Кремъл: Свалихме шест дрона на по-малко от 200 км от Москва

"Осуетена е терористична атака, няма жертви и щети"
Обновена: 3 авг 2023 12:36 | 3 авг 2023 12:24, Йоана Цонева
64
Кремъл: Свалихме шест дрона на по-малко от 200 км от Москва
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи, че в четвъртък сутринта е осуетена украинската атака с дронове и те са били свалени над територията на Калужка област, която се намира между Украйна и Москва, предава "Интерфакс".

"Тази нощ беше осуетен опит на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотни летателни апарати над територията на Калужка област. Шест БПЛА бяха унищожени от системите за противовъздушна отбрана", се казва в прессъобщението.

"В резултат на осуетена терористична атака, няма жертви и щети".

По-рано губернаторът на Калужка област Владислав Шапша каза, че дроновете са били свалени в югозападната част на региона, където областта граничи с Брянска област, която от своя страна граничи с Украйна и с Беларус.

Командирът на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни написа статия, в която заяви, че единственият начин да се постигне повратна точка във войната е да се получат средства за унищожаване на цели дълбоко в територията на Руската Федерация. Според него това е необходимо, за да "изострят" чувствата на нейните граждани, свързани с войната.

Всъщност президентът Володимир Зеленски каза същото. На 30 юли, след първия удар по "Москва Сити", той каза: "Постепенно войната се връща на територията на Русия - в нейните символични центрове и военни бази, и това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е верно ли бе маскали тогава що гори рафинерийка на 190 км от масква )))
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво днес.бг да отразите че е терористична атака!!Имате напредък да ви просветне.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Време е да зарежем смрадливия петрол и да си караме автомобилите с вода по технологията на световният български гений Илия Вълков ЮЛ БРАУН
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киев е руски.
35
0
 
2
 
! Отговори
До Кравар Евроатлан преди 8 месеца
Много си миризлив.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нигер направи първите крачки към освобождаване от колониалното робство. Можем и ние да се освободим от колонизаторите си.
33
2
 
0
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Моцковчани да си сложат каските, че следващите години ги чакат само падащи камъни.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До блицкриг: а в Украйна как е? Бездомен под моста в Ню Йорк добре ли е? Защо тогава запада се надява да ги срине и разграби както през 90те?!?
31
6
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 8 месеца
150 евро средна пенсия, 600 евро средна заРплата - в страната с най-много ресурси. *** да живееха там, по-добре щяха да са. Но там живеят москалопитеци, които са доволни не от нищетата в която живеят, а че в Украйна падат по 60 хил. снаряда дневно.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дронове срещу ядрена държава.И САЩ гледкат.Долно.Въоръжете бедната Украйна ако Ви стиска,аз няма да съжалявам за този свят или престанете да лъжете и тях как ще победят Рассия.Едно е да искаш,друго е да можеш.Светът е несправедлив.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
60 хиляди снаряда падат на украинската земя дневно...... На 6 дрончета ли се зарадвахте бе форумни ***?!?
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жалките форумни *** пак побеждават май......
27
9
 
4
 
! Отговори
Тея преди 8 месеца
масковски джужжета не разбраха ли , че дроновете над Масква ще се увеличават експоненциално докато не напуснат окупираните територии.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Иде краят на империите. Може би след нова световна война. ЛОШО, но така са свикнали да прикриват престъпленията си срещу човечеството. Не са водачи, а свръхтерористи на света. Методите им са примитивни: изнудване, брутално насилие и физическо унищожение. В хиените има повиче хуманизъм, отколкото в тези политически социопати. Молете се от сърце на Йехова и архангелите и дано Ви спасят от ужасите, които предстоят...
25
6
 
7
 
! Отговори
Национал-фашистите преди 8 месеца
на Путин всеки ден бомбардират големи и малки градове в Украйна , а се чудят защо Масква е атакувана с дронове.Бой по путинопикантропските национал-фашисти.
24
0
 
1
 
! Отговори
не можи да бъде преди 8 месеца
Я, тия са коригирали заглавието :)
23
4
 
5
 
! Отговори
Ало, крепостните преди 8 месеца
По-добре свалете Жужи и няма да има никакви дронове. -----Жужакът ,понеже е много лаком за чужди територии, води войни в съседните държави Молдова и Грузиа. А сега пълномащабна война в Украйна. Скоро ще има молдовски и грузински дронове по Москва , докато жужаците не се оттеглят от окупираните съседни територии.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези дронове ще да са украинско производство, защото западните партньори се кълняха, че даряват оръжия само за защита, а не за нападение срещу Русия.
21
4
 
3
 
! Отговори
Смех преди 8 месеца
До СТРАНДЖАТА Важното е, че руските рибоци кълват на гола кука. Разия е магучая, а рублата е 102 парчета на йоро (но скоро нема начин да не е рубла за две ойро). :)
20
5
 
5
 
! Отговори
Смех преди 8 месеца
До Скоро "Натовските оръжия Чудо не работят" Затова Медвежанка пак плаши с ядрени оръжия, а в пропагандните предавания на рузките фашисти всички са с каменни лица.