Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"

Санчес: Подкрепата за членството на Украйна в EС е недвусмислена
1 юли 2023 19:40, Анисия Иванова
242
Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС/ EPA

На съвместната пресконференция с испанския премиер Педро Санчес украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е налице "сериозната заплаха", свързана с окупираната от Русия Запорожка АЕЦ, и добави, че Москва е "технически готова" да предизвика локална експлозия в централата.

Зеленски каза, че е получил тази информация от украинското разузнаване.

"Имаме сериозна заплаха, защото Русия е технически готова да предизвика локална експлозия в централата, която може да доведе до изтичане на радиация", каза украинският президент.

Той не даде повече подробности, но украинското военно разузнаване по-рано съобщи, че руските войски са минирали централата

Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че визитата му в Киев в първия ден от председателството на Испания на Европейския съюз свидетелства за недвусмислената подкрепа на блока за кандидатурата за членство на Украйна, предаде Франс прес.

„От гледна точка на ЕС относно присъединяването на Украйна моето присъствие в първия ден от това шестмесечно председателство ... доказва ясен и недвусмислен политически ангажимент от страна на европейските институции“, каза Санчес на съвместна пресконференция с Володимир Зеленски.

Украйна подаде молба за членство в ЕС само пет дни след началото руската инвазия, на 24 февруари 2022 г., и получи статут на кандидат на 23 юни миналата година - силен сигнал за подкрепа от Брюксел.

Киев се надява тази година да започне официални преговори относно стъпките, които трябва да се предприемат за придвижване на молбата му за членство.

„Бих искал да поздравя Украйна за това положително развитие и да я насърча да продължи по пътя на реформите“, каза той, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гнусен лъжец! Иска да затрие Европа, защото вижда края на Украйна. Той с близките си си е подсигурил живота на някой остров, далеч от Украйна.
182
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези подготвят почвата преди да взривят АЕЦ Запорожие и после ще обвинят руснаците.Вие знаете ли какво е радиация?!Цяло Черно море ще се зарази.Спрете го тоя зеленясал дрогант!От белото няма капка акъл в главата тоя...
181
0
 
6
 
! Отговори
aZ-ът преди 9 месеца
Тоа пак е объркал белото с праха за пране .
180
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дали има някой който да му вярва (не служебно) като се има предвид , че предозирал и страда от митомания .
179
3
 
8
 
! Отговори
Всичко руско е преди 9 месеца
очевидно много голям дразнител за западния свят(как да не мразиш руснаците,те са неуправляеми и не се подчиняват на наглосаксонските правила,а я карат по своему), щом търпи напушените гъгниви изявления на проваления шут.Русия е играла на моменти позитивна роля в нашата история,но негативните и действия спрямо нас са доминиращи(като махнем комунистическите лъжи и фалшифицираната история от соца).Така че не я харесвам,но повече не харесвам лансирането на горния *** и тезите му.
178
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Московското джудже няма как да не взриви аец. То е много злобно.
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
купи трафазно захраване на 3D верилесния трищуцерен вибратор на зелената змия, че нещо май белите линии хормонално земаха да ти се кръстосват
176
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече сме предупредени, че ако руснаците не предизвикат локална експлозия ще има такава за да се сбъдне пророкуването на г-н Зеленски!
175
3
 
25
 
! Отговори
Демек преди 9 месеца
както си взривихме Каховка, така ще опрем и до Запорожие, амаРуснаците я пазят, та ще ни е малко трудно.
174
3
 
21
 
! Отговори
КОГА ЩЕ... преди 9 месеца
ЗЕЛЕ, ДЕ СИ ЗАЛОЖИЛ ТИК-ТАКА??...
173
21
 
5
 
! Отговори
Човек преди 9 месеца
След като Путин започна войната,рязко ми паднаха доходите и се увеличи инфлацията. Докато този гном е жив ...така ще бъде. Затова няма да плача на гроба му...
172
3
 
41
 
! Отговори
Бгг преди 9 месеца
Лъжеш куче. Русия няма мотив да гръмне собствената си АЕЦ и да замърси собствената си територия.
171
2
 
26
 
! Отговори
Хикса преди 9 месеца
Зеленски:Нема живот на тая земя вече за мене.Ако Русия го не гръмне,ще го гръмнеме ние АЕЦ-у и всички шъ ядете курецУ
170
3
 
29
 
! Отговори
Хикса преди 9 месеца
Абе наркоман,наркоман,ама поставете се на негово место.Как некога 89г.назе ни излъгаха,така излъгаха и него.Еми толкова жертви,опре накрая ножа до кокала.АКО РУСИЯ НЕ ГРЪМНЕ АЕЦ-а.ЩЕ ГО ГРЪМНЕ УКРАЙНА.Та така източно европейски "господа",така кой има вземане-даване със западни мошеници.
169
22
 
5
 
! Отговори
Лилипутин преди 9 месеца
До 207, то да е само едно,що е руснак все е говнак.
168
23
 
6
 
! Отговори
Украински диверсант преди 9 месеца
Ако взривите АЕЦ "Запорожие", ние ще взривим Кремъл.
167
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Диверсанти от ВСУ бяха унищожени при опит за десант на остров Антоновски. Диверсионната група на зомби нацитата се опита да кацне на остров Антоновски. Зомбитата са унищожени от ударите на руските войски, съобщи руското МО. "В посока Херсон при опит за кацане на остров Антоновски е ликвидирана ДРГ. Зомбитата са използвали две моторни лодки", каза руското министерство на отбраната по време на ежедневен брифинг.
166
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВСУ започнаха щурм на запорожското село Работино. Зомби нацитата преминаха в щурмова офанзива в Ореховското направление на Запорожкия фронт близо до село Работино (Запорожка област). Това заяви председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов. "Горещо е в Ореховското направление на Запорожкия фронт! Вражеската артилерия е активна. Под негово прикритие противникът отново предприе щурмови действия в района на Работино", - съобщава Рогов.
165
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Зеленодолск на територията на завода. А.М. Горки се състоя тържествена церемония по пускането на вода на малък ракетен кораб от проект 22800 "Каракурт", който получи името "Туча". Според Ренат Мистахов, генерален директор на корабостроителната корпорация "Ак Барс" АД, корабът "ще служи в Черноморския флот.
164
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВСУ загубиха до 90 войници в посока Краснолиман. ВС на РФ "Център" е унищожила до 90 украински военнослужещи, 6 единици техника за денонощие, а също така е спряла дейността на една ДРГ в Краснолиманското направление, съобщи руското МО в събота. Според агенцията за денонощие в Краснолиманско направление руските войски от групата "Център" с въздушни удари, артилерия и ТОС са нанесли удари по зомби нацитата и техниката на 21-а, 42-а и 67-а механизирани бригади на ВСУ. в районите на селищата Невский, Кременная и Червоной Дибров в ЛНР.