Каква е ролята на чеченските бойци във войната?

Te са малък, но важен компонент от руските сили в Украйна
15 авг 2023 22:29, Йоана Цонева
117
Каква е ролята на чеченските бойци във войната?
Снимка: БГНЕС

В онлайн публикация на 10 август 2023 г. чеченският лидер Рамзан Кадиров призна усилията, които полага чеченския батальон "Восток Ахмат" в силно оспорвания сектор около град Орехов в Запорожка област, съобщава в ежедневния си доклад разузнаването на британското Министерство на отбраната.

Коментарите на Кадиров подчертават продължаващата роля на една от водещите чеченски части в тази ключова област. "Восток" официално премина под командването на 42-ра мотострелкова дивизия на Южния военен окръг, която действа около село Роботине.

Още по темата
Чеченските бойци представляват относително малък, но важен компонент от руските сили в Украйна. Кадиров вероятно силно рекламира ролите на своите части, отчасти за да подчертае позициите си като верен съюзник на Путин.

Припомняме, че чеченските отряди изиграха голяма роля при превземането на Мариупол, а след това Рамзан Кадиров често се хвали, че ги изпраща в различни участъци на фроната, където става "горещо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денис Прокопенко "Редис" тартора на укронацисткия полк "Азов", който турчилята пуснаха, дава указания на укронацягите на фронта. Турчилята не спазиха споразуменията с Русия. Турчилята позволиха на финландия и швеция да влезнат в нато. Турчилята дават и продават техника на укронацягите от преди началото на СВО. Турчилята са мruсни б0клuci kato BG русофобите!! Тоя път за Редиса няма да има пленяване и екскурзии, а ще получи бомба ФАБ-9000 и ще иде при бандера където му е мястото.
70
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вземете и погледнете в Русия какви курорти има и морски и планински и после дрънкайте врели некипели. Бил съм там и съм видял. Пържола за 600 лв с месо от американска крава няма да намерите. 3 звезден хотел там е по-добър от наш 5 звезден. За чистотата на хотела, градовете и водата няма да говоря. Храната там е в пъти по-евтина и качествена от тук. Надхвърлиха очакванията ми и накрая се върнах с 1000 евро, който бях приготвил за харчене.
69
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Частни американски фирми купуват руски нефт и газ и после го продават на геiропа с надценка. Някой знае ли къде са американските залежи на нефт, освен нищожни залежи в Тексас. Всичко се купува от Близкия изток и Русия (като трябва да отчетем, че арабелите намалиха добивите си). Кравария създаде санкции за да точи пари от геiропата. Ти русофобе караш чупения си катраник с Руско гориво!!!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Иван,ти си по гнусен,заради вирусните джумерки,които ядеш.
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ролята на чеченските бойци е да се обичат помежду си и да обичат украинските козички
66
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кадиров реже укрофашистки кра туни.До кръста.
65
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кенеди младши: САЩ създаваха лаборатории в Украйна за разработване на биооръжия. Кандидатът за президент на САЩ и "агент на Кремъл" внезапно разби илюзиите на украинците, че биолабораториите са създадени от "руската пропаганда". "Имаме биолаборатории в Украйна, защото разработваме биологични оръжия и тези оръжия използват всякакви нови технологии за синтетична биология CRISPR и методи за генно инженерство, които не са били достъпни за предишното поколение", каза той.NB: CRISPR/Cas9 е технология за редактиране на геномите на висши организми, базирана на бактериалната имунна система.
64
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Въоръжените сили на РФ нанесоха удар по днепропетровското предприятие Южмаш, което произвеждаше ракети. Заводът получи четири ракетни удара, след което пожарът горя няколко часа. В Южмаш се привеждат в бойна готовност старите ракети С-200, а също така се разработват и произвеждат ракети MLRS Olkha, OTRK Grom-2 и реактивни ракети Kruk-2. Но украинските СМИ лъжеха за това как уж "руската ракета" пада до детския спортен дворец. Публикува се снимка на спортния комплекс - по-голямата част от фасадното остъкляване в близост до сградата дори не е повредено.
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Западна пленена техника от различни страни беше изложена в парка "Патриот". Сред експонатите може да се види френския AMX-10RC, шведската бойна машина на пехотата CV9040C, финландския бронетранспортьор XA-180, австралийската бронирана кола Bushmaster, както и британските Husky TSV, Saxon AT105 и Mastiff PPV.
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Индия и ОАЕ за първи път сключиха сделка за продажба на суров петрол без използване на щатски долар. Държавите са използвали национални валути - рупии и дирхами. Индийското посолство съобщава, че Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) и Indian Oil Corporation Limited са постигнали сделка за продажба на 1 милион барела петрол. Репетиция преди да се откаже долара?
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна няма да разменя територии срещу членство в НАТО - каза шефът на кабинета на Зеленски. "Размяна на територия за чадър на НАТО? Странно. Тоест, умишлено да се върви към загубата на демокрация унищожаването на международното право и задължителното прехвърляне на войната към други поколения", пише Подоляк. Освен това Подоляк би искал да ускори доставките на оръжия, вместо да говори за разделянето на Украйна. Сега Незалежная няма да влезе в НАТО, докато Стиан Йенсен работи там.
60
6
 
9
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
В ожесточени боеве под тежък артилерийски и минохвъргачен огън на киевската хунта, руските войски напълно прочистиха левия бряг от присъствието на зомбирана по натовски стандарт биомаса и установиха контрол над околността.Въпреки това вражеската активност на десния бряг остава. Канонадата не спира нито за минута. Загубата на плацдарма при Лагерите едва ли ще спре зомбитата на киевският наркокартел и след прегрупирането се очакват нови опити за десант. Освен това под Антоновския мост все още има зомбинацита.
59
2
 
2
 
! Отговори
До 79 преди 9 месеца
До Анонимен 79 По красив е от тебе!
58
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Направление Херсон. Основното внимание в Херсонското направление през последното денонощие беше привлечено от унищожаването на системата за противовъздушна отбрана С-300 в района на Зелени Гай източно от Николаев. В резултат на точно попадение са унищожени две пускови установки и център за управление на системата за ПВО. На този фон обаче ненатрапчиво премина друга информация: предишния ден руските витязи предприеха контраатака на запад от казашките лагери, където украинските формирования бяха плътно окопани.
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голям красавец. А, русофилите? Че и резаан. Истински москал. Муахахахаа
56
4
 
6
 
! Отговори
КаскетЯ преди 9 месеца
Рамзана, май най после забременял! Требе да е във шестио месец!
55
7
 
6
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 9 месеца
и се опитва да убеди останалите, че русофобията е тежка диагноза.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отговаря за мaлтpeтиpaнето и военните престъпления срещу дабитъка в Украйна - кози предимно, овце, магарета и прочее.
53
7
 
7
 
! Отговори
Истината е преди 9 месеца
Този военно-престъпник няма да доживее Хага: директно при бин Ладен, Кадафи и Садам
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе ястреби.Когато двата просешки клана разия и окрайна се гушнат и цункат и се обявят за братя,сестри или там квото си поискат при това завинаги (за кой ли път омраза и любов до гроб последните 100 години май десети вече) вие каво ще правите? Ще се цункате ли и гушкате като клошарите-алкохолици или ще си режете гърлата? И едните не са читави и другите не са.Толкова ли не можете да прозрете.