Русия опрости дългове за $23 млрд. на африканските страни

Москва ще им отпусне още над 90 млн. долара
Обновена: 28 юли 2023 22:07 | 28 юли 2023 21:45, Стела Стоянова
122
Русия опрости дългове за $23 млрд. на африканските страни
Снимка БГНЕС

Москва е опростила дългове на африканските държави на стойност 23 млрд. долара.

Това заяви руският президент Владимир Путин на втория ден от форума Русия-Африка.

Той каза още, че страните от континента и Русия имат близки приятелски връзки. Президентът заяви, че Русия ще отпусне около 90 млн. долара на африканските държави за развитие. Москва възнамерява да продължи да подпомага развитието на африканския континент, като предоставя търговски преференции, подчерта той, цитиран от ТАСС.

"Русия също така участва в усилията за облекчаване на дълговото бреме на африканските държави. Досега общата сума на опростените от нас дългове е 23 млрд. долара. Според последните искания на африканските държави ще отпуснем още над 90 милиона за тези цели на тяхното развитие", отбеляза държавният глава.

Още по темата

Вчера на форума беше обявено, че Русия е анулирала държавния дълг на Сомалия в размер на повече от 684 млн. долара. Информацията за това беше разпространена от вицепремиера на Сомалия Салах Ахмед Джама. По думите му руската страна опрощава два дълга на африканската държава - за 7,5 млн. долара и за над 684 млн. долара. Той подчерта, че останалите дългове на Сомалия към Русия ще бъдат върнати по нов график, който предвижда възможност африканската държава да отложи плащанията, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 8 месеца
До Анонимен 105. САЩ снабдяваха СССР с всичко за да имат индустрия през 2СВ. 1/3 от самолетите и танковете са били от САЩ. Руските танкове нямаше да са това което бяха през войната без особенните доставки от САЩ (например, системите за въртене на купола). Всичко е било опростено след войната. Отделно от това, всички страни станали съюзници на САЩ след 2СВ, днес са проспериращи икономики със световно значение, благодарение на САЩ. Ние като аверчета на СССР сме в глутеуса на икономиката...
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В ступор съм от тая новина.
103
1
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 8 месеца
Русия се състезава с Китай за предимство в Африка.
102
12
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 8 месеца
Путин е готов на всичко само и само някоя *** махала в Африка да го спомене в сутрешните танци около огъня. Населението на РФ в някои региони живее в пъти по бедно от африканците, обаче за тях пари няма. Има могилизация, кръв, мизерия и деспотизъм, за африканците обаче има. За това се спомина СССР, за африканци и азиатци имаше реки от пари в помощ на братските държави, а за модернизация и развитие на СССР каквото остане. Днес и толкова няма... ***, по ***, руснак, Путин...
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След като няма да и ги върнат това е добър пиар.
100
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До сега не съм чул САЩ да са опростили на някого нещо
99
6
 
10
 
! Отговори
майор Деянски преди 8 месеца
Вие сте слепи за силата на Русия и руската икономика.Забравяте за празните щандове във Великобриания.А руската икономика расте въпреки световните санкций.А за армията какво да кажа,Прехващат ракети,летящи с 3000км/час/например ударния вариант на ц200.АмериканскотоПРО е само на книга
98
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подмазва им се с безплатно зърно, инвестиции и т.н. за да им запуши устите, щото на въпросния форум мощно го наплюха, заради излизането на Русия от зърнената сделка. А и африканското предложение за мир от миналия месец, хич не му се харесва - изтегляне на руските войски, премахване на руските тактически ядрени оръжия от Беларус, спиране на заповедта за арест на международния наказателен съд срещу Путин и облекчаване на западните санкции.
97
9
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Русия да не опрощава ,ами да си събира дълговете.Много скоро ще се наложи да изплаща репарации на Украйна.
96
10
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 8 месеца
Краят на РФ наближава! Тук се пишат много глупости като например да идват руснаци да ни освобождават от САЩ и от ЕС! Само да да ви опресняване паметта, колкото пъти са ни "освобидили" толкова пъти сме им били роби, не можехме да ходим никъде по света по 2 основни причини: 1. Те не пуснаха щото нямаше да се върне никой. И 2ро. Никой не ни иска щото съюз с русия означава за останалия свят, че сме бандити! Сега на чело на рф стои главатар на банда а всички в кремъл са бандити!
95
3
 
5
 
! Отговори
До 105 преди 8 месеца
Ти пъ да не си Ален Делон?!Сигурно изглеждаш в пъти по-противен
94
11
 
12
 
! Отговори
Хайде Приморско преди 8 месеца
Помислете какво казват в Афганистан за Руската и американската окупация/ Руснаците строяха пътища,язовири,заводи,жилищни комплекси,Американците само унищожаваха.Който не вярва,нека прочете.
93
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Престанете да слагате като заглавка на репортажите си тази противна руска мутра защото ми се привършва арсенала от устопсувни матерни мръснословици.
92
20
 
11
 
! Отговори
РАШКИТЕ В РАША преди 8 месеца
ЛЪСКАНЕ НА ПОТЪНАЛ ИМИДЖ- ОПРОСТИЛИ БИЛЕ ЕДНИ МИЛИАРДИ- КОЛКОТО СПАСИЛИ ЕДНИ РУСНАЦИ В УКРАЙНА- РУСНАЦИТЕ ОТ ОБЕДИНЕНИЯТ ЗАПАД ВЕДНАГА ОБРАТНО ПРИ БАЩИЦАТА ЩОТО ТОЙ ГИ СПАСЯВА КАТО СЕЕ СМЪРТ И РАЗРУХА- СВОБОДА ЗА УКРАЙНА И РАШКИТЕ В РАША.
91
19
 
21
 
! Отговори
Така е .. преди 8 месеца
Путин изпусна питомното, сега гони дивото в Африка и Индия . С Китай няма да стане. Те имат други планове за Русия.
90
13
 
20
 
! Отговори
Да допълня... преди 8 месеца
До до анонимен 84 Руснаците ако имаха акъл с тези ресурси , щяха да са по добре от Дубай.Ама про-ст-отия братче. Стотина олигарси и високопоставени комунисти ограбиха Русия. Нападнаха и Украйна. Искат още. Било им се осладило.
89
12
 
11
 
! Отговори
Сет3 преди 8 месеца
Накрая ще плачат американците, самопровъзгласилите се господари на света. Лошото е , пени ние покрай тях. Но пък живота е кръговрат
88
14
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 8 месеца
САЩ и НАТО дори не за мечтали за такива поражения над Русия , каквито направи Путин. Каквото Путин сам си направи и САЩ не може да го направи.Ха,ха..! Така ли е ? Така е.
87
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Сандо 1 лев е 60 рубли Износа на петрол 50% по малко данаците скачат Печатницата за пари е пусната ... Как мислиш неотива ли към фалит
86
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До А на фронта ги порят То звода е от 8 човека в НАТО бе рашко викаш 10 от тях оцелели )))) Знам че сте глупави но съвсем се излагате Като се напиете и сънувате глупости ...Ейго на коношенко вече 79 Леопард от общо доставените 67 унищожава ....това алкохолизма и бетер ромското лъжене и крадене е страшен бич в русия нищо чудно че са една от най бедните страни в света като доход на глава БВП на половина от България и дори с 25% под Украинския