Москва върна военнопленници на Унгария

Оказва се, че те са родом от Закарпатието
9 юни 2023 12:45, Йоана Цонева
50
Москва върна военнопленници на Унгария
Снимка: БГНЕС

Вчера, 8 юни 2023, Русия е предала група военнопленници, които са участвали на страната на бойните действия на Украйна, на Унгария. Причината за предаването на Унгария, че те са родом от Закарпатието.

Руските медиите съобщават за акцията тази нощ. Предаването е извършено с посредничеството на Руската православна църква и с благословението на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил по изричната молба на унгарската страна.

Отбелязва се, че това действие е било мотивирано от "подбуди на християнска хуманност". Московската патриаршия беше представена от Волоколамския митрополит Антоний, председател на Отдела за външни църковни връзки, и протойерей Николай Балашов, съветник на Московския и на цяла Русия патриарх, съобщава ТАСС.

Според съобщенията на украинските медии първоначално това ще бъдат единадесет военнопленници от Карпатска Украйна, където е базирано унгарското малцинство.

Според някои съобщения като посредник също е участвала Организацията за помощ към Суверенния военен орден на Малта.

Украинската страна все още не е коментирала официално прехвърлянето, а според РБК решението за прехвърляне на войниците не е било съгласувано с Украйна.

Войниците са украински граждани, така че прехвърлянето им в трета държава е невъзможно без съгласието и прякото участие на Украйна, е цитиран вътрешен източник. Една от целите на тази акция е да се възстанови легитимността на православната църква, срещу която са наложени мащабни международни санкции. Припомняме, че миналата година Виктор Орбан беше този, който отхвърли предложените от ЕК санкции срещу руския патриарх Кирил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
ШАЙЕН преди 11 месеца
До Урсула.Нещо си учила,нещо си чула,но не си внимавала Урсуло.Небрежно ти е преподавано.
43
1
 
0
 
! Отговори
ШАЙЕН преди 11 месеца
До Таня.Обрали са ги до шушка.Взели са им всичко ценно-грим,спирали,сутиени ,вибрато-ри и други ценни аксесоари.
42
0
 
11
 
! Отговори
Слава кокаине! преди 11 месеца
Не било съгласуванео с украйна - кой ви брои вас за ***, били украински граждани - почти всички етнически унгарция в Закарпатието притежават и унгарско гражданство. С предаването им на Унгария им спасяват живота, защото бандеровците биха ги пртили веднага на могилизация на фронта.
41
0
 
9
 
! Отговори
Върнати преди 11 месеца
пленници на практика спасени от смърт. И ПАК се намериха хуманници, които не одобряват това. Пропагандата се оказва голям потенциал за подковаване на наивници.
40
14
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 11 месеца
Къде четеш тия басни. Вестник "Правда" ли.
39
0
 
14
 
! Отговори
Тоце преди 11 месеца
Браво!
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Достойно поведение. Не е като зелените мишки, които водят война от чужбина с чужди средства и техника, но пък с местно население и на местна територия.
37
11
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 11 месеца
Българите може и за християни да се водят но са братовчеди на азиатците... от там идат.
36
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
5000 убити и ранени украински военни за последните 5 дни. Зеления има войници угажда си.
35
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ти да видиш. Путин не ги е убил, не ги е изял...върнал ги е. Брей, брей, а нашите медии по друг начин го представят...
34
2
 
18
 
! Отговори
паранормала преди 11 месеца
новите западни ценности - техен фундамент са изкуствено създадените комунистически нации - укропска, македонска, и върха на нациите нацията в Босна - Муслимани...ПФУУУУ
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Орбан ще им даде гражданство и ще ги спаси. А за пленниците с български произход има ли държава която до ги приюти примерно някъде по света?
32
2
 
4
 
! Отговори
Добрия преди 11 месеца
Дядя Путин...
31
7
 
24
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Руснаците спасяват пленниците, Краваристанците в Ирак се гавреха с жени и деца, след което ги разстреляха. Какво реши краваристанското "КРИВОСЪДИЕ" - оправдани разбира се. Трескайте дислайкове колкото си искате, но ще ви напомня за този случай.
30
17
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 11 месеца
Що руснаците да не би да искат? Скъсаха се да бягат от Путиновата мобилизация
29
2
 
6
 
! Отговори
Нали уж преди 11 месеца
Унгария с Путин? България враг, ама един мишок няма там, само страхливо плобутваме разни неща от военните заводи
28
2
 
36
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Войниците не са искали да бъдат предадени на Украйна, толкова е просто ! За миналата седмица около 60 000 украински младежи в наборна възраст са влезли в Румъния в опит да избягат от мобилизацията покрай контраофанзивата !Зеленски да мре ако ще , украинците не искат доброволно.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е какво има, цяла Европа се брани от злината, скоро и НАТО.
26
6
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 11 месеца
НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА НАЙ ПОСЛЕ ИЗПОЛЗВА ,, МОСКВА ВЪРНА ....." !!! ДО СЕ ЗАБЛУЖДАВАХТЕ С ,, УКРАЙНА СИ ВЪРНА ..."
25
3
 
21
 
! Отговори
BLMater преди 11 месеца
Зеленски вкарва още и още месо в месомелачката за кефа на Байдън и Урсула....Каквото остане от Окрайна ще буде заселена и тъмнокожи АфроЕвропейци, които ще пляскотат бели украинки докато на окроДебилите им гният костите! Идеално За урсулите и БайДън и жалко за окроФците които вярват на един пропадналНаркоман!