Гръцки бизнесмен арестуван за военна помощ за Русия

Издавал технологични тайни от разработки на оръжия
18 май 2023 14:05, Елка Василева
25
Гръцки бизнесмен арестуван за военна помощ за Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Правосъдното министерство на САЩ обяви ареста на гръцки бизнесмен, за когото се смята, че е издавал на Русия технологични тайни от разработките на оръжия следващо поколение, предаде телевизия „СКАЙ“.

Гръцкият бизнесмен Никос Богониколос е арестуван на 9 май в Париж и се очаква да бъде екстрадиран в САЩ.

Богониколос и неговото дружество „Аратос“ са действали като изпълнител на поръчки в отбраната за НАТО и други съюзнически държави, но същевременно са подпомагали военната сила на Русия, заяви нюйоркският прокурор Брайън Пийз.

Твърди се, че Богониколос е „заговорничил с мрежа от компании, организирана от руските разузнавателни служби“. Също така се смята, че е придобил чувствително оборудване, предназначено за тактически условия на бойното поле, както и компоненти за сателитна и криптографска комуникация, предаде телевизията.

„Богониколос е известен с научните си изследвания в продължение на много години по въпроси, свързани с високите технологии“, заяви адвокатът на Богониколос Атанасиос Диамандопулос, който добави, че няма повече информация за случая. (БТА, Анна Нацариду)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
до космонавта преди 11 месеца
Здасти, аз съм твоят психиатър, виж сега, почни пак да си пиеш хапчетата, че си извън контрол...ако неме послушаш идвам с оная риза дето с нея сам се гушкаш...
20
3
 
11
 
! Отговори
А кой преди 11 месеца
Ще арестува ФАЩ за подпомагането на не само украинците но и на доста войни по света???КРАВАРИ У.РЕТЕ!
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Богониколос бил известен с научните си изследвания по въпроси, свързани с високите технологии, но не е угодил на Хегемона.
18
3
 
6
 
! Отговори
Какъв е този преди 11 месеца
безсрамник?! Не знае ли, че само руснаците могат да са предатели?!
17
10
 
12
 
! Отговори
До Космонавт преди 11 месеца
Две трети от американците изобщо нямат идея за какво се води тая война и им е нещо безкрайно.чуждо ,колкото и укринските активисти да водят пропаганда със знаменца по кръстовища и площадчета;)Те поне толкова едва сега видяха къде е Украйна на картата покрай новините по телевизията дето им набиват ежедневно.Това не е тяхната война ,а няма да е още дълго и за политиците , защото изборите са на прага.Ако до есента укрите нямат никакъв напредък направо ги отпиши !
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 13 По неадекватно мнение не е имало скоро а Путин строи бункер в бунера
15
2
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До 17 Аре да не ми казваш какво да чета.
14
12
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До 16 Е, и? Русия нападна Украйна, не САЩ. Какво общо имат наркоманите по западния бряг. Кажи колко наркомани има в севера и в Тексас. Кажи колко алкаши има в Русия? 99%? Социалните помощи в САЩ са непостижима мечта за руснаците.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Натовеца Трябва вече да те арестуват, ват-ник.
12
12
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 11 месеца
Руснаците направиха укрите разногледи за да могат да избомбят Пейтриът -а . Пуснаха им десетки дронове , ракети към които укрите изстреляха ракетите си ( по оценки повече от 30 за минути по 4 млн. бройката) и в следващия момент Кинжал взриви ПВО установката. Страхотен взрив се вижда от кадрите ...голяма красота !По неофициални признания Украйна разполага с 2 системи Пейтриът , опс грешка ...вече с 1 хаха.Като думнат и нея вече могат да избомбят и бункера на Зеленски за кеф ,той избяга вече.
11
7
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До Mda Не ми пука, че не можеш да осъзнаваш мащабите. При икономиката която има запада, няма нужда да живеят за Украйна, с трохите си които измитат от масата ще спечелят войната. Заради технологичния напредък в развитите западни държави има свръхпроизводство което надмина потреблението, масово се раздава безплатна хррана, дърва за отопление, строителни материали и тнт. БЕЗПЛАТНО. Зная, че не можеш да го осъзнаеш, но милиоони хора в САЩ всекидневно взимат БЕЗПЛАТНО безброй хранителни продукти.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Парица царица
9
7
 
0
 
! Отговори
Mda преди 11 месеца
И чети по-долу какво пишат Ню Йорк Таймс ...вестникът е американски хаха.Между другото винаги се чувствам страхотно в тоя град !
8
10
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
Масови арести за разработчиците на "непобедимите" хиперзвукови ракети на Путин. Нещо за това да напишете?
7
5
 
9
 
! Отговори
Mda преди 11 месеца
Нали не мислиш че САЩ живеят и работят за Украйна ? Русия води война от първи лице , САЩ просто са си намерили кой да измира за техните интереси които утре може да са други.Помним как се изнесоха като на бегом от Афганистан , а в Сирия Путин ги изрита до малко парче окупирана земя ...по "случайност" с петролните полета на Сирия
6
10
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До Mda 1 милиард? Страхотен военен "успех". На Байдън джобните за седмицата. Кажи колко загуби Русия? През 2017 износът на САЩ е 2.2 трилиона долара, представи си колко е за изминалата година?! Хайде сега, представи си колко е на другите около 50 западни държави които са им съюзници срещу Русия :)) ха-ха В момента Lockheed Martin е най печелившата корпорация, в САЩ има 292 825 фабрики, колко са в Русия? 1 милиард, а?
5
8
 
17
 
! Отговори
Mda преди 11 месеца
След избомбения Пейтриът за 1 млд. долара , САЩ ще премислят три пъти дали да предоставят скъпоструваща техника на индианците хаха
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Голяма работа! Руснаците нямат пари, бе! И да им издаде някой технологиите, те нямат пари да построят нищо.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Свобода ... Ама нанаййййй
2
2
 
6
 
! Отговори
Mda преди 11 месеца
Съединените щати не позволяват на украинските пилоти да се обучават на изтребители F-16 в Европа въпреки готовността на няколко страни да провеждат такова обучение, съобщава в. "Ню Йорк Таймс".