Москва: До 2-3 дни яз. "Каховка" ще престане да съществува

Ще се появи ново корито на Днепър
Обновена: 7 юни 2023 14:42 | 7 юни 2023 14:38, Стела Стоянова
91
Москва: До 2-3 дни яз. "Каховка" ще престане да съществува
Снимка БГНЕС

До два-три дни язовир „Каховка“ ще престане да съществува, защото нивото на водата е спаднало в резултат на взривяването на едноименната ВЕЦ, но ще се образува ново корито на Днепър. Това заяви Владимир Рогов, председател на движението "Ние сме с Русия", пред ТАСС.

"Според хидрографски експерти се очаква, че днес ще има максимално ниво на разлив на вода от Каховското водохранилище под Каховската ВЕЦ в Херсонска област, от 10 юни всичко трябва да утихне. До 20 юни, когато водата се влее в Черно море, ще се появи ново естествено корито на Днепър, но без язовир „Каховка“. Той просто ще изчезне, за изчезването на язовира са необходими 2-3 дни. Над Каховската ВЕЦ ще има само река Днепър", каза Рогов.

Още по темата

Той уточни, че новото корито на река Днепър ще бъде далеч от град Енергодар и Запорожската АЕЦ.

"В град Запорожие водата вече е излязла на 30 метра от брега. Максималното очаквано ниво на водата в Днепър там трябва да достигне 7,5 м", каза той.

Припомняме, че експлозия разруши вчера стената на язовир "Нова Каховка" в окупираната от Русия Херсонска област. Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия за взрива.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: ЯзовирНова Каховка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия -победа.Вечна Слава на Путин!
37
13
 
14
 
! Отговори
До Някои да се осъзн преди 1 година
Войната не спира заради такива като нашия зелен чорап които не искат да помагат на нападната страна да спре и изгони руския окупант, но както виждаме това ще се случи въпреки това.
36
8
 
6
 
! Отговори
Язе преди 1 година
До Анонимен 24 Така е, укрите са си в тяхната държава, НОООО ако бяха спазвали договора си за независимост и не трепеха рашки, тази война нямаше да я има. Значи наглите укри може да правя каквото си искат, а другите да се съоразяват с тях, така ли??? Много обратното на остро разсъждаваш :)
35
9
 
10
 
! Отговори
Укро терор преди 1 година
Това е поредният акт на отчаяние на Укро Вермахта след болезнената загуба на "непревземаемата Крепост Бахмут" който вече е Артьомовск ! След нападенията над беззащитни селца със старци на границата в Русия и убийства и отвличане на цивилни граждани за които фашисткия режим в Киев сам си призна преди няколко дни "Колко много сме подготвени за саботажи в Русия" статията е на Днес бг ! Нацистите нямат топки да излязат в открита битка срещу руски части. По лесно е да взривят язовир. Факт !
34
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОЛУ РУСИЯ!!!
33
4
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
НАТО не включва никой насила в своята организация и нещо повече НАТО не искаше да приеме украйна именно заради риска от сблъсък с русия. А иначе на практика НАТО е 7-8 държави с по силни армии, останалото като нас е банален пълнеж. Прибалтийските републики като с в НАТО с какво са заплашвали толкова години русия?
32
1
 
5
 
! Отговори
Природозащитник преди 1 година
Колко риба избиха!
31
5
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Руснака може само да руши и лъже
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено за всичко това, десетилетия ще плащат руснаците, но злодеите в Кремъл и бункерния пcиxoпат-рептил слабо се интересуват, защото вероятно ще бягат в чужбина.
29
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14. А преди да се включат руснаците, кой разрушаваше украинските градове бе приятелю? Защото тях ги разрушават от 2014 г. насам. Порошенко беше казал: "Наесен нашите деца ще тръгнат на училище, а техните ще седят в мазетата." А техните, това са украинците от Донбас, които сега доблестната украинската армия се мъчи да освободи.
28
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Още много природни катаклизми ще се случат, зареди тая *** война! Докато Русия не се изтегли от Украйна и започнат преговори, винаги ще има риск за природата, включително и за нас хората!
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЗа плоски хора - плоска истина, ама не би! НАТО има стратегия да разширява своето поле на действие от 90-те години насам, затова е този конфликт.
26
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Путин!
25
10
 
12
 
! Отговори
блицкриг преди 1 година
Русия планира отстъплението си от Херсонска област и Крим с традиционната тактика ''изгорена земя'', включва: потоп, спиране на ЗАЕЦ, и безводие в Крим. На 18 август 1941г, отстъпващата съветската армия (чиято има паметник у нас), взриви Днепровската ВЕЦ и удави 80хил. цивилни. Германците въстановиха централата и я пуснаха отново в юни 1942г. Нищо ново - едни рушат, други строят.
24
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен_20 "укрите" са си в държавата и могат да правят каквото си искат, но рашистите какво търсят в чужда държава, защо избиват невинни и разрушават, кой им дава право?... да си ходят в рашистан и там да беснеят
23
2
 
12
 
! Отговори
Някои да се осъзнаят преди 1 година
Това е апокалипсис. Спомнете си какво учихме по география в училище - когато планините станат равнини и реките променят коритата си, значи е имало земетресение от най-висока степен. Защо беше нужно сега да се предизвика такова нещо, без да е имало природен катаклизъм? Няма ли най-после международни институции да се намесят и да срат тази война? Нито руският, нито украинският народ печелят нещо от нея. Само губят.
22
4
 
10
 
! Отговори
българските чебурашк преди 1 година
Ние българските чебурашки сме бедни и злобни същества. Вместо да се хванем да работим, само лежим и се радваме кога някой е по-беден от нас. Затова и толкова харесваме русията, че масата са същите бедняци. То и затова не щем да сме там, че то какво да правиш с подобна ***.
21
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рашисти убиват, крадат, изнасилват, унищожават всичко, което не могат да притежават, рашизмът е новия бич
20
11
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
във всички войни тия които отстъпват победени рушат всичко след себе си, отравят, заразяват, изгарят....и сега е ясно че са укрите!
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16. Тавариш на война всичко става, със сигурност укрите също може да са взривявали нещо за да постигнат тактическа цел за безопаснот или по други съображения, обаче ако джуджака не беше нападнал на 24.02. всикчи щяха още да си живеят мирно и тихо, включително и в така наречения Бамбас, където практически конфликта беше стихнал от няколко години, и на практика си беше като руска територия, която укрите я баха отписали, включая и крим.