Кремъл: Свалихме шест дрона на по-малко от 200 км от Москва

"Осуетена е терористична атака, няма жертви и щети"
Обновена: 3 авг 2023 12:36 | 3 авг 2023 12:24, Йоана Цонева
64
Кремъл: Свалихме шест дрона на по-малко от 200 км от Москва
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи, че в четвъртък сутринта е осуетена украинската атака с дронове и те са били свалени над територията на Калужка област, която се намира между Украйна и Москва, предава "Интерфакс".

"Тази нощ беше осуетен опит на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотни летателни апарати над територията на Калужка област. Шест БПЛА бяха унищожени от системите за противовъздушна отбрана", се казва в прессъобщението.

"В резултат на осуетена терористична атака, няма жертви и щети".

По-рано губернаторът на Калужка област Владислав Шапша каза, че дроновете са били свалени в югозападната част на региона, където областта граничи с Брянска област, която от своя страна граничи с Украйна и с Беларус.

Командирът на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни написа статия, в която заяви, че единственият начин да се постигне повратна точка във войната е да се получат средства за унищожаване на цели дълбоко в територията на Руската Федерация. Според него това е необходимо, за да "изострят" чувствата на нейните граждани, свързани с войната.

Всъщност президентът Володимир Зеленски каза същото. На 30 юли, след първия удар по "Москва Сити", той каза: "Постепенно войната се връща на територията на Русия - в нейните символични центрове и военни бази, и това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
Свалихте дръжки...
18
6
 
7
 
! Отговори
Скоро преди 9 месеца
Скоро ВСУ ще се изправи пред Пълен Разгром. Натовските оръжия Чудо не работят, личният състав катастрофално намалява, а Заоадът не може да произведе достатъчно оръжия и муниции. Конфликтът очевидно няма да се разреши с военни средства. НАТО няма да се включи директно, а щатите не могат да се бият едноврененно с Китай и Русия. Явно ще има Нов Световен Ред. Въпросът е Ние българите къде ще сме. Султанът много ни Обича.
17
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
15, е нали твърдяхте, че това било украинска армия, а не руска? Айде уточнете се кой тъпкал с камионите.Укри или руси. Пхк да не са били и грузинци, недай си Боже молдовци...че срхме на евроатлантизма.
16
4
 
5
 
! Отговори
Историк преди 9 месеца
До Бай Дрън Военните експерти които ги канят при Скабеева взеха полека лека да изтрезняват - вчера един каза директно, че всички, които се опитват да внушават, как Запада щял да се срине, или щял да спре да поддържа Украйна са в жестока заблуда, и че пред Русия сега стои много тежко бъдеще що се отнася до тази война (да, нарече я война). Ще чета с интерес колко много ще заприличате на дроновете отпреди 89та, които още не са повярвали, че СССР се срина.
15
5
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
12, те тия клоуни като нашите в Априлското въстание-принудиха Русия да почне война с Османската Империя. Сега няма да се учудя, ако пак принудят Русия да почне война, тоя път с Британската империя и дериватите и.
14
5
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
А да о им дадат далекобойни ракети, та да свършва войната. Подозирам обаче, че ще свърши някъде около Берлин. Тя баба Ванга каза-2024 ще остане една държава-Русия. Малко остана до 2024-та. Така както Зе се готви септември да почва мирни преговори, напълно вероятно е баба Ванга да познае. Бункера на Путин ще остане единствен на света, хаха. Няма да съм жив да видя лицата на еироахматите.
13
6
 
13
 
! Отговори
ИВАН преди 9 месеца
ТИЯ ДРОНОВЕ ФАЛИРАЛИТЕ УКРИ НЯМА КАК ДА ГИ ПРОИЗВЕДАТ! ТЕ СА ДАДЕНИ ОТ ЗАПАДА, АЛЧНИЯ ЗАПАД, КОЙТО НИ ИЗНАСЯ ЗЛАТОТО И КАПИТАЛИТЕ!
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия клоуни с техните хвърчила неразбраха ли ,че нищо не могат да направят
11
3
 
1
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
Хахаха. Тия вече не се и мъчат да лъжат с някаква инсценировка. Направо само лъжите на сухо.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зе-клоунът: войната се връща на територията на Русия, в нейните символични центрове. Търпението на Русия в един момент ще приключи и войната с цялата си мощ ще се стовари върху кухата кратуна на Зе-клоуна в центъра на Киев.
9
4
 
9
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 9 месеца
За всеки удар с дрон по Москва,Xoxъл@ получава ответен удар с 3 кинжала минимум.Що за мазохисти са тия бре?
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малии, каква гордост! Безаналоговата руска ПВО, дами и господа- падам от смях. Ф-35 ще минат на парад покрай нея. А подследния писък стелт дрони с лазерни оръжия- да не говорим.
7
8
 
4
 
! Отговори
Крундел преди 9 месеца
интересно, когато рф обстрелва населени места и столицата на украйна с ирански дронове, наречени "шахед"( т.е. тероряга самоубиец) целейки САМО гражданска инфраструктура, при това в необявена война НЕ е тероризъм, но когато украинците отговорят и то по сгради, в които се помещават тр0лферми, при това удара е в извънработно време, за да няма "цивилни"(колко да са цивилни тия на фронта на кибервойната) жертви е тероризъм... само руснак може да е толкова нагъл.
6
7
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 9 месеца
Укроленд = терористична държава!
5
0
 
3
 
! Отговори
капо ди тути капи преди 9 месеца
Понесохме големи щети в организацията
4
0
 
6
 
! Отговори
Дон Домат преди 9 месеца
Явно са сразили цялата италианска мафия! Браво!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво, това дори и италианската прокуратура не го може!!
2
0
 
4
 
! Отговори
дон домат преди 9 месеца
Дон какво е?
1
0
 
5
 
! Отговори
КО ?! преди 9 месеца
ДОНА !!!