Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС

Трябвало да бъдат признати и „новите териториални реалности“
27 май 2023 07:33, Елка Василева
351
Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Отказът на Украйна от влизане в НАТО и ЕС и връщането към неутралния извънблоков статут е едно от условията за постигане на мир. Това заяви в интервю за ТАСС руският заместник външен министър Михаил Галузин.

Още по темата
Заместник-министърът отбеляза, че подходът на Русия към уреждането на конфликта в Украйна не се е променил, той включва „защита на жителите на Донбас, демилитаризация и денацификация на Украйна и отстраняване на произтичащите от нейната територия заплахи за сигурността на Русия“.

„Убедени сме, че уреждането на конфликта е възможно само при прекратяване на бойните действия от страна на украинската армия и на доставките на западно оръжие. За постигането на цялостен, справедлив и траен мир Украйна трябва да се върне към неутралния извънблоков статут, записан в декларацията за държавния ѝ суверенитет от 1990 г. и да се откаже от присъединяване към НАТО и ЕС“, посочи Галузин. „Трябва да бъдат признати новите териториални реалности, създали се в резултат от реализацията на правото на народите на самоопределение.“

Заместник-министърът добави, че важен елемент от уреждането на кризата е защитата на правата на рускоезичните граждани и националните малцинства.

Галузин заяви, че атаката с безпилотни самолети срещу Кремъл на 3 май е била извършена от Киев без съгласието на Запада. По думите на дипломата западните страни са решили да се въздържат от осъждане на този акт и да замълчат.

Заместник-министърът добави, че Китай, който по думите на Галузин се опитва да върне Украйна на масата на преговорите, „фактически е осъдил терористичната атака на режима на Зеленски срещу Кремъл“.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна побеждава и ще влезе в НАТО
157
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинцките войски дават последна клетва да освободят с цената на живота си родината си Изглежда в понеделник сутрин тръгват в атака
156
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия разбра че не може да спечели войната и вече иска преговори Но ще получи един голям украински ритник
155
5
 
2
 
! Отговори
Да бе! преди 11 месеца
Неизпълними от Пентагона условия.
154
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна реално няма друг изход! Путин за година време я Съсипа всякак! Опитва се Укро Фашисткият режим в Киев,да си връща "подобаващо" бомбейки Русия в Покрайнините,но няма да и се получи! Огромна е Русия!-:))! Вече се говори на Запад,защото Русия има капацитета и Куража,да си Бомби Укрия още,поне 2 г! Та се Прокрадва идеята,Украйна да се Разпарчетоса на Много малки Частици! -:)) Руснака няма да Клекне,докато Не унищожи Укрията!Украйна просто трябваше да признае,че Там Има Фашизъм! Но....
153
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нито вукра а че го вземат ни в НАТО ,само го използват ,но той не се осеща ,пък и милиарди ми подаряват
152
18
 
8
 
! Отговори
Ехаа преди 11 месеца
До Колев Къде го видя тоя руски диктат, цяла европа е под усраинско-бидонски диктат бе алтав, това и котките го знаят.
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още малко и ще повярвам много на Станчев и Колева
150
8
 
12
 
! Отговори
Станчева преди 11 месеца
Интересно защо " братушките " диктуват коя страна към кого да се ориентира и дали да членува в този или онзи блок или съюз ?! Те вече се виждат в ролята на световен жанда рм ли ?! Както са започнали натам,май,отиват нещата...а?!
149
9
 
11
 
! Отговори
Колев преди 11 месеца
Тук са се навъдили много умници,на които руската инвазия и диктуването от руснаците на харесвани от тях усковия за прекратяването на войната са им много мили ?! Точно вие сте неграмотниците и точно вие сте " петата колона " на Русия в тая долнопробна война, тъй като нямате достатъчно ум да разберете стратегическите цели на Москва, а те не са по различни от целите на Сталин ,когато разпалва войната в далечна Испания и мечтае за ЦЯЛА ЕВРОПА ПОД РУСКИ ДИКТАТ ! Ама кой да прочете,кой да разбере?!
148
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никой не му пука от Москва ама десетки трролове мобилизирани тука да пишат срещу нея и целия Запад дава оръжия на украинците и американския самолетоносач цъфнал в Осло и тъй нататък пък никой не му пукало виж ти.
147
10
 
6
 
! Отговори
И. Петров преди 11 месеца
Руснаците скоро ще използват изпитаната американска тактика в Ирак, Либия, Югославия, Сирия и т.н.: тотални бомбардировки с всички средства, сриване на инфраструктурата и тогава влиза пехотата. Иначе да твърдиш, че пазиш цивилното население, а проливаш без икономия кръвта на твоята младеж е лицимерие и индиция, че някой трябва да отстъпи ръководството на тази велика държава, ако въобще иска да има държава, даже не и велика. Също така следва изравняване на силите - една държава срещу 30,ясно как.
146
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никой като не му пука от Москва защо по форумите е пълно с неграмотни и необразовани трролове задокеански грантополучатели които за пари са се продали и себе си но и България са продали. Защото на Запада им пука.
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То пррстото като не разбира написаното трака минус какво да прави и то не знай прросто е
144
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква е ползата на България в Нато и в ЕС да влизат още по периферни страни и от нас дори като Украйна Македония Албания Косово и други подобни. Ми да влезе и Авганистан ами те са в ЕС всеки ден влизат поне по сто афганистанци много умен ЕС и Нато няма що.
143
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А сега сорросоидите ми отговори каква е ползата на България от фаворизирани на украинците българите да им ядем храните понеже Запада не ги иска. Той си купува от Латинска Америка. Беге троль не му пука готовне за пари дори да изпуска глупендерра.
142
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хиперзвуковите "кинжали" на РФ се оказаха пълен порно роман ---"ПЕЙТРИЪТ " на ВСУ ги сваля , като врабци...!
141
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре бе като нема лабаво ще има хлабаво бе фобе имаш ли резервни гуми...
140
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пир толкова убити деца от руските империалисти и нацисти. И други отвлечени и завлечени накъде другаде. Геноцида, който отново извършва руската империя среяу украиснкия народ и разслеването на маси от хора? И тази пропаднала империя се надява на мир с Украйна. Те не само ще влезнат в ЕС и НАТО, но и те ье поставят условията за новия режим на Русия и репарациите които ще изплаща за унищожените градове и села на украинска земя. За революция в Русия.
139
7
 
16
 
! Отговори
Пиже... преди 11 месеца
Вече никой не му пука , какви ги плещи Москва! ТАЯ ПЕСНИЧКА СВЪРШИ!!!!!!!