Русия включи Норвегия в списъка на неприятелските държави

Осло експулсира 15 руски дипломати
3 авг 2023 13:34, Елка Василева
60
Русия включи Норвегия в списъка на неприятелските държави
Снимка: архив, БГНЕС

Руското правителство включи Норвегия в списъка на чуждите държави, извършващи неприятелски действия, насочени срещу дипломатическите и консулските представителства на Русия зад граница, съобщи интернет страницата на министерския съвет, цитирана от ТАСС.

"Заповедта е приета в изпълнение на указа на президента на Руската федерация за прилагане на мерки на въздействие срещу неприятелските действия на чужди държави". Указът предполага ограничение до пълна забрана на възможността на неприятелските държави да назначават в посолства, консулства, представителства на държавни органи и държавни учреждения служители, които се намират на територията на Русия", се казва в изявление на правителството.

Отбелязва се, че в утвърдения от правителството списък покрай назованите страни се упоменава и броят на физическите лица, намиращи се на територията на Русия, с които дипломатическите мисии на съответните неприятелски държави, техните консулства, представителства на държавни органи и учреждения могат да сключват трудови договори. "Съгласно новите разпореждания за Норвегия е определен лимит от 27 души", посочват от руското правителство.

Ройтерс припомня, че през април Норвегия експулсира 15 руски дипломати за предполагаем шпионаж, а в отговор на това Москва изгони 10 норвежки дипломати.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
22
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
Сега норвежците ще се вдигнат на всенароден бунт и ще изгонят елита си, защото винаги са таяли братски чувства към руските братя славяни и асвабадители. Няма да могат да преживеят без руския сняг и 50 метров паметник на руските асвабадители точно срещу Университета на Осло.
8
6
 
23
 
! Отговори
Vans преди 9 месеца
Норвежците дружно си го преместиха от левия в десния крачол
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иде краят на империите. Може би след нова световна война. ЛОШО, но така са свикнали да прикриват престъпленията си срещу човечеството. Не са водачи, а свръхтерористи на света. Методите им са примитивни: изнудване, брутално насилие и физическо унищожение. В хиените има повиче хуманизъм, отколкото в тези политически социопати. Молете се от сърце на Йехова и архангелите и дано Ви спасят от ужасите, които предстоят...
6
6
 
21
 
! Отговори
Историк преди 9 месеца
Скоро в блатото няма да има посолства на никоя нормална държава и така крепостните ще постигнат пълното Ким-щастие. Даже повече от самия Ким.
5
4
 
16
 
! Отговори
смеехххх преди 9 месеца
Ооооо те норвежците ще си го преместят само
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ааахахха. Те пък норвежците щото направи напират да ходят там. Какво ще гледат?? Кал, локви, пияни по пейките? Един нормален ден в Челябинск
3
5
 
19
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
И сьомгата изчезна от рашисткото меню!
2
15
 
4
 
! Отговори
И правилно! преди 9 месеца
Каквото почукало, такова се обадило.
1
4
 
18
 
! Отговори
Голям праз преди 9 месеца
Чак сега ли? Ние от кога от кога сме в този списък