Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна

Тя щяла да бъде разделена между Русия и няколко страни от ЕС
26 май 2023 20:35, Елка Василева
353
Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните изходи от войната е Украйна да бъде разделена, като Русия получи източните части, а западните зони бъдат присъединени към няколко страни членки на ЕС, предаде ДПА.

Още по темата
Жителите на централните региони след това биха могли да гласуват за присъединяване към Русия, смята още той.

Медведев, който е непоколебим съюзник на руския президент Владимир Путин и в момента е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, очерта три вероятни сценария в своя публикация в "Телеграм". Разделението на Украйна е предпочитаният от него сценарий.

Този резултат би "прекратил конфликта с достатъчни гаранции, че той няма да бъде подновен в дългосрочен план", написа Медведев. Ако пък независим остатък от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, конфликтът вероятно ще избухне отново, "като ще има опасност той да прерасне в пълномащабна Трета световна война", добавя бившият президент.

Последният сценарий, който би бил "временно" приемлив за Русия, е Украйна да бъде изцяло поделена между Русия и страни от ЕС и в Европа да бъде сформирано украинско правителство в изгнание.

Медведев заяви, че е "очевидно за всички", че няма други реалистични сценарии и добави, че Украйна е "загиваща държава".

Бившият руски президент каза още, че преговори с Украйна "са невъзможни", докато там е на власт президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. "Всичко винаги приключва с преговори и това е неизбежно, но докато тези хора са на власт, ситуацията за Русия няма да се промени, става ли въпрос за преговори", заяви Медведев.

"Този конфликт ще продължи много дълго време. Вероятно десетилетия. Това е новата реалност", смята той. Медведев също така предупреди, че Западът сериозно подценява риска от ядрена война.
(БТА, Владимир Арангелов)
 


353
Още от Русия
"Руското господство" е мираж: Популярността на Русия сред бившите членки на СССР спада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
0
 
1
 
! Отговори
Чиба, Мурджо ! преди 2 часа
271
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Еми прав е. И ще видите,че ако се даде избор на населението огромна част ще си останат в Русия. Това само ще покаже ,че за войната има други подбуди.
270
0
 
2
 
! Отговори
Ton преди 1 ден
А ние каква нация сме.,когато постоянно предаваме интересите си!
269
10
 
14
 
! Отговори
sd преди 1 ден
Войната ще приключи с убийствата на путин и медведев
268
14
 
23
 
! Отговори
Раковски преди 1 ден
Русия и да победи и да не победи в Украйна, винаги ще си бъде една изостанала държава. Никоя интелигентна нация не иска и няма да иска да се асоциира с нея. Войната, която води не е освободителна, а завоевателена. Сериозно ли си мислят, че ако прибавят още земя към така или иначе огромната си територия ще станат велика държава?! Велика е страна със свободни хора и развита икономика, а не диктаторска държава с изостанала икономика.
267
6
 
13
 
! Отговори
2 преди 1 ден
Наред с това бяха поразени струпването на зомбинацита, резерви и склада за боеприпаси на 110-та отделна механизирана бригада на ВСУ в Авдиевка. А екипажът на тежката огнехвъргачна система "Солнцепк" унищожи взводно - опорен пункт на гмежта в района на село Красногоровка.
266
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 ден
Авиацията на групировките Юг и Запад на ВС на РФ нанесоха ракетни и бомбени удари по пунктове за временно дислоциране на фашистка гмеж, както и по съсредоточаване на зомбинацита, въоръжение и военна техника на u3MeTTa. Осуетен е опит за пробив на фронтовата линия на фашистката craH. Руската авиация нанесе и ракетно-бомбени удари по пункта за временно дислокиране на 81-ва аеромобилна бригада на ВСУ в Лисичанско направление и по струпването на въоръжение и военна техника на 24-та механизирана бригада на ВСУ в района на Торецк.
265
2
 
6
 
! Отговори
Амонимна преди 1 ден
Ако всички спрете да влагате смисъл в тази война или сво, тогава и воюващите ще разберат, че няма смисъл от нея.
264
3
 
9
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 ден
Другарят Медведев ми напомня на Елон Мъск - само пуска слабоумни постове в туйтър/телеграм. Пратете му няколко турци да го олабят че много се е спекъл завалията.
263
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Хенри Кисинджър (който днес навършва 100 години) в интервю за Wall Street Journal говори за заблудата на която се гради поведението на американците на световната сцена."Американците смятат себе си за праведни Вярваме, че сме безкористни, че нямаме национални цели, че националните ни цели се постигат във външнополитическата посока с такава трудност, че когато ги представяме за обсъждане, се обиждаме от противниците. Очакваме нашите възгледи да доминират, не защото се смятаме за най-добрите в интелектуален смисъл, а защото вярваме, че самите тези възгледи трябва да бъдат доминиращи."
262
16
 
15
 
! Отговори
Краят идва болшевики преди 1 ден
За нищожеството Медведев има специално място в ада,заедно с господаря му и подбните на него убийци.Няма да се размине само със съда в Хага,по-скоро руския батальон Свободна Русия или някой други партизани ще му видят сметката както на много други помагачи и изпълнители на фашизоидния путински режим.
261
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Неанонимен 300 Не си далеч от истината! Прочети конспиративните теории за един бъдещ свят от 12 свръх държави, които се управляват от един световен център или световно правителство. За Кърджали и Родопите ще се окажеш пророк.
260
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
нали не беше война ?
259
2
 
8
 
! Отговори
той преди 1 ден
До АнонименВсеки човек, който е с всичкия си, няма да се яви на повиквателна и ще предпочете присъда или затвор от колкото да тори земята и блатата, насила убиец или самоубиец не се става. Евала на всички избягали,
258
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Дефакто каза "Пак съм се нацепил на мотика и ми се ще да станат невъзможни неща та да не вляза в затвора. А и естествено и ядрен взрив също трябва да спомена" С те такива некадърници са се напълнили в Москвето и после що го докараха до статут на С. Корея
257
6
 
8
 
! Отговори
Бау преди 1 ден
Ход, гарантиращ истински мир! Всеки в естествените си граници, а не изкуствено създадени от Сорос образувания да стават повод за войни и грабежи на история! Северно Косово - в Сърбия! Други аналогии не могат да се правят! Улегналите народи са направили своя избор кой къде да живее!
256
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Дефакто каза на Поляците и Унгарците, че им връща завзетите територий от Сталин. Доста трябва да са глупави да не го направят!
255
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Много силен ход!!
254
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Много силен ход!!!
253
9
 
18
 
! Отговори
Смееех преди 1 ден
Руския Спонжбоб пак е препил.