Русия образува дело за оскверняването на МОЧА

ТАСС отбелязва, че е извършен вандализъм
18 авг 2023 21:30, Стела Стоянова
740
Русия образува дело за оскверняването на МОЧА
Снимка БГНЕС

Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин възложи образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на Съветската армия в София, предаде руската държавна агенция ТАСС, като цитира съобщение от ведомството.

ТАСС отбелязва, че в столицата на България е извършен вандализъм спрямо монумента, като група футболни привърженици са нападнали палатковия лагер на защитници на паметника и са увредили гранитна плоча в основата му.

"Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин възложи на главното следствено управление на ведомството да разследва съвместно с министерството на външните работи на Русия факта на оскверняване на паметника, издигнат в чест на съветските воини освободители в София", се казва в съобщението на Следствения комитет.

Още по темата

"В рамките на разследването ще бъдат взети мерки по установяването на самоличността на лицата, отговорни за извършването на това престъпление. За техните действия ще бъде изготвена наказателно-правна оценка", допълват от руската служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


740
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
547
5
 
17
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
Си го вземат, подарък от все сърце!
546
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ари ве още ли не сте го съборили това
545
13
 
9
 
! Отговори
Бумеранг преди 9 месеца
Домът на моите родители е разрушен от бомбите на американски бомбандировачипрез 1943 година в София. Сега аз имам пълното основание да отида и оскверняпаметника на летците извършили това деяние, издигнат от българските майкопродавци в столицата !
544
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе интересно русия образува ли такива дела в другите страни като Полша където направо ги събарят без да питат? Или тук още ни имат за губерния?
543
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия може с бодра крачка да въри на майната си.
542
3
 
8
 
! Отговори
До 578 преди 9 месеца
Имате сключен меж. Договор за съвместно опазване на паметници. Толкова нерешени проблеми има България, а изкуствено се настройват хората и се лее омраза, за изкуствени пропаганди. Нито паметникът на Рейгън ми пречи, нито на САЩ летци, нито на ВСВ, нито 3-ти март ми пречи. Пречат ми беззаконието, корупцията, страданието на хората.
541
0
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 9 месеца
До Олимпий ПановОсвен да подготвим няколко масови гробни ями за поразените от епидемията "гоморашки сифилис" и да поръчаме един вагон хлорна вар от Солвей, за дезинфекция на обектите, с които ще пълнят ямите...
540
1
 
4
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 9 месеца
"Интернетът като масова комуникация също е от Франция" - те такава простотия не бях чувал до сега. Интернет (наборът протоколи, методи, процедури, ...) е разработка на DARPA, агенция на USDoD (който иска - да отиде да почете не-много-малко на https://darpa.mil и https://army.mil), в кооперация с няколко американски корпорации и водещи американски университети (няма да цитирам), а по някое време даже го оставят за ползване и от цивилни...
539
2
 
7
 
! Отговори
Цъфнахме преди 9 месеца
Премахнахме сградна инсталация. Намалихме инфлацията. Уредихме Закон за Пътищата. Оправихме здравеопазването. Едни хубави пътища, една дупка няма. Няма битова престъпност. Улиците се мият всеки ден. Спортът на децата е безплатен. Ток, бензин, газ, парно, вода, храна, качествени и евтини. А пенсиите, най-високите в Европа. То бива, пропапаГанда и агитация. Но всеки народ си заслужава управленците. България изчезва, те ни занимават с паметници.
538
2
 
1
 
! Отговори
Айде преди 9 месеца
До НаглециКакви 4 хилядници, в коя година си??? С тези пари и една седмица на морето не можеш да изкараш? Ти за инфлация чувал ли си? Поне десятка за половин работен ден иначе бачкай си ти тая работа. Айде плащайте че цените скочиха до тавана.
537
2
 
4
 
! Отговори
Наглеци преди 9 месеца
За сетен път подчертават,че според тях ,руснаците и копейковците и четирихилядиниците, България е руска губерния. НАГЛЕЦИ.....
536
5
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 9 месеца
Формулата за решението на проблема е ясна от много време. Има футбулен отбор - има агитка-има вадали. Няма футболен клуб-няма агитка-няма вандали. Ако има вандали но не са футболни фенове са си чисти криминални елементи. А те или имат политически чадър или нямат. Ако имат се удря първо чадъра, ако нямат се пробва по закон, ако и закона не помогне, се действа по правилото бий да те уважават.
535
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знаех че Русия има правомощия да преследва български граждани на българска територия за премахването. на незаконно строителство което е изключителна българска държавна собственост
534
4
 
10
 
! Отговори
руски гъби преди 9 месеца
тия наистина си вярват че България е тяхна. Май като видя руснак из София ще трябва да му избuвам подобни мисли с як neрдах.
533
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Демонтирайте по-скоро този така наречен "паметник", възвеличаващ съветските нацистки окупатори ! До 1939 г. България е била цветуща държава, една от водещите европейски държави. Вследствие договорката между гада Чърчил и нацисткия Съветски съюз България е подарена на кръволока Йосиф Джугашвили и окупирана от СССР. Не на нацистките символи и всяакви други атрибути, величаещи нацисткия СССР. (Първият нацистки преврат в света е ВОСР през 1917 г. !!!)
532
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Русия ще ги хване да макарите !
531
3
 
5
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Кои са вандалите ?!Криминални престъпници ,които властимащите ги употребяват срещу заплащане !
530
3
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 9 месеца
Интересно къде ще го образува това дело. Ако се образува в България, все едно нищо не е станало. Тук последния който ще бъде справедлив и безпристрастен е българския съд. за прокуратурата въобще не можем да си помислим. Ако се образува в Русия, резлтата не може да се приложи в България. Ако се образува в европейски съд пак е мисия пердута. Та единствения начин е бой по канчето без съдебни разправии.
529
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 566 Гледай Америхрачката да не те удави!
528
5
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 9 месеца
Кви дела беее, три самолета с парашутисти и да оправят тая разбита държава