Пригожин: Редовната руска армия е оставила фланговете на "Вагнер" открити

По-рано днес украинската армия обяви, че е постигнала напредък с 500 метра
18 май 2023 20:08, Йоана Цонева
180
Пригожин: Редовната руска армия е оставила фланговете на "Вагнер" открити
Снимка: БГНЕС

Основателят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обвини редовната руска армия, че е отстъпила с 570 метра северно от град Бахмут и е оставила фланговете на собствените му бойци открити, съобщава "Ройтерс".

Силите на "Вагнер" оглавяват нападението срещу Бахмут - една от най-кръвопролитните и продълижтелни битки във войната, като през последните месеци разчитат и на известна подкрепа от редовната армия.

Пригожин, който многократно е обвинявал висшето военно ръководство на Русия, че не прави достатъчно в подкрепа на хората му, поиска от Министерството на отбраната да направи всичко възможно, за да защити фланговете на Бахмут след отстъплението на редовната руска войска.

"За съжаление, части на руското министерство на отбраната се изтеглиха с 570 метра на север от Бахмут, оставяйки открити нашите флангове", оплака се шефът на "Вагнер" в аудиозапис.

Още по темата
"Обръщам се публично към висшето ръководство на Министерството на отбраната, защото писмата ми не се четат: Моля, не предавайте фланговете", настоя той. Думите му бяха насочени към руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Групата "Вагнер" твърди, че е превзела по-голямата част от разрушения град - макар и с цената на огромни човешки загуби. Украйна обаче посочва, че през последните дни нейните сили са отвоювали територия около Бахмут.

По-рано днес украинската армия обяви, че е постигнала напредък с 500 метра на някои позиции.

Украински официални лица уточниха, че напредъкът на силите им около Бахмут не е част от планираното от Киев по-широко контранастъпление.

Миналата седмица украинската армия съобщи, че е започнала да отблъсква руските сили около Бахмут след месеци на тежки боеве, а Москва призна, че нейните сили са отстъпили на север от града.

На 15 май Украйна обяви официално първи успехи край града.

Москва гледа на Бахмут - град с около 70 000 жители преди избухването на войната преди близо 15 месеца, като на стъпало към превземането на останалата част от Източен Донбас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
12
 
! Отговори
Ко стана чебурашки преди 1 година
Газта падна под 30 евра за квтч - по евтино от преди вайната. Още чекаме Европа да замръзне и Бахмут да падне. Китай краде централна Азия докато русия затъва. А Медведката се върти като глис и фърля пяна от всички отверстия завалията, идете да му пеете ГОЙДА малко да се успокои
75
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Русия=Психиатрия Шоковата терапия НЕ работи.Украинската ПВО тръшка Кинжали наред.
74
3
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Днес 500м.,утре 5000 м. и т.н. докато цялата руска пасмина бъде натикана обратно в Блатото и украинската земя бъде освободена от руската смет.
73
16
 
15
 
! Отговори
Краварофилите, преди 1 година
тая седмица е добра (*** не за вас) Бахмут вече е Артьомовск, патриота цъфна, помощтта на НАТО се премества в облачното пространство, обеднения уран стана обогатена радиоактивна заплаха, контанастъплението се спъна, хунтата от Киев доказа терористичната си същност, европата се сепна от истинското лице на Зеленски Бен Ладен.Не е зле!
72
7
 
16
 
! Отговори
квадратен километър преди 1 година
е останал още непреименован Артзомовск. Музикантите този път имат достатъно снаряди и такъв концетр изнасят! От душа! А нацистчетата реват на глас! Има клипчета.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахчут е изравнен със земята, каквото и да отстъпят файда няма
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добри, лоши - украинците са си на тяхна територия, а за руснаците важи поговорката - Гащите са си ваши и може да си а кате в тях колкото си искате.
69
11
 
15
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 година
пак са останали на сухо с подадените реплики от краварника и разчитат на няколкото ругатни и няколко то обидни думи от който им се състои мизерния речников запас. Горките! Сигурно от комиксите с които си обогтяват културата освен звукоподражателни надписи - друго нама....
68
18
 
12
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Русия лекува всякакви психо-отклонения на западните не-партньори. Шоковата терапия с Кинжали е модерна последно време :)
67
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 пъти повече са убитите руски мародери в Бахмут и цяла Украйна от жертвите на украинците.
66
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ще превземат Бахмут в понеделник! Когато тате ми купи колело!
65
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не е баш така просто отстъпват бавно докато ги избиват ,стара тактика според самите американци първия ден ВСУ губи 1700 души просто е месомелачка за 500 метра толкова хора незнам тия укри как ги мислят нещата а н днес.бг глупостите сбясни
64
2
 
11
 
! Отговори
до DJ преди 1 година
Карай си ладичката по руските села, не се безпокой какво има и какво няма в БГ. :)
63
0
 
2
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Този пък само реве...... нали му плащат що реве хаха
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То така, ама и материала на укрите попривършил. А и балъците намалели, няма кой да се натиска май на първа линия.
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре по-това време какви ли измишльотини ще творят в това измислено сайтче. Абре, да бяхте попрочели поне и някоя чужда медия за Бахмут и докъде са стигнали рашките и колко часа остават до пълното му превземане. Само с измислици-премислици не става.
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагнер е стабилен! Редовната е стабилна! Рублата е стабилна! Нафтата падна на 2,40!
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това беше преди два дена. Вие се сетихте. хахаха Да не говорим, че да се вярват *** цирковете на този е леко смешно. Заблуда на врага се казва. :-)
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пригожин Ти не си Пригожин и със сигурност ще идеш някъде, но не на червения площад, а на небето, където ви е мястото на всички фашисти.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КО СТАА БЕ