Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна

Тя щяла да бъде разделена между Русия и няколко страни от ЕС
26 май 2023 20:35, Елка Василева
353
Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните изходи от войната е Украйна да бъде разделена, като Русия получи източните части, а западните зони бъдат присъединени към няколко страни членки на ЕС, предаде ДПА.

Още по темата
Жителите на централните региони след това биха могли да гласуват за присъединяване към Русия, смята още той.

Медведев, който е непоколебим съюзник на руския президент Владимир Путин и в момента е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, очерта три вероятни сценария в своя публикация в "Телеграм". Разделението на Украйна е предпочитаният от него сценарий.

Този резултат би "прекратил конфликта с достатъчни гаранции, че той няма да бъде подновен в дългосрочен план", написа Медведев. Ако пък независим остатък от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, конфликтът вероятно ще избухне отново, "като ще има опасност той да прерасне в пълномащабна Трета световна война", добавя бившият президент.

Последният сценарий, който би бил "временно" приемлив за Русия, е Украйна да бъде изцяло поделена между Русия и страни от ЕС и в Европа да бъде сформирано украинско правителство в изгнание.

Медведев заяви, че е "очевидно за всички", че няма други реалистични сценарии и добави, че Украйна е "загиваща държава".

Бившият руски президент каза още, че преговори с Украйна "са невъзможни", докато там е на власт президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. "Всичко винаги приключва с преговори и това е неизбежно, но докато тези хора са на власт, ситуацията за Русия няма да се промени, става ли въпрос за преговори", заяви Медведев.

"Този конфликт ще продължи много дълго време. Вероятно десетилетия. Това е новата реалност", смята той. Медведев също така предупреди, че Западът сериозно подценява риска от ядрена война.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еми прав е. И ще видите,че ако се даде избор на населението огромна част ще си останат в Русия. Това само ще покаже ,че за войната има други подбуди.
248
0
 
3
 
! Отговори
Ton преди 10 месеца
А ние каква нация сме.,когато постоянно предаваме интересите си!
247
14
 
15
 
! Отговори
sd преди 10 месеца
Войната ще приключи с убийствата на путин и медведев
246
16
 
25
 
! Отговори
Раковски преди 10 месеца
Русия и да победи и да не победи в Украйна, винаги ще си бъде една изостанала държава. Никоя интелигентна нация не иска и няма да иска да се асоциира с нея. Войната, която води не е освободителна, а завоевателена. Сериозно ли си мислят, че ако прибавят още земя към така или иначе огромната си територия ще станат велика държава?! Велика е страна със свободни хора и развита икономика, а не диктаторска държава с изостанала икономика.
245
6
 
14
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
Наред с това бяха поразени струпването на зомбинацита, резерви и склада за боеприпаси на 110-та отделна механизирана бригада на ВСУ в Авдиевка. А екипажът на тежката огнехвъргачна система "Солнцепк" унищожи взводно - опорен пункт на гмежта в района на село Красногоровка.
244
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Авиацията на групировките Юг и Запад на ВС на РФ нанесоха ракетни и бомбени удари по пунктове за временно дислоциране на фашистка гмеж, както и по съсредоточаване на зомбинацита, въоръжение и военна техника на u3MeTTa. Осуетен е опит за пробив на фронтовата линия на фашистката craH. Руската авиация нанесе и ракетно-бомбени удари по пункта за временно дислокиране на 81-ва аеромобилна бригада на ВСУ в Лисичанско направление и по струпването на въоръжение и военна техника на 24-та механизирана бригада на ВСУ в района на Торецк.
243
2
 
6
 
! Отговори
Амонимна преди 10 месеца
Ако всички спрете да влагате смисъл в тази война или сво, тогава и воюващите ще разберат, че няма смисъл от нея.
242
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хенри Кисинджър (който днес навършва 100 години) в интервю за Wall Street Journal говори за заблудата на която се гради поведението на американците на световната сцена."Американците смятат себе си за праведни Вярваме, че сме безкористни, че нямаме национални цели, че националните ни цели се постигат във външнополитическата посока с такава трудност, че когато ги представяме за обсъждане, се обиждаме от противниците. Очакваме нашите възгледи да доминират, не защото се смятаме за най-добрите в интелектуален смисъл, а защото вярваме, че самите тези възгледи трябва да бъдат доминиращи."
241
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Неанонимен 300 Не си далеч от истината! Прочети конспиративните теории за един бъдещ свят от 12 свръх държави, които се управляват от един световен център или световно правителство. За Кърджали и Родопите ще се окажеш пророк.
240
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нали не беше война ?
239
2
 
10
 
! Отговори
той преди 10 месеца
До АнонименВсеки човек, който е с всичкия си, няма да се яви на повиквателна и ще предпочете присъда или затвор от колкото да тори земята и блатата, насила убиец или самоубиец не се става. Евала на всички избягали,
238
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дефакто каза "Пак съм се нацепил на мотика и ми се ще да станат невъзможни неща та да не вляза в затвора. А и естествено и ядрен взрив също трябва да спомена" С те такива некадърници са се напълнили в Москвето и после що го докараха до статут на С. Корея
237
6
 
8
 
! Отговори
Бау преди 10 месеца
Ход, гарантиращ истински мир! Всеки в естествените си граници, а не изкуствено създадени от Сорос образувания да стават повод за войни и грабежи на история! Северно Косово - в Сърбия! Други аналогии не могат да се правят! Улегналите народи са направили своя избор кой къде да живее!
236
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дефакто каза на Поляците и Унгарците, че им връща завзетите територий от Сталин. Доста трябва да са глупави да не го направят!
235
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много силен ход!!
234
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много силен ход!!!
233
9
 
18
 
! Отговори
Смееех преди 10 месеца
Руския Спонжбоб пак е препил.
232
12
 
17
 
! Отговори
Jimmy преди 10 месеца
Около 80% тябва да се пиосъединят обратно към Русия където винаги са били. Те дефакто са си Руснаци както макетата са били Българи преди 60 ходини:)
231
10
 
11
 
! Отговори
Мъка преди 10 месеца
Господи , убий този ***.
230
14
 
4
 
! Отговори
Неанонимен преди 10 месеца
До Анонимен 299: Турция не е агресор! Тя освобождава своите южноевропейски територии и турско население от терора на една терористична фашистка хунта окупирала властта в София. След като хазаро юдеите искат територия, да се задоволят само с тази, която принадлежи на Македония, Сърбия и Румъния. Какво са вперили очи в Кърджали и Родопите, които винаги са били турски. Турция сто години ще води война за своите територии но на фашисти няма да ги даде!