Свалени са три украински дрона край Москва

Министерството на отбраната нарече това опит за украинска атака
21 юни 2023 16:20, Йоана Цонева
83
Свалени са три украински дрона край Москва
Снимка: БГНЕС

Руската противовъздушна отбрана е свалила три дрона в района на Москва, съобщава "Ройтерс".

Министерството на отбраната нарече това опит за украинска атака.

Ведомството уточни, че руската ПВО е използвала електронно заглушаване, за да накара дроновете да загубят контрол и да се разбият, без по този начин да се причиняват жертви или щети.

Украйна почти никога не коментира военните операции отвъд собствените си граници, но атаките с дронове на руска територия - включително в самата столица Москва, където през май два безпилотни апарата достигнаха Кремъл, а други удариха други части от града - стават все по-често явление.

Областният губернатор на Москва Андрей Воробьов заяви, че при днешния инцидент два от дроновете са били прехванати при приближаването им до военни складове.

Още по темата
По информация на ТАСС безпилотните апарати са били насочени срещу Таманската дивизия на руските сухопътни сили, която е базирана в Калининец, на около 60 километра от Кремъл.

Отделно, губернаторът на анексирания от Русия Кримски полуостров Сергей Аксьонов съобщи за неуточнени щети по железопътната мрежа в град Феодосия, без да посочва причината за тях. Той допълни, че движението на влаковете е преустановено, но ще бъде възстановено до два часа.

"Моля всички да запазят спокойствие и да се доверяват само на проверени информационни източници", призова той.

От началото на войната в Украйна партизански групи съобщават за чести атаки срещу руската железопътна инфраструктура, които понякога водят до дерайлиране на влакове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боби, какво шмъркаш?
41
10
 
6
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен по остатъчно надеждни данни РФ са загубили 25000 човека от началото на 2022 година. Но Жертвите от другата страна са УМОПОМРАЧИТЕЛНИ по някои сметки над 300000 са само военните достоверно загинали. Има попаднали в Плен(Руснаците се чудят какво да ги правят вече толкова са много) но има и Изчезнали(тоест телата са изоставени някъде по полетата и горичките на Украйна)
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изобщо никой не вярва на задокеанските трролеи освен посолството и непео . Това са нахалос дадени пари и фалшиви VPN /випиени.
39
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Кравар Евроатлантик Ако в Ъкрайна има тотална цензура за това какво къде е ударило или паднало - в РФ само местоположението на военните се преследва от закона. Ще покажат снимки - ПР война трябва да печелят я.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изобщо някой вярва ли, че пияните ватенки от резерва с терлици и тампони на фронта не са дали жертви? Че данните са стряскащи. Около 500к мъртви или осакатени до живот. Няма как да излезеш срещу обучена армия от главорези и да си загубена пияна ватенка. иначе русофилите си вЕрвайте- то по БВП на глава от населението се вижда колко сте велики. Около Сомалия.
37
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен ЕХ ЧУКЧА ПИСАТЕЛИ ... Кремъл е старо руското наименование на най-вътрешната и най-добре укрепена крепосна стена от цялата система стени защитаващи старите Руски градове. Хорица Московския Кремъл в този му вид е строен след като са се били разпространили огнестрелните оръдия по света. И Масиран обстел с Артилерия не е страшен за тези фортификации А след ВСВ са построени и подземни атомни бункери издържащи на директно попадение на Мегатонен атомен заряд. Хорицата в Кремъл спят спокойно
36
5
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Какво винаги - снимки и видео няма от руската страна. Путангутаните сами се попитали и сами си отговорили. Дронове дали изобщо е имало - и те не знаят, просто трябва да се пуска пропаганда по график. А некой верва ли още?
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съществена разлика между това тук и ситуацията в Лвов. Руски дрон "Герань-2" измина почти 1 000 км, удари сградата на СБУ в Лвов и й нанесе сериозни повреди.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Ехаа бия му минуса на алексито и толкова. Не се занимавам с него.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Контраофанзивата е пропаганда и агитация, а Зе-клоунът се тюхка, че победата му вървяла бавно. Тези дни на фронта в Орехов ВСУ реализира своя главен удар. Главният им удар постепенно се превръща в един нов Бахмут - ВСУ хвърля все нови и нови резерви, а ВС на РФ ги меле. Планът на генерал Армагедон относно Бахмут работи и на Запорожското направление и на Южнодонецкото.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз като видя че някой има много минуси и му слагам плюс за изравняване.
31
3
 
8
 
! Отговори
Ехаа преди 10 месеца
До Алекс много си зле..и в статията са написали, руснаците дори не ползват ПВО като укрите, изчакват и заглушават дроновете, прихващат ги и взривяват на безопасно място, не като *** между сградите. Сега познай, кой е изостанал във военното дело.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Алекс - 'след като са свалени чак над Москва.' аха ,кажи речи е над Москва - "на около 60 километра от Кремъл." Ама да де ,там мащабите са големи :))))
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Довечера заря в киевската *** !
28
6
 
9
 
! Отговори
До авторката преди 10 месеца
Какво става със "мащабното" контранастъпление. Леопардите стигнаха ли до Москва ? И Къде са генерал Залужни и шефа на Укро разузнаването Кирил Буданов които се заканиха открито да избият "Колкото се може повече руснаци " ? Аз си мислех че Бандер сбирщината вече обкръжават Крим...Поне такива бяха плановете на Зеленски ?!? Но то и Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер имаха някакви планове относно Русия..и Китай през 1969г нахлу в Сибир...Но никой жълт не се върна да разкаже какво ги е изпарило там ?!
27
5
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
До 38 коментар Нали ти казах, че си пийвам чайчето в момента в Окланд ела да се разберем , на 25 минути с кола съм от летището в квартал Ню Лунн.Ако събереш пари ела , имам добре наточен сатър за тебе ще те приключа за 2 секунди.Поздрави от Нова Зеландия.
26
8
 
12
 
! Отговори
Путин преди 10 месеца
Някой си играе с огъня! Има много начини да изкараш мечката от бърлогата, но няма нито един начин да я накараш да се прибере!
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Посолството и непео веднага изпратили кравари да умирисват форума.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Реалист аве братчет теб нещо да не са ти направили лгбт, че толкоз си им сърдит? Верно ли ве? Малий ужас!
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой сега е агресора бе евроатлантици ?!?