Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС

Трябвало да бъдат признати и „новите териториални реалности“
27 май 2023 07:33, Елка Василева
351
Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Отказът на Украйна от влизане в НАТО и ЕС и връщането към неутралния извънблоков статут е едно от условията за постигане на мир. Това заяви в интервю за ТАСС руският заместник външен министър Михаил Галузин.

Още по темата
Заместник-министърът отбеляза, че подходът на Русия към уреждането на конфликта в Украйна не се е променил, той включва „защита на жителите на Донбас, демилитаризация и денацификация на Украйна и отстраняване на произтичащите от нейната територия заплахи за сигурността на Русия“.

„Убедени сме, че уреждането на конфликта е възможно само при прекратяване на бойните действия от страна на украинската армия и на доставките на западно оръжие. За постигането на цялостен, справедлив и траен мир Украйна трябва да се върне към неутралния извънблоков статут, записан в декларацията за държавния ѝ суверенитет от 1990 г. и да се откаже от присъединяване към НАТО и ЕС“, посочи Галузин. „Трябва да бъдат признати новите териториални реалности, създали се в резултат от реализацията на правото на народите на самоопределение.“

Заместник-министърът добави, че важен елемент от уреждането на кризата е защитата на правата на рускоезичните граждани и националните малцинства.

Галузин заяви, че атаката с безпилотни самолети срещу Кремъл на 3 май е била извършена от Киев без съгласието на Запада. По думите на дипломата западните страни са решили да се въздържат от осъждане на този акт и да замълчат.

Заместник-министърът добави, че Китай, който по думите на Галузин се опитва да върне Украйна на масата на преговорите, „фактически е осъдил терористичната атака на режима на Зеленски срещу Кремъл“.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Че то ако Нато се намеси,войната ще приключи моментално. Даваме оръжие,ама да не стреляте там. Даваме снаряди,ама въх не стреляйте по тяхна територия. Абе смешници, ако реално нато воюваше, мобилизирани чичаци и затворници ли щяха да ги спрат?
177
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе тука велики стратези и военачалници имало бре! Я веднага в щабквартирата на НАТО, че се излагаме вече - цяла година 50 държави воюват срещу парадната армия на Путин и нищо!!! Ама моля ви се!
176
3
 
6
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Единственият начин лилипутя да спечели е,ако обяви масова мобилизация и да премине към военен режим на икономиката. Като се има предвид,че даже 60 години след голямата война,демографията на Ерефия е в ***, а икономиката изцяло зависима от западни технологии,резултат ще е само отделяне на региони и обявяване на независимост.
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правилна е тактиката - при настъпление загубите са в пъти повече, а така седиш си и си ги мачкаш, нека идват! Няма значение как ще постигнеш успех, важното е положителния краен резултат.
174
1
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Защо Вагнер имаше успехи,ами Пригожката има връзки. Независимо от това,че рева за снаряди,те бяха по-добре осигурени. Е,поизмряха малко затворници,ама на кой му пука?
173
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По всички американски телевизии в Бг вървят екшъни за непобедимата американска армия, служби и т.н. Всъщност израза е " непобедиЛата" защото няма война, която да са започнали и да са спечелили. Всичко завършва със стратегическо правилно изтегляне. И сега така ще стане... Традициите в някои сфери си продължават.
172
4
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
При това,воюваш- правиш изводи- променяш тактиката. Да сте видяли някаква реформа,промяна, най-малкия белег,че московитите се учат от грешките си? Аз поне не съм видял и чул. Старата школа: генералът шамаросва подчинените,те пращат редници без артилерийска подготовка. Същото като при Жуков. Единствените им успехи бяха при използване на артилерийски вал. Свършат ли снарядите,приключва
171
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гаранция,че НАТО,няма да се намеси Директно в тази война!-:) Открито подпомагат Украйна с оръжие,но до там! Те знаят,че Русия няма да клекне пред " Запада"!И ако се наложи,ще Използва Ядрено оръжие! Русия Не е сама! -:) БРИКС е зад нея!Харесва ви,или не Американофили или Байдънофили все тая!! " Минусите" ви,няма да помогнат на реалността !
170
3
 
7
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Даже е смешно да чета за: как ще ги разбием за няколко дни. Все едно чета дамско списание за множествен оргазъм. Ако руската армия можеше са направи нещо,то това беше докато беше кадрова. С мобилизирани,извинете,няма да стане
169
5
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
10% от бюджета на белгородска област отидоха за "зъби на дракона". Страшна защитна стена! Нахлулата рота я използва за селфи,за кратките минути, отделени за преодоляването й
168
4
 
6
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Основно цел на руската пропаганда е повтаряне до безкрайност,на едни и същи лъжи. Даже няма време да ги обориш. Забележете нашите местни фильовци: още даже няма настъпление,но то вече е провалено. :) Същевременно,в Белгородска област,една рота ги направи диви и щастливи. Защото това си е старата съветска армия,където е важно не кой какво е направил,а кой ще го отнесе ако се освинят нещата
167
4
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Между другото в Башкирия има протест от 7000 души. Налага се местния велможа да ги успокоява,барабар с подкрепление от Москва. При огромен добив на злато на тяхна територия,башкирците поемат само екологичните проблеми,без нищо насреща. Регионът е един от най-бедните в страната,при положение,че лежи буквално върху кюлчета.
166
2
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 11 месеца
Не мога да разбера,колко са газифицираните селища в страна,която е основен доставчик. Колко отделят за здравеопазване,като гледам получените болници в периферията. Политиката по време на ковид,беше една от най-неадекватните. Може би образование? Ами не,и там ***. Тези не може ли първо да си наредят нещата в собствената ***,преди да си пъхат мръсните ръчички в съседна държава?
165
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна ще Приключи до Няколко месеца! Няма да им помогнат,нито " Леопардите".Нито западните "ракети" или боеприпаси! Ще свършат Бързо,още преди да са започнали Укрите,прословутото " Контранастъпление"!-")) Руснаците Ще вадят и ползват,все нови и нови оръжия!И ще смачкат Укрите всякак! Той Шойгу,не напразно каза,че Русия ще Победи в тази война! Защото Русия сама Произвежда Оръжие и не Чака "доставка" от Никого!-:)) Така че Укри,нямате Никакъв шанс срещу Русия!-:))) Обречени сте!!!
164
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
ОткъдЯ- накъдЯ някой си Мишка Галузин ще поставя каквито и да било условия на Украйна. Да си гледат своята паница и толкоз!
163
4
 
1
 
! Отговори
Ехааа преди 11 месеца
Форумната VPN крава явно е трясна предменструалният синдром и пак изпадна в амок.
162
4
 
1
 
! Отговори
Ехаа преди 11 месеца
До rambaldievskievich това от личен опит ли ?
161
8
 
11
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 11 месеца
"Moсква: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС" А, русия (с малка буква р) - да се разпадне. русия - разпад; с един дебел отзад!
160
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българският Народ е казал : КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ, ЩЕ ЖЪНЕ БУРИ ! и КАКВОТО СИ НАДРОБИШ, ТОВА ЩЕ СЪРБАШ !
159
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кремълските корифеи съвсем затънаха в собствените си бъркотии