа в Рейкявик, предаде ДПА.

"Русия се опитва много усилено да подобри способността си да убива. Ние се опитваме много усилено да подобрим защитата на нашия народ", заяви той на заседанието на Съвета на Европа пред лидерите, събрали се за срещата на върха в Рейкявик, говорейки по видеовръзка.

"И аз благодаря на всички държави и лидери, които ни помагат да подобрим изцяло нашата противовъздушна отбрана. Ние показваме какво означават нашите 100% и какво означава силата на свободния свят", каза той

Германският канцлер Олаф Шолц призова за създаване на международен регистър на военните щети в Украйна. Регистърът е предпоставка за работа с общи данни, каза Шолц, като отбеляза, че той може да осигури основа за разговори на международно равнище.

"В това отношение това е от изключителна важност за бъдещето на Украйна", каза Шолц.

Френският президент Еманюел Макрон подкрепи идеята за регистър на военните щети в Украйна. "Призовавам всички държави да се присъединят към него и да допринесат активно за изработването му", каза той.

Международната общност трябва да продължи да оказва неотклонна подкрепа на Украйна, "член на нашето европейско демократично семейство (...) толкова дълго, колкото е необходимо", заяви Макрон.

Той също така призова за създаването на центрове за психично здраве в Украйна с помощта на Банката за развитие на Съвета на Европа, "за да се помогне на всички онези, които ежедневно страдат от тежките травми, причинени от този жесток конфликт, и както поискаха самите украинци".

Макрон заяви, че Съветът на Европа е изправен пред опасностите на века.

"Нищо не трябва да намалява нашия ясен оптимизъм или нашата решителност", каза Макрон.

Шолц също така призова за поддържане на контакти с Русия въпреки руския президент Владимир Путин и неговото правителство в изказването си в началото на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик.

Войната на Русия в Украйна ще приключи в някакъв момент, каза Шолц. "И едно нещо е сигурно. Тя няма да приключи с победа на империализма в стил Путин", добави той. Украйна ще получава подкрепа, докато не бъде постигнат справедлив мир, каза Шолц.

"Дотогава ние трябва да поддържаме мостовете към представителите на друга Русия, друга Беларус - и по този начин да поддържаме отворена перспективата за демократично, мирно бъдеще в двете страни - колкото и малко вероятно да ни се струва това днес", каза Шолц./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
20
 
! Отговори
.... преди 1 година
Демократично, означава позволяващо на Запада да краде ресурсите на дадена държава срещу имагинерно заплащане.
12
2
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Допълнение към моят коментар 19.Приятели,нали си соомняте за съдбовният Сарматски съюз? Така,първо названието на този Съюз е с умишленно изменена фонетика,а тези,подобно на арменците(армията на османците!),които имат претенция да са били в него ЛЪЖАТ.Истинското названия на Старият Сарматски Съюз е ГалМат-ски,тоест на Галите,КОИТО СА РАЗНИТЕ БЪЛГ-ГАЛСКИ ТРАКОКЕЛТСКИ ПЛЕМЕНА.Написаното от мен ще Ви обясни и товс,че днешните жители на Волжка и Велика Българии са наши убийци,а не съюзници.Добър ден
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя окончателно изтрещя. Сякаш Путин е този, който проси оръжия от всевъзможни места. Тия оръжия с които отрупват зеления гущер не убиват ли? А, да забравих-дават му ги, за да се възцари мир и благоденствие. Те му ги дават, а той не ги използва.
10
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски мишки пишат коментари.Няма по тьпо нещо от русофила.
9
5
 
22
 
! Отговори
Еми преди 1 година
Няма само вие нацисти да палите живи хора. Те и другите си купуват запалки. Жалки уреи
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски скоро ще се снима само в долнопробни холивудски екшъни от тези дето ги снимат у нас. Там ще играе... *** коопеле
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я пуснете новината как редовната белгийска армия ще дефилира на гей-парада в Брюксел в подкрепа на ЛГБТТ или какви бяха там, моля ви се... Не е майтап, вчера в 24 часа прочетох тази новина.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя докога ще ни го навирате на лягане и на ставане? На никой вече не му пука, какво става в Украйна защото медийната плоча Украйна се изтърка от превъртане и скречове във всяка една секунда...Тонове мастила и мегавати ток се изхабиха да ни набиват в главите умнокрасивата пропаганда и да оправдават мизерията в която живеем...Я си отворете очите..ще захапем трета година без редовно правителство, цените бият рекорди, разруха в цялата пътна инфраструктура и всичко е на самотек в държавата...
5
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зиг Зеленски, унищожителят на всички славяни! Фюрер на Райха, истински ариец! Мечтата на Хитлер се сбъдна! Райх без славяни! Да живеят новите арийците на Сър Сунак и викинга Зеленски!
4
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На фронта руснаците губят ефективност заради упадък на морал, дух и мотивация! Точно сега аскера има нужда да дойде дъpтуту и да им издекламира една емоцианална реч за родину както на стадиона в Масква! Проблем че дъpтуту на фронт не оди че го страх! Трябва първо някой на него да му дръпне една реч, да го нахъси!
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолц: "Войната на Русия в Украйна ще приключи и няма да е с победа за Русия!" - дядо му на шолц коменданта в концлагер и есесовец се върти в земята от умиление!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа... Определено се опитва да подобри. Не може да догони колективния Запад. Изостанали технологии, какво може да направи в тази област ... убиването?
1
13
 
7
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
И успешно я подобрява с окопни плъ-хове като вас