Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС

Трябвало да бъдат признати и „новите териториални реалности“
27 май 2023 07:33, Елка Василева
351
Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Отказът на Украйна от влизане в НАТО и ЕС и връщането към неутралния извънблоков статут е едно от условията за постигане на мир. Това заяви в интервю за ТАСС руският заместник външен министър Михаил Галузин.

Още по темата
Заместник-министърът отбеляза, че подходът на Русия към уреждането на конфликта в Украйна не се е променил, той включва „защита на жителите на Донбас, демилитаризация и денацификация на Украйна и отстраняване на произтичащите от нейната територия заплахи за сигурността на Русия“.

„Убедени сме, че уреждането на конфликта е възможно само при прекратяване на бойните действия от страна на украинската армия и на доставките на западно оръжие. За постигането на цялостен, справедлив и траен мир Украйна трябва да се върне към неутралния извънблоков статут, записан в декларацията за държавния ѝ суверенитет от 1990 г. и да се откаже от присъединяване към НАТО и ЕС“, посочи Галузин. „Трябва да бъдат признати новите териториални реалности, създали се в резултат от реализацията на правото на народите на самоопределение.“

Заместник-министърът добави, че важен елемент от уреждането на кризата е защитата на правата на рускоезичните граждани и националните малцинства.

Галузин заяви, че атаката с безпилотни самолети срещу Кремъл на 3 май е била извършена от Киев без съгласието на Запада. По думите на дипломата западните страни са решили да се въздържат от осъждане на този акт и да замълчат.

Заместник-министърът добави, че Китай, който по думите на Галузин се опитва да върне Украйна на масата на преговорите, „фактически е осъдил терористичната атака на режима на Зеленски срещу Кремъл“.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 10 месеца
Украйна е вече в НАТО.Имат повече натовски оръжия от повечето европейски натовски страни.Ако Путин беше политик като Кенеди или Брежнев щеше да се разбере с Украйна без война!
257
0
 
0
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Между другото си неграмотен,знаеш ли? :)
256
0
 
0
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Имали газ,нефт,злато? Кой го има,като стандартния руснак живее по-скотски от теб,не е излизал извън областта и ходи във външна тоалетна. Защо първо не си газифицираха селищата,преди да решат да казват на другите как да живеят? Или важно е да си горд,нищо че си беден,нали?
255
0
 
1
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Пусни си програма Время от 80те години и ще чуеш същите простотии като сега: лошо НАТО, Америка ще фалира, ние сме най-добрите...да,ама ссср се разпадна. И путинския режим го чака същото
254
0
 
0
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Само като пример: какви славяни са руснаците,като произходът им е угрофински и са завладени от татари? Славяни са точно украинците. Погледни и войските: къде са тези с дръпнатите очи? Ами при руснаците. Те са конгломерат от народи,от които славяните са доста малък процент. Блей сега за великата дружба,горда офсъ
253
0
 
1
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Учил си история преподавана от учебници написани от БКП. И продължава да се учи по този начин. Ако се задълбочиш да потърсиш какво ни се е случило в края на ВСВ,може и да ти светне. Вече и филми излязоха за това. Ама аз съм заслепен :) С такива като теб,никога не съм излизал на глава,така че просто чакам провала на СВО. И дерашизация на България
252
1
 
0
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Веселяк и за разлика от теб не слогувам на чужда пропаганда като теб. В ситуацията България трябваше да запази неутралитет като се бият два славянски народа, заради интересите на разни чужди държави и защото това са два братски народа. Ако беше учил изнаел нашата славна Българска история ще ше да го знаеш много добре.
251
0
 
0
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Веселяк не си чул сугорно и за фалиралите Американски банки, които го съопщиха по българските телевизии. Не си чул за икономическия съюз между Русия, китай, Индия, Бразилия Аржентина. Не си учил по география, че Русия има много природни ресурси като нефт, газ , злато руда и т.н. Не си чул, като Байдън отиде при Обединените Арабски Емирства да да говори за петрола и му отвърнаха че неговата работа няма как да стане.46494
250
0
 
0
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Веселяк. за доста от нещата които ти изброих има репортажи по нашите телевизии, който излъчват западната пропаганда, Просто си направи труда да потърсиш и да помислиш да си размърдаш малко мозъка. Информация има достатъчно от западните медий. Сигурно не знаеш за Виетнам, не знаеш за Либия където нищо не откриха Американците , а я нападнаха само заради петрола и защото Либия не им играеше по свирката и За Югославия нищо не си чувал.
249
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Да кандисат Украйна не в НАТО, може да е в ЕС но военно неутрална... Но до колко може да се вярва на ЕС?
248
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 10 месеца
До Горд Българин: Бездомните по улиците са на юг, на север ги няма, особено през зимата. Прочее част от тия съвсем не са бедни, но "особени", има доста луди, а мнозинството са наркомани и затова са там. Гладни няма, боси и голи няма. В Бг-то такива са в гроба, в Америка - по улиците.
247
0
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 10 месеца
До глупави руснаци: To па украинците едни умни...да не говорим за българите, ти най-напред.
246
2
 
0
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Казах ти,обикновен рашизъм. Кое от изредените от теб неща ги е казал някой...българин? Всичко е цитиране на руски източници. При това част от това,даже и рашистите спряха да повтарят. Ама вие вървите с известно закъснение. С пропаганда не се спори,или й вярваш, или не. А в твоя случай даже чувстваш горд от това,че защитаваш чужди интереси
245
3
 
1
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Веселяк Да видим от 1945г. колко бази по света направиха и колко направиха руснаците. и на базата на това си направи извода кой кого заплашва. Не очаквам страна създаде от затворници. пияници и убийци каквато е Америка да спазват някакъв кодекс или правила, да имат някаква чест.
244
2
 
1
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Веселяк Да поговорим и за икономика. Голяма част от външния дълг на Америка се държи от Китай. Не Руската икономика е в колапс а Американската. Къде фалират големи банки в Русия или Америка. Русия е богата на приложни залежи което и помага. В момента се създава нов икономически съюз в който участва Русия и който набира сила за разлика от САЩ и ЕС.
243
2
 
1
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Веселяк Защо режима на Зеленски почна да избива всички които не са съгласни с този рижом. включително и колко бесарапски българи избиха, а колко руско говорещи. Демокрацията нее ли да изслуша две страни в кон листа а хората да преценят кой а прав. Защо наложиха вето на руските програми и сайтове било пропаганда, а каква е сега нее ли пропаганда от страна на Запада.
242
1
 
1
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Веселяк да разгледаме и в колко страни се намеси ха и спонсорира определени режими Америка. Даже и в България се месец- колко пъти превикваха в посолството Кирчо Харварта и бат Бойко. Да разгледаме и Украйна. Кой спонсорира хунтата на Зеленски,през 2014г. кой изгради воени лаборатории, какво правят воени инструктори в Украйна. Как ще реагира Америка ако Русия направи това в Куба.
241
1
 
1
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
До Веселка. Да разгледаме малко история. След 1945г. колко страни нападна Русия и колко страни нападна Америка. Да припомним Виетнам, Либия под измислен предлог че имат ядрено оръжие. кой разцепи Югославия на Сърбия и Косово, какво правиха в Афганистан и още в колко страни се намериха. Затова страните от Африка изритака Ба,дън.
240
1
 
0
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Проблемите са за Русия. Даже не говоря за войната. Колко години ще минат,преди някой да им позволи да правят нещо? Продажбата на нефт и газ започва още през 70те. И са положени големи усилия. Плешивия просто се из::ра на метеното. Никога повече Европа няма да позволи подобна зависимост.
239
0
 
3
 
! Отговори
Васил преди 10 месеца
Русия обвинява Щатите, че са световен жандарм, а те са дори по-зле. Казват на независима държава какво да прави и да не прави. Същите са като американците, но пои-нагли и по-лошото, директни наши врагове. Смятат ни за васално население. Те дори не ни признават като народ, а промитите мозаци им целуват краката. Жалки сте, русофили! Утре могат да обстрелват София от Черно море, тогава ще ви питам.