Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС

Трябвало да бъдат признати и „новите териториални реалности“
27 май 2023 07:33, Елка Василева
351
Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Отказът на Украйна от влизане в НАТО и ЕС и връщането към неутралния извънблоков статут е едно от условията за постигане на мир. Това заяви в интервю за ТАСС руският заместник външен министър Михаил Галузин.

Още по темата
Заместник-министърът отбеляза, че подходът на Русия към уреждането на конфликта в Украйна не се е променил, той включва „защита на жителите на Донбас, демилитаризация и денацификация на Украйна и отстраняване на произтичащите от нейната територия заплахи за сигурността на Русия“.

„Убедени сме, че уреждането на конфликта е възможно само при прекратяване на бойните действия от страна на украинската армия и на доставките на западно оръжие. За постигането на цялостен, справедлив и траен мир Украйна трябва да се върне към неутралния извънблоков статут, записан в декларацията за държавния ѝ суверенитет от 1990 г. и да се откаже от присъединяване към НАТО и ЕС“, посочи Галузин. „Трябва да бъдат признати новите териториални реалности, създали се в резултат от реализацията на правото на народите на самоопределение.“

Заместник-министърът добави, че важен елемент от уреждането на кризата е защитата на правата на рускоезичните граждани и националните малцинства.

Галузин заяви, че атаката с безпилотни самолети срещу Кремъл на 3 май е била извършена от Киев без съгласието на Запада. По думите на дипломата западните страни са решили да се въздържат от осъждане на този акт и да замълчат.

Заместник-министърът добави, че Китай, който по думите на Галузин се опитва да върне Украйна на масата на преговорите, „фактически е осъдил терористичната атака на режима на Зеленски срещу Кремъл“.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
15
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
УКРАЙНА ---ФАКТИЧЕСКИ Е НАПЪЛНО В НАТО---ПРЕДСТОИ ДОКУМЕНТАЛНО ОФОРМЯНЕ НА ЧЛЕНСТВОТО ИМ!!!!!!!...НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!!!!
137
8
 
8
 
! Отговори
Пълна глупост преди 1 година
НАТО ВЕЧЕ ВЛИЗА В УКРАЙНА И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ САМОЛЕТОНОСАЧ НА САЩ Е В ОСЛО!ЧАКА СЕ САМО ПРИЕМАНЕТО НА УКРАЙНА В НАТО!!!!....ИЗОБЩО НЕМА ЛАБАВО!!!!
136
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 149 преди 1 година
Точно така. Напълно съм съгласен с вас.
135
6
 
13
 
! Отговори
Чапаев с гегата преди 1 година
Товарищи, кога ще стигнем Киев, някой знае ли? Казаха ни, че след два дена езда ще сме там, а вече яздим почти година и половина.
134
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дрънкате глупости всички. Някой от вас рязал ли е хляб въобще в тоя живот? Вие един домат да нарежете ще се порежете и ще ходите панически до спешното в болницата, а представяте ли си какво им е на войничетата които ги прострелват? Моралът на хората трябва тотално да се промени, за да настъпи вечен мир на тая земя.
133
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Отговорът на Kиев: Русия трябва да се демилитаризира, демократизира, разпадне и влезе в ЕС и НАТО." - Това не е много умно. Ако и руснаците са в НАТО, няма да има кой да пази Украйна. Вземи пример как страни от НАТО се карат помежду си, примерно Гърция как постоянно провокира Турция, защото си знаят, че наливат пари на страни като Франция, за да им купуват военната техника и очакват Франция и разни подобни да им застанат зад гърба, а те го правят.
132
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските поддръжници, все изтъкват колко голяма била Русия, а мисловно са неспособни да се сетят, че по-голямата част на Русия е негодна за живот в настоящия момент. Ще се хранят с какво? с лишеи и мъхове? С боровинки? За кого по-напред? Нали плодородната земя на Русия е само долу между Украйна и Казахстан, между Черно и Каспийско море. Случи ли се нещо с тази земя, руснаците ще седят гладни. И говорят за газ, но натровят ли им градовете в Европа, ще ходят да мръзнат в Сибир в колиби с дървеници.
131
11
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Езикът на руските фашистки окупатори не се е променил,а това означава,че краят на руската империя на злото е все по-близък.Те не трябва да забравят,че ако Украйна заприлича на чернобил,то огромната руска територия също ще стане една огромна радиационна пустиня без нито един жив руснак в нея и подобни.Те просто ще се изпарят и ще има мир.
130
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна не трябва да слуша какво Москва и казва.
129
8
 
18
 
! Отговори
Triple Facepalm преди 1 година
"Там никой няма да води военна операция, ако се наложи Русия ще приключи с Финландия за няколко минути" - Да, 20 години слушах същото, как натовските войници си бръснели краката, а само руските солдати били алфа мъжкари и истински мъже и ако руснаците поискали, за 2 седмици щели да бъдат до Париж. Пък изведнъж някакъв си Бахмут с големината на Габрово ги спря за месеци, а някоколко други месеца не можаха да бият агитката на Динамо Киев е един завод до морето. Пукнаха им шортите, пълен фалстарт!
128
7
 
11
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Космонавт, дотук са им ликвидирали повече от 200 000 воиници, обаче руснаците продължават да смятат, че те са тези които казват какво да става?!
127
10
 
12
 
! Отговори
блицкриг преди 1 година
Отговорът на Kиев: Русия трябва да се демилитаризира, демократизира, разпадне и влезе в ЕС и НАТО.
126
3
 
11
 
! Отговори
2 преди 1 година
Наред с това бяха поразени струпването на зомбинацита, резерви и склада за боеприпаси на 110-та отделна механизирана бригада на ВСУ в Авдиевка. А екипажът на тежката огнехвъргачна система "Солнцепк" унищожи взводно - опорен пункт на гмежта в района на село Красногоровка.
125
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли нечестно от страна на Нато да се разширява безкрайно и безгранично. То е нечестно спрямо страните членки на Нато не само срещу Русия.
124
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова е просто руските по произход градове на изток от Днепър систематично и умишлено са откъсвани от Русия от комунистическите лидери на СССР и тази несправедливост трябвало да бъде поправена в демокрацията но вместо това там е проведена украинизация. Русия повече не може да търпи.
123
6
 
8
 
! Отговори
Толкова е просто преди 1 година
Боже, руснаците избиха толкова народ , руски и украински войници загинаха , унищожиха цели градове и села и сега говорят за единична атака към Русия . Толкова наглост не е нормална . Украинците защитават страната си , руснаците са агресорите.Украйна е независима държава и сама решава към коя организация да се присъединява. Руснаците нападнаха Украйна, а не обратното . Ако Русия поиска да защити правата на руснаците в България , тогава ще нападне ли страната ни ?
122
4
 
10
 
! Отговори
Милена преди 1 година
Русия е много нагла държава! Тя ще казва какво ще става с други държави. Ами не, точно обратно, Украйна ще влезе в НАТО и по-късно в ЕС. Един голям среден пръст на Русия!
121
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 година
Авиацията на групировките Юг и Запад на ВС на РФ нанесоха ракетни и бомбени удари по пунктове за временно дислоциране на фашистка гмеж, както и по съсредоточаване на зомбинацита, въоръжение и военна техника на u3MeTTa. Осуетен е опит за пробив на фронтовата линия на фашистката craH. Руската авиация нанесе и ракетно-бомбени удари по пункта за временно дислокиране на 81-ва аеромобилна бригада на ВСУ в Лисичанско направление и по струпването на въоръжение и военна техника на 24-та механизирана бригада на ВСУ в района на Торецк.
120
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще стане Чернобил и ще настъпи траен мир.
119
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 132-Верно ли бе?Това да не са почнали да ви го преподават американските проповедници заляли страната ни?