Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС

Трябвало да бъдат признати и „новите териториални реалности“
27 май 2023 07:33, Елка Василева
351
Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Отказът на Украйна от влизане в НАТО и ЕС и връщането към неутралния извънблоков статут е едно от условията за постигане на мир. Това заяви в интервю за ТАСС руският заместник външен министър Михаил Галузин.

Още по темата
Заместник-министърът отбеляза, че подходът на Русия към уреждането на конфликта в Украйна не се е променил, той включва „защита на жителите на Донбас, демилитаризация и денацификация на Украйна и отстраняване на произтичащите от нейната територия заплахи за сигурността на Русия“.

„Убедени сме, че уреждането на конфликта е възможно само при прекратяване на бойните действия от страна на украинската армия и на доставките на западно оръжие. За постигането на цялостен, справедлив и траен мир Украйна трябва да се върне към неутралния извънблоков статут, записан в декларацията за държавния ѝ суверенитет от 1990 г. и да се откаже от присъединяване към НАТО и ЕС“, посочи Галузин. „Трябва да бъдат признати новите териториални реалности, създали се в резултат от реализацията на правото на народите на самоопределение.“

Заместник-министърът добави, че важен елемент от уреждането на кризата е защитата на правата на рускоезичните граждани и националните малцинства.

Галузин заяви, че атаката с безпилотни самолети срещу Кремъл на 3 май е била извършена от Киев без съгласието на Запада. По думите на дипломата западните страни са решили да се въздържат от осъждане на този акт и да замълчат.

Заместник-министърът добави, че Китай, който по думите на Галузин се опитва да върне Украйна на масата на преговорите, „фактически е осъдил терористичната атака на режима на Зеленски срещу Кремъл“.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нападнатата страна не е суверенна. Няма как защото ако е суверенна няма да я нападат. Правителството на нападнатата страна е отговорно за войната и неговите подстрекатели пиндостанците !
197
3
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
От над 400 хиляден град,в Мариупол останаха 90 хиляди. Ако ще си говорим какви черва са висяли,да питаме тях и как гърмяха цивилни бягащи от войната. Или как заляха с цимент мазата на театъра,без да извадят труповете. Или как използваха строителен ***,омешан с трупове за основа на пътища. Да не мислите,че това ще се забрави или размине, фильовци?
196
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами защото не е суверенна държава и никога не е била държава камоли суверенна. Суверенна значи върховенство на закона каквото там няма и никога не е имало и точно затова Русия ги нападна защото не са суверенна.
195
3
 
8
 
! Отговори
Дойдохме си на моята преди 11 месеца
Защо суверенна държава да няма право сама да реши своето бъдеще и в кои съюзи да влезе русофили ? Обяснете ми интелигентно ако можете ?
194
4
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Ха ха,ако не бях го видял преди малко,нямаше да повярвам. В Рашистан дефицит на пилешко,заради обстрелите в Белгород.Чакай малко,сто човека успяха да предизвикат липса на пилешки гърди? Ами ако бяха хиляда? Тези живеят в друга реалност
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Самолетите са летели толкова ниско че хората са виждали лицата на пилотите които от своя страна са избирали къде да хвърлят бомбите над спирки и други масови места. Аз това го прочетох в изповедтта на една жена която казва че боже прости но червата на убитите хора висяли по дърветата. Кое им е неутралното на украинците, риторичен въпрос доста пррост.
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хвърляли са бомби и ракети над Луганск Донецк и Горловка а може би и на други места , потушили са възстанието в Одеса и са изгорили живи хора кое му е неутралното.
191
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сина на Джо байдън си седеше в украйна като да му е бащиния и оная нюланд раздаваше сладки на майдана и каза в конгреса че американо -украинските лаборатории не трябва да попадат в руски ръце кое им е неутралното.
190
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И откъде накъде сибирските варвари ще определят какво да прави една суверенна държава ? Българите да гледат внимакетлно и да си опичат акъла и да бягат максимално надалеч от сибирската империя ! Иначе ги чака съдбата на Украина и останалите поробени народи в сибирската империя . България мигновено трябва да влезе в Шенген и да приеме еврото !
189
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Деградачия на руската армия - до февруари 2022ра втората армия в света. след март 2022ра Втората армия в Украйна . след май 2023 втората армия в Русия
188
3
 
12
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
А Московитите ни при чем ли бяха? Колко ги уговаряха да си дадат ядрените ракети? И щеше ли спецоператора да посмее да тръгне срещу ядрена държава? Те не се ли подписваха, мършоляците?
187
6
 
9
 
! Отговори
777 преди 11 месеца
До ЗНАЧИ ОЩЕ 1990 г. Украйна беше неутрална и въпреки това Русия я нападна още през 2014та.
186
7
 
3
 
! Отговори
ЗНАЧИ ОЩЕ 1990 г. преди 11 месеца
УКРАЙНА Е ПОДПИСАЛА ЧЕ ЩЕ БЪДЕ НЕУТРАЛНА и ТАКА Е ПОЛУЧИЛА НЕЗАВИСИМОСТ
185
5
 
6
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Ами да сравним военния бюджет на двете страни преди войната,явно не можем. Класически случай как Давид срита топките на Голиат. Какво стана,нали бяха втората в света армия?
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Боже, колко мъка има по този свят, боже!"
183
4
 
7
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Поредният бълвоч пропаганда. Абе вие не схванахте ли? Русия воюва вече повече от година. Ако се биеха срещу наемници,отдавна да са приключили. Те се бият срещу хора,които са загубили близки и приятели. Хора,които са обстрелвани, пращани във филтрационни лагери, изнасилвани и разтрелвани. Няма укринец,който да няма поне един загинал познат. Затова ще им таковат мекото трибуквие. До кръв и писъци
182
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма непобедима армия! Има условия, които предполагат победата на един или друг! Кой защитава ЧВК НАТО в украина? Никой. Единствен мотив са имперските амбиции на САЩ за пълна доминация. Овладяха и сринаха западноевропейските икономики, сега е ред да овладеят ресурсите на Русия. Но... с цената на хиляди жертви от украина. Къде е великата армия на САЩ??? Наемниците в един момент ще се откажат - това е поуката от всички минали войни - наемник война не печели!!!
181
4
 
6
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Ти верно ли смяташ,че пияния руснак е способен на нещо повече от крадене на пералня и стреляне по цивилни?
180
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е та НАТО избяга от афганските чобани с гегите при все супер мега гига хипер военни технологии, пък с пияни руснаци как ли ще се оправи?
179
3
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Единствената причина войната да се проточи е,че никой не контролира небето. Украинците вече имат ПВО,само самолети липсват.