Наистина ли се готви преврат в Русия?

Важни генерали подкрепиха Пригожин
24 юни 2023 19:15, Йоана Цонева
250
Наистина ли се готви преврат в Русия?
Снимка: БГНЕС

В Русия е планиран мащабен военен преврат, който е бил подготвен предварително. Ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин е подкрепян от генерал Сергей Суровикин и командващия въздушнодесантните войски Михаил Теплински.

Това съобщава Телеграм каналът "Шпионско досие". Активните военни действия на бойците на "Вагнер" в Русия е планирана операция, за която беше необходим само спусък - обстрелът на "тиловите райони" на ЧВК "Вагнер", предава украинският сайт "Обозревател".

"Идеята за ликвидиране на ЧВК от Министерството на отбраната на Руската федерация наистина съществуваше. Пригожин беше предупреден, така че опитът се провали. Ударите паднаха по точки за разполагане - примамки. ЧВК не претърпя значителни загуби", се казва в съобщението. Според него Пригожин е бил предупреден от руския генерал Сергей Суровикин.

"Също на страната на Пригожин е командирът на въздушнодесантните войски генерал-полковник Теплинский. Личният състав на ВДВ също има подобни настроения", се добавя в съобщението.

Още по темата
24 юни 2023 18:40
47
Каналът пише, че през последните два дни четири групи бойци на ЧВК "Вагнер" са били изтеглени от Сирия. Всички те са транспортирани със самолет Ил-76. Последната група, състояща се от 139 души, пристигнала днес в 04,30 часа на летище Моздок, Северна Осетия. Вероятно чакат допълнителни инструкции.

"Към 15,00 часа съпротива на ЧВК практически нямаше. Правят се опити да се "забави" походът, но не и да се спре по никакъв начин. "Крепости", "Еделвайс" ​​и други страховити имена не вършат работа. Управляемостта в органите на МВР, ФСБ е на изключително ниско ниво", пише източникът.

Според него в списъка на загубите на Вагнер е само един пикап.

От сутринта на 24 юни продължава превземането на сгради в Ростов на Дон, има съобщения за стрелба във Воронежска област и много военна техника, забелязани са и хора с тежко въоръжение в различни региона. В Москва и Московска област бе обявена антитерористична операция, а в няколко региона хората бяха призовани да не напускат домовете си.

Според Пригожин наемниците контролират всички военни съоръжения в Ростов, включително летището.

Владимир Путин нападна Пригожин и заговори за капитулация и го обвини, че бунтовниците са забили нож в гърба на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Волклоламското шосе
143
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинската контраофанзива спря за да бъде успешен превратът. Пригожин е само пешка на шахматната дъска. Офицери от Руската армия също участват. Пригожин сам с 25 хиляди затворника няма шанс срещу редовната руска армия. Просто е въпрос на време. След преврата руските войски ще се изтеглят от Украйна. Имат някаква договорка украинци и руснаци. Целта е войната в Украйна да приключи и някой в Русия трябва да бъде виновен.
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Сутринта Половината Вагнер- Ше Са Труп..........Начело с Руспия и съветския полов орган!
141
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълни глупости - именно Суровикин призова вагнеровци да сложат оръжие и да не участват в панаира! И никой не казал, че иска смяна на Путин! Претенциите са към МО на Русия и лично към Шойгу! Според американско-европейската пропаганда Путин вече не е президент. Сменен е от Джоузеф Байдън - велик вселенски президент, говорещ с извънземни и зомбита!
140
12
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
или ще се върнат в руската армия, или ще бъдат рзстреляни като ку-чета...една каруца затворници...русия не прощава на предателите!
139
15
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 10 месеца
Турция и Иран - Подкрепиха Путин - и Предложиха Специализирани Бригади за Борба с Тероризма - До Сутринта Половината Вагнер- Ше Са Труп.........
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още не разбирам войната . Кой нормален човек ще се събуди сутринта,ще се качи във танк и това може да му е за последно!!! Не мислят ли за чуждия живот, за собствения..семейството,смърта...
137
6
 
5
 
! Отговори
Нищо не се Променя преди 10 месеца
просте Един ЮдеюСемит - Зеленски, се сменя с друг ЮдеюСемит - в случая Пригожин! и това разбира се по нареждане на Централата на Световните Ционисти - Вашингтон!!
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейката го очаква Натовски оргазъм
135
2
 
2
 
! Отговори
бай Иван партизан преди 10 месеца
Некой пак до чекмеджето опряха:)
134
1
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 10 месеца
Нищо не са спирали, контрата си тече.
133
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Неуважаеми български путинисти, само отговорете кацна ли самолетът на Путин преди да плашите хората. Радев, 2000 долара е тази вечер Москва Истанбул с търкиш, 120 долара е София Истанбул
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Смятай ако Кадирката сега каже "Путин, дал си клетва, приятел, оправяй се!"
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-странното е че след като Вагнер нападна Русия, украинската контраофанзива спря. Защо нали точно сега е най удобния момент Украйна да си върне територията. Каква тогава е целта на контраофанзивата, кой и защо я спря
130
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега Вагнер ще трябва да управлява. Затворниците ги разпределят по специалности: Осъдените за кражба във финансовото министерство; педофилите в образованието, убийците в полицията и т.н.
129
9
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 10 месеца
Нещо не е изпипано,между Путин и Пригожин в " заимоотношенията им като " работодател" и " изпълнител" мисля! Имах в предвид договорните им взаимоотношения! Или Пригожин,след оттеглянето си от Бахмуд, би следвало да издаде оръжие и си тръгне по живо по здраво! Но явно на Пригожин му хареса да е " някой"! Избрал е обаче,неподходящият момент! Кадиров верният на Путин,ги следва вече!-:) Ако някой очаква Русия да се " разпадне" няма да дочака този момент! -:) И това ще отмине!-:) Въпрос на време е!!!
128
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самолетът на Путин кацна ли?
127
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"няма как да имаш генерали на които децата са им на запад и да се надяваш да водят война против запада, чистката явно ще е на високите етажи на военния апарат , там са заседнали само милиардери в долари което само по себе си говори за тяхната пренадлежност" - а в България над 80% от висшите офицерски звания са раздадени на русофили, които си милеят за комунизма и се кланят на руснаците. Дали им званията по заслуги на дядовците им партизани на повечето такива.
126
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато разчиташ на частна армия съставена от престъпници да ти води войната така става. Руската армия вече е втората най-силна в русия, като дойдат и чеченците може да стане третата.
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"няма как да имаш генерали на които децата са им на запад и да се надяваш да водят война против запада, чистката явно ще е на високите етажи на военния апарат , там са заседнали само милиардери в долари което само по себе си говори за тяхната пренадлежност" - а в България над 80% от висшите офицерски звания са раздадени на ***, които си милеят за комунизма и се кланят на руснаците. Дали им званията по заслуги на дядовците им партизани на повечето такива.