Медведев: Увеличаване на военната помощ за Украйна приближава ІІІ световна война

Помощта нямало да възпре Москва да постигне целите си в Украйна
12 юли 2023 08:22, Елка Василева
158
Медведев: Увеличаване на военната помощ за Украйна приближава ІІІ световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-председателят на влиятелния руски Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви снощи, че увеличаването на военната помощ за Украйна от страна на НАТО приближава Третата световна война, предаде Ройтерс.

Още по темата
Медведев направи това изявление в коментар за първия ден от срещата на върха на ръководения от САЩ Алианс в Литва, на която редица държави обещаха повече оръжия и финансова подкрепа. Според бившия премиер и президент на Русия помощта няма да възпре Москва да постигне целите си в Украйна.

"Напълно побъркалият се Запад не можа да измисли нищо друго", добави Медведев. "Всъщност това е задънена улица. Третата световна война е все по-близо", добави той в Телеграм. "Какво означава всичко това за нас? Всичко е очевидно. Специалната военна операция ще продължи със същите цели", подчерта той. Кремъл нарича действията си в Украйна "специална военна операция", докато Киев и неговите съюзници твърдят, че Москва води непровокирана война, за да заграби земя и да доминира над съседката си.

Западът твърди, че иска да помогне на Украйна да спечели войната, и западните сили вече са доставили на Киев големи количества модерни оръжия и боеприпаси.

Медведев се представяше за либерален модернизатор, когато беше президент в периода 2008-2012 г., но сега играе ролята на твърд противник на Запада, привърженик на крайните мерки. Дипломати казват, че възгледите му дават представа за мисленето на най-високите нива на кремълския елит.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 9 месеца
Според мен, Зеленски просто манипулира Запада по принципа на *** на Запад - там *** като им креснат, онези забравят и името си...Не случайно толкова обикновени хора като полицаи губят нервите си с тях и ги стрелят, аз иначе не мога да си обясня едно такова положение - расизмът за мен е смешна теория днес, днес наистина присъства едно напрежение между расите, но това е напълно естествено при срещата на толкова различни хора /инстинкт за самосъхранение!/ и няма нищо общо с расизма..
123
0
 
0
 
! Отговори
babaqga преди 9 месеца
Три езикови групи пстават без език независимо развоя на войната!!!
122
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Неадекватен като всеки един *** русофил или руснак.
121
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Факт неоспорим, истина. Запада е пак с фашисти те украинци този път, за съжаление и ние България е с фашисти те украинци, преди бе с фашистка Германия. Факт неоспорим исторически. Запада мрази Русия, мрази славяните. Два близки народа се избиват за кеф на запада, това го иска зеленски, той е фашист и кликата му. Слава Русия, слава Путин голям Президен
120
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Жега е.Намали водката.
119
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя всеки път изглежда все по-малък и по-малък. Имитира Лилипутин - и той така...
118
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя ниския всяка седмица ли ще го повтаря това , хайде като толкова я искате тая трета световна , пратете една ракета на американците и сте готови. Само пaляци в тая раша ей.
117
3
 
4
 
! Отговори
От ниския и злобния преди 9 месеца
Украинската армия не успя да постигна целите си в нито едно от направленията каза министъра на отбраната на РФ, Шойгу.Загубите на въоръжените сили на Украйна от началото на контранастъплението им вече наброяват над 26 000 бойци и 3000 единици въоръжение. Сред унищожената военна техника има 21 украински самолета, 5 хеликоптера, 17 танка "Леопард" и 12 бойни машини на пехотата "Брадли".
116
0
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
Независимо дали ти харесва или не, красавице моя, ще трябва да търпиш.
115
2
 
7
 
! Отговори
Гофи преди 9 месеца
А вашето изтегляне от Украйна намалява драстично риска от 3та световна война.
114
2
 
5
 
! Отговори
ТОЯ КОЛКОТО преди 9 месеца
Е нисък, толкова е злобен.....
113
2
 
6
 
! Отговори
БОЖЕ,,,, преди 9 месеца
Колко промити мозъци има в тая Русия
112
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скапани ***!
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
чудесна мисъл, ще ви *** скапани руснаци
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия ядрени оръжия двто плащат!Нали знаят че и при тях ще завалят от доста страни и даже от китайския дракон!
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гледах един документален филм за Швейцария от 2003г. Показаха бункери от втората световна война които са възстановени и оборудвани за да служат за скривалища в случай на военно положение. И това още 2003 г. Швейцарците са умни и са подготвени ако нещо не дай си боже се случи. Това не го коментираха, но предполагам, че имат и по-нови скривалища също така. Ние българите подготвени ли сме? Може да се надяваме на най-доброто, но подготвени ли сме за най-лошото?
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Уркопитеците са най жалкото племе на България
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе ***, защо според вас Киев не е сринат?!?
106
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна доказа, че неможе с просия за танкове да победи руския военен гигант! Руснаците ги смазаха! За нула време ги съсипаха!!
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прав е!!! Украйна не спази двете Мински споразумения.... Получиха си го! Имаха два шанса е на третия тупаница....