Русия: Украинските сили понасят тежки загуби

Руските сили отблъснали многобройни атаки на украинската армия
16 юни 2023 18:30, Елка Василева
135
Русия: Украинските сили понасят тежки загуби
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че неговите сили са отблъснали многобройни атаки на украинската армия на различни места по фронтовата линия през последните 24 часа, като са нанесли тежки загуби на силите на Киев, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украйна твърди, че нейните сили са си върнали поне седем села и 100 кв. км от началото на контраофанзива, за която Киев се надява да набере по-голяма скорост, когато в нея се ангажират повече войници.

В ежедневната си сводка за боевете руското министерство на отбраната заяви, че е нанесло значителни загуби на врага по време на това, което определи като неуспешни украински операции в посока Южен Донецк и Донецк.

Москва заяви, че Русия е използвала сухопътни войски, въздушни удари и артилерийски огън, за да отблъсне украинските войски, и че през последните 24 часа на различни места са били убити около 500 украински войници и са унищожени пет танка.

Много бронирани превозни средства и други елементи на украинска военна техника също са били унищожени, се казва в съобщението.

Тези твърдения не са проверени по независим път.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
9
 
! Отговори
Бай Дъно 3 доживотни преди 11 месеца
До Путин доживот затворПо тази логика : Бай Дъно трябва да получи три доживотни и САЩ да платят за всички избити в над 150 конфликта, които са провокирали. Като започнем от жителите на Хирошима и Нагазаки и завършим със Сърбия, Ирак, Либия, Сирия, Афганистан и Украйна. САЩ скоро ще фалират барабар с всичките им васали. Само да се счупи долара и безразборнто печатане от ФЕД да се окаже неефективно.
115
2
 
4
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 11 месеца
Бог закриля неоправданите ! Крадците, терористите и убийците ще плащат трильони репарации и контрибуции за разрушенията и загиналите жертви !
114
7
 
2
 
! Отговори
Путин доживот затвор преди 11 месеца
Кирил Гундяев и всички участници и съдействащи на руския тероризъм, геноцид и престъпления против човечеството в Украйна, Сирия, Чечня, Африка и навсякъде по света : ПОД СЪД НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за всеки загинал по тяхна вина.
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Господ раздава според делата ! Крадците, терористите и убийците на мирни жители ще получат това, което са причинили на другите !
112
6
 
1
 
! Отговори
Путин доживот затвор преди 11 месеца
Кирил Гундяев и всички други руски политици, пропагандисти и военни, подстрекатели и извършители на военни престъпления на доживотен затвор. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за загинал украинец.
111
4
 
7
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
Малко им е ,може още ! Тръгнали да се бият срещу Русия , която им направи държава !
110
7
 
3
 
! Отговори
Путин в Хага затвор, преди 11 месеца
Кирил Бундяев и всички други руски политици, пропагандисти и военни, подстрекатели и извършители на военни престъпления на доживотен затвор. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за загинал украинец.
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Западът ненавижда укроинците ,но каквото правят го правят само заради Русия , която е военна сила и им бърка някъде отзад !
108
10
 
3
 
! Отговори
Путин в Хага затвор преди 11 месеца
и всички руски политици, пропагандисти и военни, подстрекатели и извършители на военни престъпления на доживотен затвор. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за загинал украинец.
107
3
 
8
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
Тоя и войници ще поиска , щото неговите са на присвършване !
106
3
 
9
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
Имат заповед да се бият до последния украинец !
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Американците може и да държат за топките шепа пръстъпни политици управленци у нас(с жалка представителност от общия брой на имащите на право на глас в България!),но с народа брутално се прецакаха.Колкото повече мачкат с диктаторския си евроатлантически ботуш,толкова повече българинът заобичва Русия и оооооо,потрес за евро-атлантицитевсе повече заобичва и ПyTuH.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Донецка посока. Маринка. Вчера rMeжTa на киевската хунта се опитаха да си върнат наскоро загубените позиции, но въоръжените сили на РФ успешно отблъснаха атаката. Офанзивата започна от територията на "резервата", мощен укрепен район на зомби нацитата, подходите към който са под обстрел и около който има огромен брой мини. След отблъскване на атаката позиционното настъпление на Въоръжените сили на РФ продължи. Не толкова отдавна части на Ахмат тръгнаха към Маринка.
103
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Съобщава се, че в един момент въоръжените сили на Украйна "изчерпаха оборудването", тоест започнаха да изпращат в битка само зомбита, върху които работеха картечници и снайперисти. Огромните загуби не спират фашистката rMeж - те продължават да се движат напред в опит да се закрепят в западните покрайнини на селището. Военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация подозират, че тази биомаса може да е в състояние на наркотична интоксикация и опианение.
102
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
посока Запорожие. Район Ореховски. ВСУ се активизираха в тази област след кратко прекъсване. Зомби нацитата щурмуваха село Пятихатки. С огромни загуби rMeжTa успя да окупира покрайнините на селото. Войници на ВС на РФ се опитват да изтласкат зомбитата от западните покрайнини на населеното място. Руските витязи са правили това повече от веднъж. В района по зомбитата и техниката действат РСЗО, ТОС, минохвъргачки, гаубици, танкове, хеликоптери Ка-52 и бронетехниката на ВС на РФ. Руските витязи ту настъпват, ту се оттеглят.Суингът продължава.
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Редовна рубрика за събитие, което никога няма да се случи: "Украйна в НАТО". Главатарят на терористичната организация НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Украйна може да се присъедини към НАТО след края на войната с Русия. Има обаче план за действие, който Украйна трябва да изпълни преди това (сякаш войната с Русия не е достатъчна)-необходимо е да се извършат редица военни и демократични реформи(смешно е да се чуе това във връзка с фашистко образувание).Пояснява се,че дори в резултат на това няма никакви гаранции или срокове за одобрение на членството на Украйна в НАТО.
100
7
 
2
 
! Отговори
По долни от Путин са преди 11 месеца
единствено българските му путинофилни изтривалки
99
0
 
2
 
! Отговори
запознат преди 11 месеца
ъ
98
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ха-ха-ха, абе *** изтръпнали..., поне малко вярвате ли си на глупостите които съчинявате...?
97
17
 
5
 
! Отговори
укро победа! преди 11 месеца
върнали са поне седем села три обора два кокошарника и 12 синура! а! и едно блато!