Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"

Санчес: Подкрепата за членството на Украйна в EС е недвусмислена
1 юли 2023 19:40, Анисия Иванова
242
Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС/ EPA

На съвместната пресконференция с испанския премиер Педро Санчес украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е налице "сериозната заплаха", свързана с окупираната от Русия Запорожка АЕЦ, и добави, че Москва е "технически готова" да предизвика локална експлозия в централата.

Зеленски каза, че е получил тази информация от украинското разузнаване.

"Имаме сериозна заплаха, защото Русия е технически готова да предизвика локална експлозия в централата, която може да доведе до изтичане на радиация", каза украинският президент.

Той не даде повече подробности, но украинското военно разузнаване по-рано съобщи, че руските войски са минирали централата

Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че визитата му в Киев в първия ден от председателството на Испания на Европейския съюз свидетелства за недвусмислената подкрепа на блока за кандидатурата за членство на Украйна, предаде Франс прес.

„От гледна точка на ЕС относно присъединяването на Украйна моето присъствие в първия ден от това шестмесечно председателство ... доказва ясен и недвусмислен политически ангажимент от страна на европейските институции“, каза Санчес на съвместна пресконференция с Володимир Зеленски.

Украйна подаде молба за членство в ЕС само пет дни след началото руската инвазия, на 24 февруари 2022 г., и получи статут на кандидат на 23 юни миналата година - силен сигнал за подкрепа от Брюксел.

Киев се надява тази година да започне официални преговори относно стъпките, които трябва да се предприемат за придвижване на молбата му за членство.

„Бих искал да поздравя Украйна за това положително развитие и да я насърча да продължи по пътя на реформите“, каза той, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя вече не ми е интересен. Пишете нещо за Кардашиян.
142
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Като цяло бих казала хвърляйте всички атомни бомби който има по света до една ако бях сама и да се свършва тази световна пр0ст0тия, но не знаех какви времена идват и бях щастлива да имам дете. Сега викам уж шанс да имат и родителите на децата да пораснат. А дано ама надали. Агонията ще е дълга.
141
0
 
29
 
! Отговори
Нищо ново преди 10 месеца
В Запорожката АЕЦ беше на посещение председателят на МАГАТЕ (международната агенция за атомна енергия). Пристигнал с бронежилетка заради украински обстрел. Да се прочели или видели по нашите медии нещо за това? Жалка работа е нашата ж'урналистика.
140
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е след като взривиха язовирната стена и предизвикаха еко катастрофа, що да не направят и беля в АЕЦа, вече са го правили веднъж и не случайно руснаците за обявени за терористична държава и путинака го търсят от международния съд
139
1
 
25
 
! Отговори
сашо преди 10 месеца
Тоя *** неадекваден,може да направи такава беля на Европа,че после няма да има къде да се скрие.Руснаците взривили Каховската централа.Сега се готвят да взривят и Запорожката централа.Тоя трябва овреме да се прибере в някоя клиника за лечение на психопати.и да се забрави за него.
138
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как не му омръзна на този с клоунадите, лъжите и гнусното си продажничество на народа, хората от Украйна??? Нечовешко, еничарско продаване, проливане на на невинна кръв за кефа на една меркантилна и подкупна клика от САЩ и компания. И децата си е готов да продаде тоя жалък шут, дано не за органи! Гнус
137
19
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ПУТЪНОВИЯ ТРЬОЛ НЯМА ТЪРПЕНИЕ ЗАЕС ДА БЪДЕ ВЗРИВЕНА И ДА МУ МЕТНАТ ЕДИН КОКТЕЙЛ МОЛОTОВ И КОЖАТА МУ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ХРУПКАВА КОРИЧКА :) СПОКОЙНО ! ОЩЕ МАЛКО ТЪРПЕНИЕ! ВЗРИВЯВАНЕТО НА ЗАЕС Е НЕИЗБЕЖНО СЪБИТИЕ :)
136
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ревлю!
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
всичко що е хамерсурат е за фашистите на бандера - или и те са фашисти
134
0
 
19
 
! Отговори
Безимен. преди 10 месеца
комуниста Санчес стана капиталист! Първо си оправи държавата и после оправай Украйна.Поредният който след 23 дена ще е вън от политиката се мъче да остане във политиката.
133
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е завършен психопат.
132
17
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
До Анонимен 149/ ПАК СИ СЪНУВАЛА ПУТИНСКО НАСТЪПЛЕНИЕ В УКРАЙНА ДОКАТО СИ БИЛА С ОТВИТИ КРАКА ! ГРЪМНЕ ЛИ ЗАЕС ВИНАТА ВИНАГИ НА 100% ЩЕ Е ЗА ПУТЪНА И ЩЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ КАКВО ПИШЕ, ЗАЩОТО СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ ДАВА ПРАВО НА УКРАЙНА ДОРИ ДА ВЗРИВИ ЗАЕС ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИ ОТ АГРЕСОРА! ОЩЕ МАЛКО ТИ ОСТАВА И НА ЗАЕС СЪЩО :D
131
19
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ЗАЕС ДА БЪДЕ ВЗРИВЕНА! ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМЕ ОТ ПУТЪНОВИЯ ТРЬОЛ ТУК - ДОРИ ИМА ШАНС ДА ГО УТРЕПЯТ :D ЗАРАДИ ПОЧИВНИЯ СЕЗОН ДАНО ПУТЪНА ИЗЧЕКА ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ И ТОГАВА ДА ГО ВЗРИВИ!
130
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако Русия започне настъпление украинците ще взривят атомна електростанция в западна Украйна и ще искат пряка намеса на НАТО.
129
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма такава подлост, и няма такова престъплениет на което днешната власт в Украйна да не отиде.
128
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как е Францата, как е Манол?
127
2
 
27
 
! Отговори
Римо Гаджи преди 10 месеца
Накрая американците ще се съберат да решат съдбата на Зеленски ще кажат колко вярно куче е бил, но няма да рискуват да гооставят жив.
126
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Една от най-мощните и тренирани в боя военни групировки в света дестки хиляди тръгнаха с бронирани машини и техника към Москва. Отслабения Путин за няколко часа блестящо реши проблема без да пролее и капка кръв.
125
4
 
8
 
! Отговори
Класически Catch 22 преди 10 месеца
Победата на Украйна е условие за всякакви дискусии за нейното членство в НАТО, но Украйна ще продължи войната без победа докато не стане член на НАТО ;))
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Столтенберг: "Победата на Украйна е условие за всякакви дискусии за нейното членство в НАТО"