Русия включи Норвегия в списъка на неприятелските държави

Осло експулсира 15 руски дипломати
3 авг 2023 13:34, Елка Василева
60
Русия включи Норвегия в списъка на неприятелските държави
Снимка: архив, БГНЕС

Руското правителство включи Норвегия в списъка на чуждите държави, извършващи неприятелски действия, насочени срещу дипломатическите и консулските представителства на Русия зад граница, съобщи интернет страницата на министерския съвет, цитирана от ТАСС.

"Заповедта е приета в изпълнение на указа на президента на Руската федерация за прилагане на мерки на въздействие срещу неприятелските действия на чужди държави". Указът предполага ограничение до пълна забрана на възможността на неприятелските държави да назначават в посолства, консулства, представителства на държавни органи и държавни учреждения служители, които се намират на територията на Русия", се казва в изявление на правителството.

Отбелязва се, че в утвърдения от правителството списък покрай назованите страни се упоменава и броят на физическите лица, намиращи се на територията на Русия, с които дипломатическите мисии на съответните неприятелски държави, техните консулства, представителства на държавни органи и учреждения могат да сключват трудови договори. "Съгласно новите разпореждания за Норвегия е определен лимит от 27 души", посочват от руското правителство.

Ройтерс припомня, че през април Норвегия експулсира 15 руски дипломати за предполагаем шпионаж, а в отговор на това Москва изгони 10 норвежки дипломати.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То не останаха страни , трябва скоро да повтарят . Очаквам Полша да бъде обявена на 2 пъти неприятелски или може би трябва да се каже двойно неприятелска държава , не знам . Да виридим watnicite какво ще измислят
28
8
 
7
 
! Отговори
Времеубежище преди 9 месеца
Има и друга статия че САЩ предлагат месец септември за месец на македонския език идентичност и култура. Предполагам сорросоидчетата са много удовлетворени и радостни. Няма начин. До украинското знаме и знаме разделно ще се вее,
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В момента само Нигер може да е приятелска страна на Русия. Нема нужда да обявяват наляво и надясно кой бил враг и кой не, то се знае. А най-големия им враг е Китай, който бавно не непрекъснато поглъща Русия и им налага китайски мир с китайски начин на живот и китайска ширпотреба.
26
2
 
15
 
! Отговори
Хахах преди 9 месеца
Че то останаха ли приятели на Русия? Онова недоразумение БРИКС нали е на един шамар живот. Бразилия е далече и си гледат плантациите. Индия си върви по свой път и им е през оная работа за Руснаците. Южна Африка пък не я търси за сериозна работа. Китайците са Русия само защото им трябват ресурсите да произвежда продуктите които пък продават най много в страните от НАТО.
25
5
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
Хахахаа, Норвегия БВП на глава 90000 долара, продължителност на живота 84 години. Рашата .... да не пиша, че е смешно :)))))))))))))))))))))))))))))) Норвегия им извади от дъното "безаналоговия" Курск.... Абе крепостните са жив зян :))))))))))))))))))
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те не знам за какво са чували но че няма как да ги боли нещо което го нямат.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А приятели останаха ли? Цин Мин, роке мен и няколко носърчета. Жестоко!
22
1
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 9 месеца
Не си цъкай сам плюсове бе пияка.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на 0рките ще им е по-лесно да си направят един много по-къс списък с приятелски държави. Даже няма да има нужда от списък, те ще се броят на пръстите на едната ръка. Раша на Путяя е не0фашистка диктатура от тер0ристичен тип и това няма да продължи още дълго.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смех , какво е това "разия" какво значи тая думичка освен че не си много умен.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боли ги патката, те не са чували за Русия.
18
2
 
13
 
! Отговори
До 13 преди 9 месеца
Ти каква глупост си написал не е истина - медицината в Норвегия била по руски учебници !?!?!? Единственото нещо което Русия някога на някого е можела да предложи са ресурси , а Норвегия си има пре-достатъчно съответно търговията между 2те страни не нищожна
17
2
 
10
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
До До смех Не се отчайвай. Сега посланика на разия в Норвегия ще излезе и ще каже, че ако имаше как щеше да гласува за норвежкото Възраждане, и че разия няма нищо против норвежкия народ, а само срещу управниците му, които явно не разбират, че братството с разия е неотменимо. След това ще поиска да застане зад норвежкия президент когато всички са коленичили в знак на почит.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 13-та копейка, тези бленувания на колко бутилки водка ги получаваш? Или може би си минал на препарати за вана от челния рушшки опит. Целия свят заобикаля Блаттная, даже т.н. "мигранти" от Африка не стъпват там, камо ли норвежци, хахахха.
15
1
 
3
 
! Отговори
До с.т. преди 9 месеца
Ким не е съгласен с теб .
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе друго си е да си имаш един "братски славянски народ" ние сме в тоя списък повече от година , а норвежците трябваше да чакат чак до сега . Което ми напомня - Митрофанова защо е още в България ??? Ние външно министерство нямаме ли , запънали са се за някакви македонци , където нищо няма да се промени за нас , а руското посолство - свърталище на шпиони си работи без проблем
13
1
 
17
 
! Отговори
с.т. преди 9 месеца
То вече не останаха приятелски за русия държави.
12
4
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Русия не забелязва ли,че този списък стана прекалено дълъг? Мисловната дейност не е от любимите занимания на рашките,но е време да се позамислят.Дали проблемът за този дълъг списък не е при тях?
11
2
 
20
 
! Отговори
ми смешно е преди 9 месеца
ссср сам се обгражда с неприятелски държави :) интересно как ше прави внос износ през тях .
10
15
 
4
 
! Отговори
...егидата на БРИКС преди 9 месеца
Списъка е с държави, окупирани от ЦРУ ,държавната мафия е посочена, не самият народ, като култура , даже и икономически би били по-добре с Русия . РФ е на 94 място по задлъжнялост на населението,затова опростява дългове на Африка , ресурса и добрата воля са налице, но това да искаме да им вземем тяхното е равно на самоубийствен ритуал. Играта е такава, че западните фамилии от яд, по-скоро са готови да убият робите си, от колкото да ги пуснат да работят като исторически осъзнати личности под....