Русия опрости дългове за $23 млрд. на африканските страни

Москва ще им отпусне още над 90 млн. долара
Обновена: 28 юли 2023 22:07 | 28 юли 2023 21:45, Стела Стоянова
122
Русия опрости дългове за $23 млрд. на африканските страни
Снимка БГНЕС

Москва е опростила дългове на африканските държави на стойност 23 млрд. долара.

Това заяви руският президент Владимир Путин на втория ден от форума Русия-Африка.

Той каза още, че страните от континента и Русия имат близки приятелски връзки. Президентът заяви, че Русия ще отпусне около 90 млн. долара на африканските държави за развитие. Москва възнамерява да продължи да подпомага развитието на африканския континент, като предоставя търговски преференции, подчерта той, цитиран от ТАСС.

"Русия също така участва в усилията за облекчаване на дълговото бреме на африканските държави. Досега общата сума на опростените от нас дългове е 23 млрд. долара. Според последните искания на африканските държави ще отпуснем още над 90 милиона за тези цели на тяхното развитие", отбеляза държавният глава.

Още по темата

Вчера на форума беше обявено, че Русия е анулирала държавния дълг на Сомалия в размер на повече от 684 млн. долара. Информацията за това беше разпространена от вицепремиера на Сомалия Салах Ахмед Джама. По думите му руската страна опрощава два дълга на африканската държава - за 7,5 млн. долара и за над 684 млн. долара. Той подчерта, че останалите дългове на Сомалия към Русия ще бъдат върнати по нов график, който предвижда възможност африканската държава да отложи плащанията, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ ПУТИНСКИ!!! АКО ПУТИНАРНИЯ ИМАШЕ ВЗЕМАНИЯ ДОРИ ЗА 1 МИЛИАРД ЩАТСКИ ДОЛАРА ОТ НЯКОЯ ДЪРЖАВА В АФРИКА ДОСЕГА ДА СА ГИ НАПАДНАЛИ :D ЦЕЛТА С ТАЯ ПРОПАДНАЛА НОВИНА ПУСНАТА ОТ ПУТИНАРНИЯ Е, ПУТИНЧЕТО ПАК ДА СЕ ИЗКАРВА ДОБРИЯ СПРЯМО АФРИКА ЩОТО ГИ ОСТАВИ БЕЗ ПРЕХРАНА КАТО СПРЯ ЗЪРНОТО ОТ УКРАЙНА ЗА АФРИКА!
24
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко във фашистка Русия се крепи на корупция, лъжи, насилие и алкохол.
23
16
 
9
 
! Отговори
До Жълтопаветниците преди 9 месеца
Някакво обяснение от неолибералните атлантици и Емили тротинетковците как така фалирала Русия опрощава дългове и то милиарди ? И забележете ще изнася жито за 5 Африкански държави безвъзмездно. Най важното е, че Запада разбра Русия разполага с пари, оръжия и суровини което и осигурява да оцелява и спокойно да си млати Украйна.
22
2
 
5
 
! Отговори
Путин преди 9 месеца
Прощавам вноската на САЩ за Аляска!
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е те са му казали отдавна, че тези милиарди Русия ще ги гледа през крив макарон...
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като окрадоха диаманти за 230 милиарда......
19
6
 
15
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
Обаче никой не е виждал какво точно е опростено, тъй че .... аз опрощавам на Русия 3 трилиона дълг и съм готов да им отпусна още 1-2 трилиона. Няма проблем. :)
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха-ха-ха! Може да каже каквото си иска джyджето просто...Патологичен лъжец е все пак... Няма как обаче да се докаже какви реално са тези "дългове"...
17
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ясно, на фронта в Украйна ще се появят едни такива чернички славяни - защитници на традиционните ценности като канибализъм, шаманизъм и човешки жертвоприношения.
16
6
 
10
 
! Отговори
Политкомандир преди 9 месеца
Русия я няма приятельо от доста години ,вземете се събудете ,че перестройката завърши и всеки който не го е разбрал ще тегли бая !
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отчаян ход.
14
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На танганайците опрощава, а нас ни дере с милиарди.Ай сиктир,бе джудже злобно.
13
10
 
4
 
! Отговори
Край преди 9 месеца
Гладстон казва през 1877 година, " - С освобождаването на милиони поробени народи от жестокото и унизително робство Русия ще направи на човечеството една от най-блестящите услуги, които историята познава.".Достоевски казва "...Русия няма да има и никога не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и дори явни врагове, каквито ще бъдат всички тия славянски племена веднага, щом Русия ги освободи..
12
4
 
1
 
! Отговори
Политкомандир преди 9 месеца
Ей за това САЩ мразят белогвардейците - царисти вземат заеми и не връщат и раздават на кой където му падне ,а гуляите в Москва вървят ,на фронта няма амуниции ,а на Ленин може да се разчита ,той върна всичко до последния цент и се искаше сметка за всяка похарчена копейка по три пъти !
11
7
 
9
 
! Отговори
Русия преди 9 месеца
се завърна в континента майка!
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво
9
11
 
11
 
! Отговори
Обяснявам преди 9 месеца
Това е защото дълговете са в долари, а доларите ще станат на тоалетна хартия. Путин много правилно е преценил, че 23 милиарда тоалетна хартия в Русия ще предизвика повече екологично замърсяване, отколкото задно почистване. Затова пробутва тоалетната хартия на африканските държави, докато те не са се усетили.
8
8
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 9 месеца
Нали Русия беше Фалирала - а 26 Милиарда Бенджаминки - няма Проблем!!
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще ги опрости, срещу боеприпаси и жива сила!
6
8
 
15
 
! Отговори
Учуден преди 9 месеца
Абе нали щяхте да премахвате долара. Пак за разплащане в долари говорят.