Ларс фон Триер до Путин и Зеленски: Руските животи също са от значение

Фредериксен позира заедно със Зеленски в F-16
23 авг 2023 14:48, Нели Христова
49
Ларс фон Триер до Путин и Зеленски: Руските животи също са от значение
Снимка: БГНЕС

Датският режисьор Ларс фон Триер ("Нимфоманка", "Антихрист", "Танцуващият в мрака", "Догма 95") се обърна публично към руския президент Владимир Путин, украинския президент Володимир Зеленски и датския министър-председател Мете Фредериксен в социалните мрежи, като за първи път коментира войната в Украйна.

"До г-н Зеленски, г-н Путин и не на последно място до г-жа Фредериксен (която вчера позираше като безумно влюбена жена в пилотската кабина на една от най-ужасяващите машини за причиняване на смърт на нашето време, усмихвайки се от ухо до ухо): "Животите на руснаците също са от значение", написа Ларс фон Триер в Instagram.

Последната фраза е написана с главни букви. Очевидно режисьорът прави аналогия с лозунга на антирасисткото движение в САЩ" Black Lives Matter" (Животите на чернокожите имат значение). Режисьорът завършва съобщението си с "Всичко най-добро, Ларс".

Говорейки за датския министър-председател Мете Фредериксен, Ларс фон Триер имаше предвид факта, че тя беше позира заедно със Зеленски в пилотската кабина на американски изтребител F-16.

На 20 август Володимир Зеленски се срещна с Мете Фредериксен в Дания. Двамата посетиха военновъздушната база Скридструп в град Военс и разгледаха изтребители F-16. След това Фредериксен заяви, че Дания ще предаде 19 такива изтребителя на Украйна.

Носителят на "Златна палма" на филмовия фестивал в Кан и на множество награди за кино Ларс фон Триер неведнъж е правил публично остри изказвания по различни теми. През 2011 г. той беше обявен за персона нон грата на филмовия фестивал в Кан заради изразена "симпатия към Хитлер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Морскияг надводен дрон е с половин до 1 тон тротил, струва около 275 000 долара и извади от употреба танкера SIG и есминеца Еленегорский Миньор. 100 такива дрона в 10 глутници по 10 дрона действащи едновременно през нощта могат да потопят един флот. Има електро подводни дронове, които в близост до целта правят изчисление, фокусират се и превключват само на дизел ! Радарите не ги засичат. А ако в акциите едновременно участват и отвличащи вниманието въздушни дронове, всяко корито Е ОБРЕЧЕНО !
41
1
 
1
 
! Отговори
Насакото Яката преди 8 месеца
Такааа. Оставиш ли жени да управляват и всичко свършва. Не случайно Египет пада баш при Клеопатра Филопатор. Самия Рим задкулисно е бил управляван от майки, съпруги, мащехи и прочее на разни императори. Та Европа днес е пълна с жени военни министри. Смяяях. Да жени стават за снайперистки. Ама айде да ги видя като кашици, бойни плувци, артилеристки и тн. Нищо, те афганските и прочее инженери, ядрени физици, ще поставят всичко на мястото му. Очаквайте ЕС да стане талибанска територия. Пуснеш ли ви
40
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
Този шемет Ларс фон Триер трябва да отиде в Украйна, където руските солдати да го пострелят и след това да ги възвеличи, като направи филм за тях.
39
5
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Този папуняк първо трябва да отговори какъв х-й търси мазният плъх Путин в Украйна и след това да обяснява чий живот има значение!
38
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
Ща не пратят синовете си да се бият , ако имат такива !
37
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
Какви са тия жени - министър -председ атели , военни министри , агресивни и жестоки желаещи смърт на мъжете !
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Страшно еСтрашно е да си вярваш на това което пишеш. Спуканият от бой държи една пета от територията на спукалия го.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна СЪЩО има своите "заслуги" да се стигне до война, чрез назначените си марионетни управници, ама те не се споменават от цензурата.
34
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 8 месеца
До Психолог ботев и левски са българските гиви и моторола :)
33
0
 
11
 
! Отговори
До Либерастийте преди 8 месеца
Сега ще обявите човека за терорист. Понеже не следва заветите на Сорос. Иначе имало Свобода на словото ?
32
13
 
10
 
! Отговори
Психолог преди 8 месеца
ВСЕКИ ЖИВОТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ, НО ДАЛИ УКРАЙНА ЗАПОЧНА ТАЗИ ВОЙНА??? СТАВАШ ЛИ ПРЕСТЪПНИК АКО СЕ БИЕШ СРЕЩУ ЗАВОЕВАТЕЛИТЕ ?!? ТОГАВА И ЛЕВСКИ, И БОТЕВ СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ТАКА ЛИ????!!! НЕДОУМЯВАМ.
31
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А защо руските животи да са от значение?! Те започнаха да войната, ерго, готови са да умрат. Направили са избора си. На война се умира. Аз като ида на ресторант си подготвям пари за сметката да си платя масрафа. Ако не мога а си позволя - не ходя.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Страшно е. Опулен, всеки ден едни и същи глупости копипействаш. Ти невменяем ли си ?
29
10
 
10
 
! Отговори
Страшно е преди 8 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка държава и да те спукат от бой.18 години да строиш ракета и да се пукне като пуканка. Армия от пандизчии да събереш и тя да избяга. Флагманът да лази по дъното.Страшно е!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До РеалистПредставям си я като буферна зона. А ти как си представяш някоя държава 10 години да пали и да стреля американци че даже да дават по телевизията как " ето това са американци и ние ги убиваме щото са американци" и ония да не изпердушинят държавата им без въобще да им дреме ама болници ли са градини ли са или нещо друго. Щото украйнците дори по телевизийте си даваха как тълпи озверели *** пребиват някакви хора или ги палят и стрелят защото са руснаци.И ония реагираха.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Големи успехи на спецобосрацията, грамадни успехи на спецобосрацията :)
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно време са слагали мрежи против подводници!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 25И тогава руснаците ще почнат да обстрелват бреговете на украйна с малки но мощни снаряди с атомен заряд. и тях не ги засичат ПВО а се изстрелват от самоходни гаубици или обикновени оръдия .Евтино и ефективно.Когато пушилката се уталожи Украйна ще се е смалила още повече а естественият радиационен фон в Източна Европа ще е малко по-висок. Разбери не можете да биете руснаците в собствената им игра.Нито на хора не можете да ги надвиете 140 милиона са нито на оръжия.Преговори трябват
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 25. То с фантазии не стаа бе...
23
3
 
3
 
! Отговори
хм преди 8 месеца
Сега да не му свалят всички филми и да го анатемосат, завалийката!