Москва: До 2-3 дни яз. "Каховка" ще престане да съществува

Ще се появи ново корито на Днепър
Обновена: 7 юни 2023 14:42 | 7 юни 2023 14:38, Стела Стоянова
91
Москва: До 2-3 дни яз. "Каховка" ще престане да съществува
Снимка БГНЕС

До два-три дни язовир „Каховка“ ще престане да съществува, защото нивото на водата е спаднало в резултат на взривяването на едноименната ВЕЦ, но ще се образува ново корито на Днепър. Това заяви Владимир Рогов, председател на движението "Ние сме с Русия", пред ТАСС.

"Според хидрографски експерти се очаква, че днес ще има максимално ниво на разлив на вода от Каховското водохранилище под Каховската ВЕЦ в Херсонска област, от 10 юни всичко трябва да утихне. До 20 юни, когато водата се влее в Черно море, ще се появи ново естествено корито на Днепър, но без язовир „Каховка“. Той просто ще изчезне, за изчезването на язовира са необходими 2-3 дни. Над Каховската ВЕЦ ще има само река Днепър", каза Рогов.

Още по темата

Той уточни, че новото корито на река Днепър ще бъде далеч от град Енергодар и Запорожската АЕЦ.

"В град Запорожие водата вече е излязла на 30 метра от брега. Максималното очаквано ниво на водата в Днепър там трябва да достигне 7,5 м", каза той.

Припомняме, че експлозия разруши вчера стената на язовир "Нова Каховка" в окупираната от Русия Херсонска област. Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия за взрива.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: ЯзовирНова Каховка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 Анонимен Иска им се на *** да няма вода за АЕЦ'а и да няма ток в Украйна. Ама укрите ще възстановят язовира и реката ще се върне в старите си граници.. . . . . . . . Нямаш капка практическо образование, а за опит да не говорим! Знаеш ли как се възстановява язовир след рухнала/бомбандирана или каквото и да е, стена?
57
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а до 1-2 години и мордорската федерация и гей гнома и цар
56
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е зеления, нещо от няколко дни се скри?
55
22
 
9
 
! Отговори
... преди 1 година
епа рашистан си взреви язовира понеже почнаха да ги таковат пак на фронта! и сега ми ревът! Но това няма да ви спаси рашисти! даже се види, че путинофилията тука и тя веке почна да не вярва на кремълските фашисти!!!
54
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един въпрос към психодесните, какво стана с контрата? Нещо нещата се закучиха и едно село няма още завзето. Но за сметка на това има много 200 и 300 кандидат евроатлантици
53
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска им се на *** да няма вода за АЕЦ'а и да няма ток в Украйна. Ама укрите ще възстановят язовира и реката ще се върне в старите си граници.
52
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достраша ги да се бият руснаците , но да видим дали реката ще им отърве кожите или само ще забавят нещата
51
0
 
0
 
! Отговори
селтак с тумбак преди 1 година
До А. Бокарев и не само, подстрекателите на напрежението /чиста диверсия/ са на заплата в ГРУ ...
50
20
 
13
 
! Отговори
А. Бокарев преди 1 година
Насилието в Донбас още от 2014 е изключително благодарение на Русия. Обвиненията че там тормозели рушкоговорящи са чиста партенка поради един елементарен факт - болшинството от населението там са т.нар. руско говорящи(макар че 99% от тях владеят идално и украински), след като болшинството са руско говорящи, самите силови струкути полиция , армия и т.н. също са руско говорящо, но началниците им са имали инструкци от кремъл да не се намесват в сблъссъците между хората, за да има ескалации.
49
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не ми се мисли какво ги чака укропите като се оттече водата след 5-6 дни
48
6
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
И какви са целите на СВО, я кажи че ги забравихме. Аз нещо слушах един депутат от единна русия плещеше че нито една от тях не била достигната и нямало шанс да бъде достигната, *** кво ли разбира той. Я кажи ти като по голям спец какво ше стане.
47
7
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Диктатурата кратуняк е при бункерният изверг Вова! Там само си казал "а" и ще те насилват в някоя колония докато ти излезат чревцата. А в европейската "диктатура" си виете и квичите колкото искате и никой с пръст не ви пипа. Мерзавец си, кратуно, трябва някой да ти го каже.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези сега хвалят ли се?
45
12
 
5
 
! Отговори
До Язе преди 1 година
Версии много и всеки е прав за себе си, но фактите са че през 2014-2015 там беше пика на конфликта, селд което започна постепенно затихване и през 2021 почти напълно затихване Кой крив, кой прав, Украйана беше преглътнала че губи тези територии, преглътна и загубата на Крим, но на изтрещелия джуджак това му беше недостатъчно и реши да се прави на по-голям тежкар отколкото е. В резултат разбити десетки милиони животи и на руснаци и украинци, дет се вика изгори юргана заради бълхата.
44
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Българин Целите на СВО са пределно ясни нали? След като бъдаст изпълнени тогава РФ ще напусне.
43
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Един и същи бyнaк-русофил постоянно лансира опорката за това какво е казал Порошенко, но нито един снаряд не е изстрелян от Украйна по цивилни в Донбас от 2014г до 2022 година." Сериозно да ти покажа примерно от преди година снимки на Атобус в центъра на Донецк ПЪЛЕН С ТРУПОВЕ защото далекобойна ВСУ ракета го е ударила на СПИРКАТА ДО ЦЕНТРАЛНИЯ ПАЗАР НА ГРАДА. Днес пак са обстрелвали ей така на юруш граждански цели в Белгородска област...
42
1
 
11
 
! Отговори
Язе преди 1 година
До 44 Това е официалната версия. Само че има и друга информация, и то от хора, науснали Укрия и живеещи на запад, и тази информация и показания доказват друго. И френски журналисти го доказаха, но им отрязаха правата. А в Словакия дори арестуваха човек, сипатизирал на рашките - честита нова дикататура.
41
7
 
7
 
! Отговори
До Язе преди 1 година
Никой не е трепел рашки, бе тавариш. Имало е сблъсъци на про-ЕС укри с такива които се руснеят и драпат за блатата. Такива неща е имало и в Киев, Харков и Одеса. Но това са си вътрешни работи на украйна, дори самия путин каза така, обаче на практика стана други - стрелков гиркин се намесва с въоръжени отряди на страната на бунтовниците, самия той казва че ако не се е намесил , всичко е щяло да приключи с няколко десетки арестувани. Вместо това имаме десетки хиляди убити, защото путин си вре гаг
40
4
 
6
 
! Отговори
крум преди 1 година
Да се скрият в Среден Сибир за да не ги закарат в Хага
39
12
 
9
 
! Отговори
ТозиОнзи преди 1 година
До 39 Никога не трябва да се помага на държава, нарушаваща подписани от самата нея договори, като Укрия. НИКОГА!!!