Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна

Тя щяла да бъде разделена между Русия и няколко страни от ЕС
26 май 2023 20:35, Елка Василева
353
Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните изходи от войната е Украйна да бъде разделена, като Русия получи източните части, а западните зони бъдат присъединени към няколко страни членки на ЕС, предаде ДПА.

Още по темата
Жителите на централните региони след това биха могли да гласуват за присъединяване към Русия, смята още той.

Медведев, който е непоколебим съюзник на руския президент Владимир Путин и в момента е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, очерта три вероятни сценария в своя публикация в "Телеграм". Разделението на Украйна е предпочитаният от него сценарий.

Този резултат би "прекратил конфликта с достатъчни гаранции, че той няма да бъде подновен в дългосрочен план", написа Медведев. Ако пък независим остатък от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, конфликтът вероятно ще избухне отново, "като ще има опасност той да прерасне в пълномащабна Трета световна война", добавя бившият президент.

Последният сценарий, който би бил "временно" приемлив за Русия, е Украйна да бъде изцяло поделена между Русия и страни от ЕС и в Европа да бъде сформирано украинско правителство в изгнание.

Медведев заяви, че е "очевидно за всички", че няма други реалистични сценарии и добави, че Украйна е "загиваща държава".

Бившият руски президент каза още, че преговори с Украйна "са невъзможни", докато там е на власт президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. "Всичко винаги приключва с преговори и това е неизбежно, но докато тези хора са на власт, ситуацията за Русия няма да се промени, става ли въпрос за преговори", заяви Медведев.

"Този конфликт ще продължи много дълго време. Вероятно десетилетия. Това е новата реалност", смята той. Медведев също така предупреди, че Западът сериозно подценява риска от ядрена война.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-ми харесва да гледам точни попадения на руски ракети, руски дронове и "умни" планиращи бомби в места на дислокация (располагите) на укронацяги, уктопитеци, западни наемници и западни офицери. Денацификацията и демилитаризацията на уcpaйнa продължава. Контранастъплението е фантазия и няма как да има, защото само да си покажат леко мирижливите мутряги и всички отиват при Бандера.
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Анормален точно така и затова ония клоун обикаля като цветарка да проси.Ама и си вярва като теб ,е не вярва де ,ама играе роля.Сега не смее да се прибере,а залужката изчезна.
127
2
 
3
 
! Отговори
Дали?? преди 11 месеца
А може би с разделение на Русия?
126
3
 
1
 
! Отговори
укроатака преди 11 месеца
Къде е контранастъплението на укрорайха? До тук виждаме само разбити Хамъри и западни БТР-и от 60-те години на миналия век. Къде е новата натовска техника? Или са им дали само 10 неизправни танка за парлама?Жива сила му е майката, до последния укронацяг и натовски боевик.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*** първо ще ни гръмнат болниците и панелките и после ще дойде тяхната свобода.
124
1
 
2
 
! Отговори
Мужик преди 11 месеца
Тоя пак се натряскъл и ръси глyпoтевини!!!
123
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В освободените от укронацисткия режим области и републики кипи бурно строителство. Строят се жилища, пътища, водопроводи и всякаква инфраструктура. Жизненият стандарт на населението се е повишил 5 пъти в сравние с живота им в покрайна. Тези хора там са изключително щастливи и доволни. Там няма екотерористи и зелени НПО, които да блокират строителните и индустриалните дейности. Развиват се хората и не деградират като нас тук.Тук като видите градските разбити панелки е все едно Бахмут.
122
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само прочетете нивото на хейтърските коментари относно Русия. Подобно първобитното отношение наистина дълбае дъното.
121
3
 
6
 
! Отговори
Пера ги яко преди 11 месеца
пп и дб с помощта на жълтопаветните бираджий, дойдоха на власт за да се борят с герб. Сега из един път коалиция ))) С коалицията герб пп-дб ще приемем истамбулската конвенция, ще приемем gендерството, ще даваме пари на укронацягите и т.н. все "хубави" неща.Чувствате ли се п p е е б а н и ?
120
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
до 133 Каква водка бе брат? 200 грама водка само ще те раздразни. Даваха им 200 грама СПИРТ 70%. Гледал ли си руския Штрафбат? Гледай го. Велик сериал. Преди боя Генералът казва: "Давам на всеки войник по 100 грама спирт!" Лейтенантът: 100 грама са малко, ще трябвяа по 500. Генералът: 500 са много, но по 200 грама спирт ще отпусна.
119
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рублата ще бъде златна, Русия в подем, а долара ще стане за отопляване през зимата. Язък за нашите американски спамаджии
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Укропитеците явно лъжат. Първо казаха Патриота не е поразен, после леко поразен, после не ставал за нищо и трябвало ремонт в кравария. хахаха Казаха всички 6 Кинжала свалени, а се оказа, че са изтреляни само 2 кинжала, като единия е разпердушинил Патриота за 1 милиард долара, като малко преди това изтреляни ракети за 450 млн долара - профукани за 2 минути. Хахаха. Всичко свалено, а половината град гори, вторични експлозии, пожарите горят по 3 дена. Укрорайха е тотал щета))
117
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Германия обяви рецесия, скоро и кравария също. Ще пада печатане на хартиики. Междувременно Русия от 2020 до 2023 г. е увеличила 2 пъти запасите си от злато. С това злато и безграничните залежи на нефт, газ и диаманти подпира рублата. Дори в положение на война вече втора година, въпреки 11 пакета санкции, руската икономика бележи ръст с 2-3%.
116
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Американските тр-олове в сайта са свръх активни. Ако влагахте същите усилия във войната, каквито в пропагандата, можеше и да не се налага да лъжете :)))
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонимеН 134. Че кой го интересува какво правиш ?!!
114
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
КАЗВАМ ВИ НАИСТИНА НЕ ЧЕТА ПОСТОВЕТЕ ПРИМЕРНО НА АТАКИСТА! СЛАГАМ МУ НАПРАВО ПАЛЕЦ НАДОЛУ И ГОТОВО!
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 128 Ами рунаците преди битка през ВСВ и даваха по 200 грама водка, изпиваха я на екс и затова избиха сума ти германци, ако не знаеш! За Кураж. И това се даваше задължително преди бой. Така че и теб ще очистим за една водка, кравар!
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Медведев прилича на в лицео на цар Никой Втори и крал Джордж Пети.
111
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами като свършат кинтите за Украйна и тя ще приема условия ,каквито и кажат.
110
8
 
16
 
! Отговори
Тъпите русофили преди 11 месеца
тук имат същото самочувствие след няколко ракии...