Медведев: Ще използваме ядрено оръжие, ако Украйна освободи окупираните територии

В Запорожие, Донецк, Луганск и Херсон бяха проведени фиктивни референдуми
31 юли 2023 07:00, Анисия Иванова
596
Медведев: Ще използваме ядрено оръжие, ако Украйна освободи окупираните територии
Снимка: БГНЕС

Русия ще трябва да използва ядрено оръжие, ако Украйна освободи окупираните територии, заяви Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, съобщи "Киев Индпендънт".

"Ако си представим, че офанзивата на подкрепяните от НАТО украинци е успешна и те завземат част от нашата територия, ще се наложи да използваме ядрено оръжие въз основа на президентския указ, издаден на 2 юни 2020 г.", каза Медведев, който е и бивш президент на Русия, по повод на потенциалното освобождаване на незаконно анексираните от Русия украински територии. "Няма да имаме друг избор."

На 30 септември миналата година руският диктатор Владимир Путин обяви, че Русия ще анексира четири украински области - Запорожие, Донецк, Луганск и Херсон - след като в окупираните части на тези региони бяха проведени фиктивни референдуми.

Медведев също така поздрави страната си с Деня на военноморския флот, като спомена руския безпилотен подводен апарат с ядрен двигател "Посейдон". Смята се, че подводният дрон може да носи 100-мегатонна ядрена бойна глава.

Медведев, близък съюзник на Путин, доскоро беше възприеман като по-либерален представител на Кремъл, но по време на пълномащабната инвазия в Украйна се превърна в един от най-изявените руски ястреби.

Той редовно заплашва Украйна и НАТО с ядрена атака, но се превърна в обект на подигравки заради гръмките си изказвания.

През януари Медведев заяви, че евентуално поражение на Русия във войната срещу Украйна "може да предизвика ядрена война", като добави, че "ядрените сили никога не са губили големи конфликти, от които зависи съдбата им".

През май той подчерта, че като изпраща оръжия и обучава украински войници, НАТО "увеличава вероятността от пряк и открит конфликт между с Русия". /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
0
 
2
 
! Отговори
мечо пак изпращя... преди 8 месеца
много водка...
480
2
 
8
 
! Отговори
Русия да стяга колан преди 8 месеца
ЧЕ ИМАТ С ПОКОЛЕНИЯ ДА ИЗПЛАЩАТ НА УКРАЙНА КВИНТИЛИОНИ ЕВРО ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ 10 000 000 000 000 000 000, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КРИМИНАЛНОТО КРЕМЪЛСКО БАНДИТСКО ПРАВИТЕЛСТВО
479
1
 
7
 
! Отговори
отпреди 50 години преди 8 месеца
Руските ръждясали тенекии ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ САМОВЗРИВЯТ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕ, КАКТО СЕ СЛУЧИ СЪС САРМАТа, КОЙТО СЕ ОПИТАХА ДА ИЗСТРЕЛЯТ КЪМ КИЕВ, ПО ВРЕМЕ НА ВИЗИТАТА НА БАЙДЪН В КИЕВ. ТУК НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ИНВЪНЗЕМНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, С КОИТО РАЗПОЛАГАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ДА НЕУТРАЛИЗИРАТ ОТ КОСМОСА КАКВОТО ГИ ЗАПЛАШВА ! ОТПРЕДИ 70 ГОДИНИ НАСАМ В СЕКРЕТНА ЗОНА 51 В САЩ, СЪВМЕСТНО С ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ВЪРХОВИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА КОНТРОЛ
478
1
 
6
 
! Отговори
късочурка медведев преди 8 месеца
По централната руска телевизия вече говорят открито за ядрена световна война. Казват че така Русия със сигурност ще спечели. Защото руснаците щели да отидат в рая, а всички други просто щели да умрат.Обаче Свети Петър гледал руска телевизия. И от Рая като разбрали, че руснаците ще идват, подали молба за членство в НАТО.
477
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един ден и това ще сане. Украйна ще бъде изпепелена и така или иначе няма да съществува. Бандеровците ще трябва да си търсят нова територия, където да изпълняват заветите ва Степан Бандера.
476
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Донецко направление, Маринка и Авдеевка. Седмицата мина без никакви промени на фронтовата линия. Продължават позиционните сблъсъци, работи артилерия, действат разузнавателни групи от двете страни. Въоръжените сили на Руската федерация активно използват баражиращи боеприпаси по окопите на зомбинацитата.
475
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бахмут и околностите. На южния фланг на Бахмут се водят ожесточени битки за Клещеевка. Селището по-скоро е в сивата зона, тоест никоя от страните не може да се похвали с пълен контрол над Клещеевка. Зомбитата на киевската хунта обаче имат известно предимство, което се състои в контрола на тактическите височини западно от Клещеевка.
474
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Запорожки фронт. В Ореховския сектор зомбинацитата ротират(като нашите тука) и прегрупират след поредица от неуспешни атаки с огромни загуби. Въпреки това все още има редки опити за атака на Работино дори и в такива условия. Подразделенията на въоръжените сили на Руската федерация посрещат зомбивълните с артилерийски огън, а ако някой се приближи, тогава със стрелково оръжие.
473
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Направление Южнодонецк, Времевски район. Киевският наркокартел продължава да налива зомбирана по натовски стандарт биомаса в този район за по-нататъшното развитие на т.нар. контраофанзива. ВС на РФ покриват зомбираната биомаса с артилерийски огън. В Старомайорски все още се водят епизодични битки. Селото е по-скоро в сивата зона, а не под пълния контрол на ВС на РФ. Вероятната точка на бъдеща атака от страна на зомбитата на киевският наркокартел ще бъде село Урожайное.
472
1
 
3
 
! Отговори
Пиян чукундур преди 8 месеца
Нали понимаеш че на никой не му дреме кво плещите и кво делаете
471
1
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 8 месеца
Пить надо меньше!
470
0
 
2
 
! Отговори
Ненор преди 8 месеца
Малник !!!
469
5
 
8
 
! Отговори
Ама преди 8 месеца
Какви "ваши територии" бе ейййй, не може просто да влезеш в чужд двор, и да кажеш "това е мое" !!!
468
2
 
3
 
! Отговори
Най-добре ще е преди 8 месеца
Да го използвате като Барон Фон Мюнхаузен !
467
2
 
2
 
! Отговори
До ру преди 8 месеца
Че ти нямаш душа бе, какъв кеф??
466
3
 
2
 
! Отговори
ru преди 8 месеца
Войната ше се води до последния украинец..............така искат западните професори, геополитици и стратези...........западния елит!!! Целта е дестабилизация и отслабване на Русия!!!
465
1
 
2
 
! Отговори
Taliban преди 8 месеца
РАСССНАЦИТЕ ИМАТ КРУИЗНИ КОРАБИ ДО БАТУМИ И СУХУМИ...НА НАЧАЛЬНИЦИТЕ ИМ ПЬТЯ ИМ Е САМО ДО КИТАЙ И СЕВЕРНА КУРРЕЯ.
464
7
 
5
 
! Отговори
ru преди 8 месеца
Гледайте какво става в Африка, в Нигер............хората гонят френските колонизатори и развяват руските знамена..............рай за душата, като гледам това!!!
463
1
 
5
 
! Отговори
Кравар преди 8 месеца
Е как тъй бе Мечкаров е възможно Украина да си върне територията , та да се наложи сибирската ти империйка да гърми с ядрени ракети . Нали оня ден каза чеват-ни-ческата армия от ал-кох-олици е непобедима ?
462
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна приключи като държава...................останаха да се веят едни синьо-жълти знамена.................а държава вече няма......................край с Украйна!!