Наистина ли се готви преврат в Русия?

Важни генерали подкрепиха Пригожин
24 юни 2023 19:15, Йоана Цонева
250
Наистина ли се готви преврат в Русия?
Снимка: БГНЕС

В Русия е планиран мащабен военен преврат, който е бил подготвен предварително. Ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин е подкрепян от генерал Сергей Суровикин и командващия въздушнодесантните войски Михаил Теплински.

Това съобщава Телеграм каналът "Шпионско досие". Активните военни действия на бойците на "Вагнер" в Русия е планирана операция, за която беше необходим само спусък - обстрелът на "тиловите райони" на ЧВК "Вагнер", предава украинският сайт "Обозревател".

"Идеята за ликвидиране на ЧВК от Министерството на отбраната на Руската федерация наистина съществуваше. Пригожин беше предупреден, така че опитът се провали. Ударите паднаха по точки за разполагане - примамки. ЧВК не претърпя значителни загуби", се казва в съобщението. Според него Пригожин е бил предупреден от руския генерал Сергей Суровикин.

"Също на страната на Пригожин е командирът на въздушнодесантните войски генерал-полковник Теплинский. Личният състав на ВДВ също има подобни настроения", се добавя в съобщението.

Още по темата
24 юни 2023 18:40
47
Каналът пише, че през последните два дни четири групи бойци на ЧВК "Вагнер" са били изтеглени от Сирия. Всички те са транспортирани със самолет Ил-76. Последната група, състояща се от 139 души, пристигнала днес в 04,30 часа на летище Моздок, Северна Осетия. Вероятно чакат допълнителни инструкции.

"Към 15,00 часа съпротива на ЧВК практически нямаше. Правят се опити да се "забави" походът, но не и да се спре по никакъв начин. "Крепости", "Еделвайс" ​​и други страховити имена не вършат работа. Управляемостта в органите на МВР, ФСБ е на изключително ниско ниво", пише източникът.

Според него в списъка на загубите на Вагнер е само един пикап.

От сутринта на 24 юни продължава превземането на сгради в Ростов на Дон, има съобщения за стрелба във Воронежска област и много военна техника, забелязани са и хора с тежко въоръжение в различни региона. В Москва и Московска област бе обявена антитерористична операция, а в няколко региона хората бяха призовани да не напускат домовете си.

Според Пригожин наемниците контролират всички военни съоръжения в Ростов, включително летището.

Владимир Путин нападна Пригожин и заговори за капитулация и го обвини, че бунтовниците са забили нож в гърба на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
1
 
! Отговори
Група Вагнера преди 9 месеца
Не ве западен Уили, преврат се готви само в леглото на жена ти бухахахахах
203
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е краят на Вагнер. Руската федерация никога повече няма да позволи създаването на частни армии. Осъзнаха грешката си.
202
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вагнер приключи. Пригожин заминава за Беларус. Засега ще се крие там, но кат се сетиш как оперират руските служби, едва ли ще е живее много дълго.
201
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом информацията идва от украински сайт, значи е пълна лъжа.
200
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Николае Чаушеску знаем кой ще бъде, но Елена Чаушеску кой ще бъде? Цял харем Елени, като Шойгу, Герасимов, Конашенков, Соловьов, Мария Захарарова, Медведев, Лавров, Симонян.
199
4
 
3
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
С Путин никой не може да се разбере! Той издал присъдата, а отдавна знаем, че в неговият мозък ход назад...няма! Отдавна вече е пътник, и ако се задържи, само ще удължи агонията! Проблемът е , че от другите, единият му викат Касапинът от от Алепо, а другият...личният касапин на Путин!
198
2
 
5
 
! Отговори
Пропов преди 10 месеца
Светът благодари на руските богаташи. Нали са алчни и продажни. А Пригожин е бизнесмен. Олигарсите загубиха много от авантюрата на Путин. Някой даже живота и семействата си. Останалите живи сериозно се уплашиха. И скроиха шапка на путин. Кой по подходящ от Пригожин, та да му я сложи?! За самият Пригожин това е оптимален вариант, щото в Украйна няма шанс. Бие се на практика срещу почти целия свят а гръб никакъв. А сега е кандидат Нобелов лауреат и света си отдъхва от Джуджето.
197
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готви се ама чушки! Без нито една жертва преврат???
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Току що си купих букет от 3 рози за 1 милион рбли и заминавам за портите на Москва да чакам войниците на Пригожин
195
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преврата вече е факт. Всички видяха, че царят е гол. Сега приближените му акули като са подушили кръв, ще го разкъсат.
194
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На чужд гроб се реве най-силно! Къде сте, американофили? Что случилось? Сега пак ли чвк Вагнер ще бъде с предишния статут на терористична група от затворници или все още ще й слагате ореол на спасител на западните ценности??? Ето това сте вие - странно сбъркани същества, плуващи в океан без брегове - накъдето ви духне вятъра натам отивате. Не сте способни да взимате решения и да държите посока. Така ви харесват запдните ви господари! Дано не се наложи да защитавате България!
193
1
 
8
 
! Отговори
Скоро преди 10 месеца
Странен"преврат"нито една жертва....интересно какво се крие зад шоуто?
192
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е някаква " репетиция" на Пригожин,но няма да трае дълго! Кадиров верното куче на Путин е по петите му! Така че ще си помисли дълго,дали да предприеме някакви действия за в бъдеще!-:)))
191
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма Путин и може да престане настъплението
190
7
 
12
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
ВРЕМЕ Е РЕВОЛЮЦИЯТА В РУСИЯ ДА ДОНЕСЕ ЖЕЛАНОТО ЗА НАРОДА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ !! КРАЙ НА ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ НА ПУТИНОВАТА ДЪРЖАВА И ВСИЧКИ АГРЕСОРИ В ЗАТВОРА !!!
189
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето ви я "великата" Русия.
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нали ги смятаха за терористична групировка..забранена а сега какво
187
10
 
12
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Русия се разпада пичове. Аз ще си взема едно русофилче да ми мие бмв-то всеки ден, да лъска. А и чинии имам за миене. Лоша работа.
186
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
май Пригожин се продал на Зеления и ФАЩ
185
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Престанете с тая демагогия и дезинформация,още в петък генерал Суровикин изрази ясна позиция и призова бойците на Вагнер да преустановят тоя метеж!" ---- И кат ги е призовал - кво? Що не създаде условия да не се случва такъв метеж!? Ти им пращай хеликоптери да ги нападат, залагай им мини и ги бомбардирай, пък ги призовавай после да преустановят... Болни мозъци!