Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна

Тя щяла да бъде разделена между Русия и няколко страни от ЕС
26 май 2023 20:35, Елка Василева
353
Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните изходи от войната е Украйна да бъде разделена, като Русия получи източните части, а западните зони бъдат присъединени към няколко страни членки на ЕС, предаде ДПА.

Още по темата
Жителите на централните региони след това биха могли да гласуват за присъединяване към Русия, смята още той.

Медведев, който е непоколебим съюзник на руския президент Владимир Путин и в момента е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, очерта три вероятни сценария в своя публикация в "Телеграм". Разделението на Украйна е предпочитаният от него сценарий.

Този резултат би "прекратил конфликта с достатъчни гаранции, че той няма да бъде подновен в дългосрочен план", написа Медведев. Ако пък независим остатък от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, конфликтът вероятно ще избухне отново, "като ще има опасност той да прерасне в пълномащабна Трета световна война", добавя бившият президент.

Последният сценарий, който би бил "временно" приемлив за Русия, е Украйна да бъде изцяло поделена между Русия и страни от ЕС и в Европа да бъде сформирано украинско правителство в изгнание.

Медведев заяви, че е "очевидно за всички", че няма други реалистични сценарии и добави, че Украйна е "загиваща държава".

Бившият руски президент каза още, че преговори с Украйна "са невъзможни", докато там е на власт президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. "Всичко винаги приключва с преговори и това е неизбежно, но докато тези хора са на власт, ситуацията за Русия няма да се промени, става ли въпрос за преговори", заяви Медведев.

"Този конфликт ще продължи много дълго време. Вероятно десетилетия. Това е новата реалност", смята той. Медведев също така предупреди, че Западът сериозно подценява риска от ядрена война.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
5
 
16
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Главният алкохолик на Ерефия,така и не схвана,че няма да им позволят. Независимо от пропагандните изблици,масово светът се противопостави на тази кървава,и преди всичко безсмислена агресия. Микрофюрерът можеше да управлява,докато медицината може да му осигури
188
3
 
12
 
! Отговори
Най преди 10 месеца
Интересното е че ще стане ТОЧНО обратното, ще разделят мадър ръша на малки държавки, друго няма да стане, проверих и ми казаха
187
2
 
17
 
! Отговори
Стоко преди 10 месеца
Медведев от години не е особено адекватен, а откакто почна войната звучи, като пиян и сърдит себе осъзнат рогоносец в долнопробна кръчма.
186
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да я разделят и да се свършва .
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Алчна работа., ненаситна.
184
4
 
11
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 10 месеца
Второ, да не стане така, че Украйна да раздели русия накрая? На европейска и азиатска част?
183
1
 
10
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 10 месеца
Първо, др Медведев трябва да се арестува - това не е ВОЙНА, а тридневна СВО, която продължава вече 464 дни!
182
0
 
3
 
! Отговори
Тоз преди 10 месеца
Мяся Нострадамус е...
181
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дмитрий Алакахолиевич е прав,. Русия ще се разпадне след воъната.
180
2
 
11
 
! Отговори
От Австрия преди 10 месеца
Бензина вече падна под 60 цента. Никой не купува петрол от Русия.
179
2
 
7
 
! Отговори
От Франция преди 10 месеца
Тук във Франция газта падна под 15 долара, вече никой не купува руска газ.
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За първите 3 месеца *** годината доходите на германците реално са се увеличили с 11%, немската икономика и показала ръст от 8.4%
177
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин здраво се прееееба с неговия мири3лив газ, остана без клиенти. Това което Китай купува от Русия е 20% от това което купуваше ЕС преди войната. Руските ресурси с които така нагло се фукаха русофилските галлоши не са нужни на никого.
176
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Газта на борсата във Франкфурт падма под 20 долара.
175
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Следим отблизо плановете на Северноатлантическия алианс по отношение на Финландия", посочи на брифинг в руското външно министерство неговият официален представител Мария Захарова. "Потвърждаваме, че Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки, както от ВОЕННО-ТЕХНИЧЕСКО, така и от друго естество, за да спре възникващите в тази връзка заплахи за нашата национална сигурност", каза още тя. Щом американската армия започне да използва територията на Финландия за това, посочи Захарова, Русия ще сметне, че съседната страна е загубила суверенитета си.
174
3
 
2
 
! Отговори
Войко преди 10 месеца
Същото трябва да се случи и с БЮРМ !
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Германия бензина вече е 80 цента, никой не се интересува от руски енергоносители.
172
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички лидери на бившите съветски републики от Централна Азия се събраха на 9 май в Москва, за да отпразнуват Деня на победата. Първоначално се очакваше да дойде само един - президентът на Киргизстан Садир Жапаров - като "главен гост". На другите дори не са били изпратени покани, както потвърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. През 2022 г. никой от тях не дойде в Москва за същия празник.
171
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЕС вече няма нужда от газ, компаниите се изнасят да произвеждат в Китай, ЕС спира икономиката и повече няма да купува газ.
170
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички плашеха, че зимата ще умрем от студ без газ от Русия, но ето че не измръзнахме и оживяхме, зимата беше топла, икономиката се забави компаниите се изнесоха в Китай и не ползват енергия, банките напечатаха пари и раздадоха да си плащаме високите сметки за ток и отопление и всичко беще ОК, и другата зима ще е топла и банките пак ще напечатат пари и пак ще имаме за топло, така нямаме вече нужда от руска газ и нефт, минаваме на топли зими, икономиката спира и не ползва газ, а банките ще ни печaтат пари и така можем да си изкараме поне още 2-3 години, а ако зимите са топли и повече.