Русия опрости дългове за $23 млрд. на африканските страни

Москва ще им отпусне още над 90 млн. долара
Обновена: 28 юли 2023 22:07 | 28 юли 2023 21:45, Стела Стоянова
122
Русия опрости дългове за $23 млрд. на африканските страни
Снимка БГНЕС

Москва е опростила дългове на африканските държави на стойност 23 млрд. долара.

Това заяви руският президент Владимир Путин на втория ден от форума Русия-Африка.

Той каза още, че страните от континента и Русия имат близки приятелски връзки. Президентът заяви, че Русия ще отпусне около 90 млн. долара на африканските държави за развитие. Москва възнамерява да продължи да подпомага развитието на африканския континент, като предоставя търговски преференции, подчерта той, цитиран от ТАСС.

"Русия също така участва в усилията за облекчаване на дълговото бреме на африканските държави. Досега общата сума на опростените от нас дългове е 23 млрд. долара. Според последните искания на африканските държави ще отпуснем още над 90 милиона за тези цели на тяхното развитие", отбеляза държавният глава.

Още по темата

Вчера на форума беше обявено, че Русия е анулирала държавния дълг на Сомалия в размер на повече от 684 млн. долара. Информацията за това беше разпространена от вицепремиера на Сомалия Салах Ахмед Джама. По думите му руската страна опрощава два дълга на африканската държава - за 7,5 млн. долара и за над 684 млн. долара. Той подчерта, че останалите дългове на Сомалия към Русия ще бъдат върнати по нов график, който предвижда възможност африканската държава да отложи плащанията, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
8
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 9 месеца
а, не беше ли фалитала Русия или на път да фалира?
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сиг от африка ще взима войници
83
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев има топки и точно този факт докарва до лудост и до истерия джендърясълия евроатлантически контингент у нас. Те отдавна са се простили с тези вторични полови белези и мълчаливо си преживят кквото им сервират по купените медии. А после го повтарят като папагали. Единствено Радев се осмели да каже истината!
82
18
 
6
 
! Отговори
А на фронта ги порят преди 9 месеца
Гледах видео как десетина Брадлита и Леопарди се бяха засилили да пробиват Руските отбранителни линии но попаднаха в минно поле. Лансетите ги засвяткаха яко! После артилерията! Нацистите излизаха с крясъци от горящите Брадлита, някои от тях горяха като факли. Един се натъкна на мина и се срина. Друг войник отиде да му помогне но мина му откъсна краката. От цял взвод хора дали и 10 оцеляха не знам.
81
13
 
5
 
! Отговори
Да жигосаме фашиста преди 9 месеца
Краварските фашисти в БГ да ги жигосаме с пет кръга по челата за да се вижда черно на бяло от 100 км че са заклети евроатлантици! А после да ги пратим на международната олимпиада по папагалстване. Със сигурност ще я спечелят, защото от както се помнят като папагали повтарят всичко каквото им спуснат от ФАЩ и Козяк. Имат сериозна закалка!!
80
14
 
4
 
! Отговори
Майка Русия преди 9 месеца
Идвайте братушки! Освободете ни от робията на ФАЩ. Корпоративния западен камшик плющи безпощадно по гърба ни вече 30 години. Нищо не ни остана. В управлението са полуграмотни лакеи и слугинаж като Кирчо Петков тъпира и Ицето Иванов грантояда. Положението е много зле. Единствено Майка Русия може да ни помогне както винаги го е правила.
79
8
 
14
 
! Отговори
Магелан преди 9 месеца
Шок и ужас.Чета коментарите на някой зомбирани български русофилчета и не мога да повярвам на очите си!!!За информация.По време на студената война СССР изнасяше безплатен комунизъм и оръжие за повечето бедни африкански диктаторски режими!И СССР се разпадна.Сега се повтаря същото и в най скоро време че има нова октомврийска революция в Русия и тя ще се разпадне?Ха,Ха,Ха,Ха,Ха
78
2
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 9 месеца
""""Бълха ги ухапала, руснаците имат ресурси""" ------ С такъв "Меринджей", като Путин е все едно "вода да газиш, жаден да ходиш". То не съ иска да имаш само "природни ресурси" то се иска и Акъл!!!!
77
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бълха ги ухапала руснаците. Бол имат ресурси, ще замерят с ресурси от тук до следващата галактика американците
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те самите руснаци мизерстват, нашия опрощава милиарди и дарява милиони. По рускиге забравени от бога села и градове умират като мухи
75
0
 
9
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
Руснаците са бесни!!!! Да, вярно е, че тези 23 милиарда са безвъзвратно загубени, но можеше поне да ги "изтъргува", а не да ги опрощава! Като сложим и 300 милиарда "замразени" от Западните банки, плюс продължаващия поток милиарди, които изтичат в чужбина и то шъ излезе загуби от 400 милиарда долара, да не говорим за икономическите загуби от санкциите!!! Путин ти е.а лелята на руския "пезаж", бе! Позор!!!!!!
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУСИЯ ОБЕЩА ДА СНАБДИ АФРИКА СЪС ЗЪРНО... С КРАДЕНО ЗЪРНО ОТ УКРАЙНА...
73
1
 
10
 
! Отговори
хаха преди 9 месеца
обикновения руснак мизерства а тоя опрощава милиарди :)
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БАНКИТЕсаПАРАЗИТИ, Но преди да изчезнат, трябва да бъдат заменени с нещо разумно и справедливо ! Чупенето е лесно, мисленето и правенето са неща, които трябва да заменят грешното ни поведение в момента. Използваме си тестостерона, за да се грабим и избиваме помежду си. Извънземните ни наблюдават, но не искат да ги виждаме, защото не виждат смисъл да общуват сПРИМИТИВИ като нас.
71
8
 
1
 
! Отговори
Фъшкията нела преди 9 месеца
ама чакайте, нали нела каза че русия вече втора година е във фалит, нямат какво да ядат дори?!
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Навремето Джордж Буш покани Путин на рождения си ден. СССР и Китай са имали въоръжени погранични конфликти през 1929, 1947 1948, 1969. Западът се опитва да възпира апетитите на Китай чрез противопоставяне на Москва срещу Бейджин. Затова предложиха на Зеленски да емигрира в САЩ през 2022. САЩ и Англия бяха гаранти за цялостта на Украйна, но бяха готови да я подарят на Путин. Но коварната им игра и лунатизмът на Путин не сработиха. Слава за свободните личности, срам за робите.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Опрощаването на дългове не е правилно. Да се правят отстъпки за да може да се издължат е разбираемо но след като някой е натрупал дълг трябва да го връща, колкото и време да отнеме. Китайците в това отношение са брутални те направо взимат земята като залог.
68
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Е, какво толкова, руските деца могат и да не ходят на училище, като няма пътища, автобуси и ... училища. Важно е диктаторчето да се прави на политик. И без това да гинат за него е единствения смисъл на живота им.
67
9
 
6
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 9 месеца
А ние сме краварски роби и плащаме по 3-4 милиарда авансово на господарите от ФАЩ.Даваме им златните си мини ,даваме им ТЕЦовете ,даваме им и земите си за да си направят военни бази ,даваме им всичко което си пожелаят.И слушкаме ,слушкаме какво да правим със страната си.Сега храним фашисти ,подаряваме военна техника и оръжие ,спираме газа и чакаме господаря бай Дън да ни похвали.Егати колко сме велики...Пфу.БГ е краварска колония-Факт!
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
23 млрд долара? Тоя нали работеше само в рубли, що опрощава долари? Да каже че е опростил 200 милиона трилиона рубли хаха мн по-яко звучи :))