Свалени са три украински дрона край Москва

Министерството на отбраната нарече това опит за украинска атака
21 юни 2023 16:20, Йоана Цонева
83
Свалени са три украински дрона край Москва
Снимка: БГНЕС

Руската противовъздушна отбрана е свалила три дрона в района на Москва, съобщава "Ройтерс".

Министерството на отбраната нарече това опит за украинска атака.

Ведомството уточни, че руската ПВО е използвала електронно заглушаване, за да накара дроновете да загубят контрол и да се разбият, без по този начин да се причиняват жертви или щети.

Украйна почти никога не коментира военните операции отвъд собствените си граници, но атаките с дронове на руска територия - включително в самата столица Москва, където през май два безпилотни апарата достигнаха Кремъл, а други удариха други части от града - стават все по-често явление.

Областният губернатор на Москва Андрей Воробьов заяви, че при днешния инцидент два от дроновете са били прехванати при приближаването им до военни складове.

Още по темата
По информация на ТАСС безпилотните апарати са били насочени срещу Таманската дивизия на руските сухопътни сили, която е базирана в Калининец, на около 60 километра от Кремъл.

Отделно, губернаторът на анексирания от Русия Кримски полуостров Сергей Аксьонов съобщи за неуточнени щети по железопътната мрежа в град Феодосия, без да посочва причината за тях. Той допълни, че движението на влаковете е преустановено, но ще бъде възстановено до два часа.

"Моля всички да запазят спокойствие и да се доверяват само на проверени информационни източници", призова той.

От началото на войната в Украйна партизански групи съобщават за чести атаки срещу руската железопътна инфраструктура, които понякога водят до дерайлиране на влакове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 26 Краварски умирисник маааалоумен, той и сега цирка е пълен при брачедите ти укренските фашисти. Горките не знаят какво да правят с великата си контраофанзива. Братушките ги смляха за една седмица и тия си седнаха на задните части, кравар вмирисан маааалоумен! Красота!
21
6
 
13
 
! Отговори
Правило в Днес бг преди 10 месеца
Щом няма никакви статии за фронта значи "мащабното" контранастъпление на нацистите не се развива добре ! И наведената с гръб към Козяк аФторка пише най различни измислици за живота например в Русия или заплатите там или как икономиката на Русия западала и т.н. Само и само за да отклони вниманието на публиката в България от Източния фронт. А иначе Бандер поклонниците така и не могат да дадат съвестно обяснение Къде са генерал Залужни и шефа на Укро разузнаването Кирил Буданов ?
20
2
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
До 27 какъв самолет бе ? хахахаха Ако ще оцеляват ще е под земята не в въздуха или под водата , да не си любовник на бизнесмените които загинаха в подводницата ?
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците пак лъжат, за да изглеждат нападнати...
18
7
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
До анонимен 20 Ела при мене Окланд, Ню Лунн, Нова Зеландия , като кацнеш на 25 минути съм от летището с кола . Пиши като кацнеш ще те накълцам за рибите.Имаш ли пари за билет или ще искаш от настоятеля ти в лгбтЯ?
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Командирът на "Ахмат" твърди, че в хода на контраофанзивата, западът изпитва биопрепарати на украинските войници.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Христо Христов Руснаците свалят натов-ските дронове със сапьорски лопатки -------------- айдееее и тоя цъфна тука. Досега е близал портрета на жужето и съвсем е изперкал!
15
6
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Нищо не става от руската ПВО след като са свалени чак над Москва.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Реалист военното ръководство отдавна да е пратило най-мощните атомни бомби към САЩ ------------ пак си прекалил с гледането на съвецка ТВ и хората ти се смеят ве :)
13
3
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Коментара ми беше до коментар 10 , който е толкова страхлив , че е анонимен. Носи 4 вида ковид маски , има 6 бустерни дози дезинфекцира се след като приятеля му от Хомо общността на под човеци лгбтЯ го докосне.
12
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Руснаците свалят натов-ските дронове със сапьорски лопатки модел от 50те... само те им останаха според британския интелиджънс.
11
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
До коментар 1Смахнат е тоя дето се е фанал да изгледа лгбтЯ като тебе , трябва да си много *** за да не знаеш , че дори и в съвременна ядрена война ще има група оцелели в всяка от големите държави , поредни бункери които притежават. Няма да има победител , но ще има оцелели.Прочети малко история и виж как се е действали тогава при нападение, никой няма да ти седи и играе този цирк с чакане и финансови санкции още повече да падат бомби на негова територия и той да не прати някоя във САЩ
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
К'во стана с контраофанзивата на украиснките мършиии, кравари скапаааани у форума? Муахахахахаа..
9
3
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 10 месеца
Колко дрона са хванали живи ?
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-забавното е как на парад си стигат до там. Лекичко, лекичко тестваме жалкарската руска ПВО и се смеем отстрани. А НАТО и САЩ с десетките си хиляди сателити гледат пияните ватенки. Е, и Русия има военни сателити де- около 10 ахахахахаха
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо ни взимат за ОВЦЕЕЕ? Та нали Москва е на 450 километра от границата. Още на 50-тия километър най-много след навзлизането си в Русия и тези дронове щяха да бъдат унищожени? Или викате някъде в близост до Москва са пуснати дрончетата? Муахахахахаха..
6
6
 
8
 
! Отговори
Ехаа преди 10 месеца
Нали са изостанали - не ги свалят с пво като укрите, заглушават ги и прихващат за да няма щети и жертви, много са зле завалиите.
5
13
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Абе вие не разбирате ли че всичко е театър ? Ако тези дронове бяха в момент на истинска война/ конфликт между Русия И Запада военното ръководство отдавна да е пратило най-мощните атомни бомби към САЩ , подводници и ракети , а през това време щеше да скрие населението си в бункери и накрая който оцелее , защото преди именно това е щяло да се случи, сега разни бизнесмени се разбират джентълменски докато хората се трепят.
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кравари във фрума, какво става с украинската контраофанзива? С унищожени дрончета в Русия ли ще настъпвате? Муахахахахахаа...
3
7
 
7
 
! Отговори
Тагарев съм преди 10 месеца
а, как е контрата, че от посолството само мълчат и пият аналгин.