Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна

Тя щяла да бъде разделена между Русия и няколко страни от ЕС
26 май 2023 20:35, Елка Василева
353
Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните изходи от войната е Украйна да бъде разделена, като Русия получи източните части, а западните зони бъдат присъединени към няколко страни членки на ЕС, предаде ДПА.

Още по темата
Жителите на централните региони след това биха могли да гласуват за присъединяване към Русия, смята още той.

Медведев, който е непоколебим съюзник на руския президент Владимир Путин и в момента е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, очерта три вероятни сценария в своя публикация в "Телеграм". Разделението на Украйна е предпочитаният от него сценарий.

Този резултат би "прекратил конфликта с достатъчни гаранции, че той няма да бъде подновен в дългосрочен план", написа Медведев. Ако пък независим остатък от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, конфликтът вероятно ще избухне отново, "като ще има опасност той да прерасне в пълномащабна Трета световна война", добавя бившият президент.

Последният сценарий, който би бил "временно" приемлив за Русия, е Украйна да бъде изцяло поделена между Русия и страни от ЕС и в Европа да бъде сформирано украинско правителство в изгнание.

Медведев заяви, че е "очевидно за всички", че няма други реалистични сценарии и добави, че Украйна е "загиваща държава".

Бившият руски президент каза още, че преговори с Украйна "са невъзможни", докато там е на власт президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. "Всичко винаги приключва с преговори и това е неизбежно, но докато тези хора са на власт, ситуацията за Русия няма да се промени, става ли въпрос за преговори", заяви Медведев.

"Този конфликт ще продължи много дълго време. Вероятно десетилетия. Това е новата реалност", смята той. Медведев също така предупреди, че Западът сериозно подценява риска от ядрена война.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
0
 
! Отговори
пак този преди 10 месеца
Като Косово в Сърбия ли? Там кой ги разцепи? Не, че не знам само питам.
148
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България трябва да се съюзи с Русия и ще вземе парче от Украйна,
147
5
 
1
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Медведев побърка русофобите, които претендират, че са за Нова Украйна, но реално просто мразят Росия. И на тях не им дреме колко украинци ще загинат.
146
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ахааххаахахах..Вова за зимните олимпийски игри в СОЧИ пръсна 100 милиарда долара ве, кравари? За една скааапана олимпиада..... Ахахахахахаха.....нямали пари руснаците???? Муахахахахаххахха...
145
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Пич'а ти Ленина Украйна е беше окупирана от Полша след смъртната присъда на руския цар.
144
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ОТ НАЧАЛОТО НА МАЙ 2023-ТА ВМЕСТО ОБИДНИ ДУМИ ПО ЗЕЛЕНСКИ ВЕЧЕ СЕ ОБРЪЩАТ ОТ МОРДОРСКВА КЪМ НЕГО С ГОСПОДИН ЗЕЛЕНСКИ И МУ СЕ МАЗНАТ МАЗНАТ ! НАМАЛЯХА И ИЗЦЕПКИТЕ ОТ МОРДОРСКВА КАК ЩЕ УНИЩОЖАТ СВЕТА С ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ ! РЕЖИМА В МОРДОРСКВА РАЗБРА, ЧЕ НАПЪЛНО Е ИЗГУБИЛА В УКРАЙНА И СЕГА СЕ ЧУДИ КАК ДА ЗАДЪРЖИ ЗАГРАБЕНОТО В УКРАЙНА !
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Южна украйна е била и бг при хан Кубрат.
142
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
200 милиарда долара им дадоха на укрите за оръжие, а Путин си налазва бааавно баавно в Украйна. Муахахаххахахаххххххахахахаха........Красиво е нали Кравари?
141
3
 
5
 
! Отговори
Пич'а ти Ленина преди 10 месеца
Комунистът Ленин създаде украйна, а после Хрушчов я разшири. Защо сега западните страни защитават и спонсорират един комунистически проект?
140
4
 
4
 
! Отговори
Каква покрайна бе? преди 10 месеца
Боли ме дeдoвия за покрайна! Покрайна е една измислена страна (като сев. македония) изкуствено създадена от еврейте и отдавна фалирала. Добре, че я помпат със западни кинти, храна и техника та държи. Издали са фронта тия укронацяги. Бъдещето им е в Русия, а изпадналитенацяги и питеци да се бродят по света навеки кат бaй Mангау без страна. Те ще са вечните капризни мрънкaщи прoшляци докато на запад не се претопят в сгaнтa.
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До сту Що? Подиграва ви се открито. Източните части на Русия, западните на ЕС, а централните можело да гласуват за присъединяване към Русия ... Разсмя ме от сърце.
138
4
 
3
 
! Отговори
СВАЛЯНЕ от ВЛАСТ преди 10 месеца
НА НЕЗАКОННАТА ФАШИСТКА ХУНТА В КИЕВ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ
137
4
 
5
 
! Отговори
ZOV преди 10 месеца
Вече повече от една година половин свят се бие срещу Русия, а Русия даже е взела инициативата и мачка нацягите и западните наемници. Превзема нови и нови територии. Каквато и техника да пратят в покрайна няма да помогне. Всичко ще стане на пепел. И така ще бъде, защото руснаците се бият Za Родината и Za Правдата. Силата е V правдата, а V правдата е и пOбедата. Vрагът ще бъде раZбит, пОбедата ще бъде Zа Русия!!!
136
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе ,какво НАТО НАТО нищо не може да направи,а Русия изобщо вече не я бърка това НАТО .
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За бг е изгодно да вземе НРБ /Бесарабия/ с карпатите.
134
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Русия няма инфлация, семействата имат по 3 + деца, има християнски ценности и няма geндepи. Сатаниският запад не може да прости това на Русия, затова и Русия беше нападната от укрофашагите и войските на нато
133
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато и да претрепеш кравар, поляк и украинофил все ще е късно. Войната я печели бай ви Вова!
132
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ПРЕДИ СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ ВЪВ МОРДОРСКОВИЯ ИМАШЕ РЕАЛНИ ЛИКВИДНИ АКТИВИ ЗА 1 ТРИЛИОН ЕВРО С КОИТО ТЯ РАЗПОЛАГАШЕ ! А СЕГА РЕАЛНИТЕ ЛИКВИДНИ АКТИВИ СА ЕДВА 100 МИЛИАРДА ЕВРО И ТО ОСНОВНО В ЗЛАТО. *** НАПРАВО И ВИДЯ СМЕТКАТА НА МОРДОРСКОВИЯ ! ЛУКАВШЕНКО ПОЛУЧИ МИКРО ИНФАРКТ КАТО ВИДЯ НА ПАРАДА В МОРДОРСКВА ЕДИНСТВЕНИЯ РАБОТЕЩ ТАНК СКРАПИ
131
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 месеца
до 141 Ти не разбра ли че украинското племе и македонското са еднакви по мантилитет? Знаят едните, че са руснаци, а другите българи по произход, но не искат да си го признаят! Също като Караибрахим във " Време разделно", знае че е българин, но коли българи. Толкова по въпроса за тия мършииии...
130
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Личният клоун на Путин се чуди как да го забавлява. Той знае, че господарят му най обича скечовете с ядрени заплахи и затова ката ден са в репертоара му.