Ларс фон Триер до Путин и Зеленски: Руските животи също са от значение

Фредериксен позира заедно със Зеленски в F-16
23 авг 2023 14:48, Нели Христова
49
Ларс фон Триер до Путин и Зеленски: Руските животи също са от значение
Снимка: БГНЕС

Датският режисьор Ларс фон Триер ("Нимфоманка", "Антихрист", "Танцуващият в мрака", "Догма 95") се обърна публично към руския президент Владимир Путин, украинския президент Володимир Зеленски и датския министър-председател Мете Фредериксен в социалните мрежи, като за първи път коментира войната в Украйна.

"До г-н Зеленски, г-н Путин и не на последно място до г-жа Фредериксен (която вчера позираше като безумно влюбена жена в пилотската кабина на една от най-ужасяващите машини за причиняване на смърт на нашето време, усмихвайки се от ухо до ухо): "Животите на руснаците също са от значение", написа Ларс фон Триер в Instagram.

Последната фраза е написана с главни букви. Очевидно режисьорът прави аналогия с лозунга на антирасисткото движение в САЩ" Black Lives Matter" (Животите на чернокожите имат значение). Режисьорът завършва съобщението си с "Всичко най-добро, Ларс".

Говорейки за датския министър-председател Мете Фредериксен, Ларс фон Триер имаше предвид факта, че тя беше позира заедно със Зеленски в пилотската кабина на американски изтребител F-16.

На 20 август Володимир Зеленски се срещна с Мете Фредериксен в Дания. Двамата посетиха военновъздушната база Скридструп в град Военс и разгледаха изтребители F-16. След това Фредериксен заяви, че Дания ще предаде 19 такива изтребителя на Украйна.

Носителят на "Златна палма" на филмовия фестивал в Кан и на множество награди за кино Ларс фон Триер неведнъж е правил публично остри изказвания по различни теми. През 2011 г. той беше обявен за персона нон грата на филмовия фестивал в Кан заради изразена "симпатия към Хитлер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Морскияг надводен дрон носи от половин до 1 тон тротил, струва около 275 000 долара и извади от употреба танкера SIG и есминеца Еленегорский Миньор. 100 такива дрона в 10 глутници по 10 дрона действащи едновременно през нощта могат да потопят целия руски черноморски флот. Има подводни дизелови дронове, по скъпи, но руските радари не могат да ги засекат. А ако в акциите участват едновременно и десетки въздушни дронове, тогава всяко руско корито Е ПЪТНИК ДО СВЕТИ ПЕТЪР !
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Демократ А кои според теб са ``величия``, демократе? Сени.лният дем.ент, св.инката Нюланд, Тони мигача, ***.елната Урсула, Ан.алната Бербок или пък Крчо, Кокорчо и двамата двупръсточели нер.еза от ДБ?!
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До сега какво украйнците не са губили за да се надявате че ще спечелят сега ? Тва е все едно футболен отбор който 3 години само му вкарват да играе срещу някой много силен и феновете да се дерат "победа".. Няма да е " победа" пичове и птички. Въпросът е сколко ще ви бият. Мисля че 1 към 5 в полза на руснаците е очакваем резултат. За съжаление войната не е футбол да ви свирят измислени дузпи.Ще си останеме с победите в интернет.
19
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
До 19. И за какво им е тази "руска Португалия"? Нямат си достатъчно ли? И какво си представяш, че ще бъде тази окупирана земя в следващите десетилетия? Кой ще иска да живее там, като нищо няма да е нормално и непрекъснато ще има диверсии и от едната, и от другата страна? И накрая, разсъжденията ти са от 18 век. В 2023 година проблемите не се решават така.
18
10
 
9
 
! Отговори
Тц,тц преди 8 месеца
Симпатия към Хитлер! Симпатия към Путин! Има ли някаква разлика?
17
8
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 8 месеца
До roger waters. Нито Уотърс, нито пък този откачалник са някакви особени величия. Тотални некадърници и извратеняци.
16
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо на няколко 50 годишни изтребителя се гледа като на нещо което ще промени положението? Украйна има да кажем стотина пилота способни да управляват военен самолет. Ще ги бастисат и тях за половин година.Не че съм русофил просто до сега загубиха много хора и спечелиха 100 кв/км.Руснаците също загубиха доста но поне спечелиха площ с размерите на Португалия.
15
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 14 Не позна, точно ОБРАТНОТО Е! Фюрерът е в Киев!
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ларс фон Триер: Животите на руснаците също са от значение. Има още от света на киното: Джони Деп ще посети Русия - поръчал е екскурзия по цялата Калининградска област.
13
11
 
7
 
! Отговори
Империя на злото преди 8 месеца
Този глу.пав перверзник да си отправи призива единствено към путин. Защото той започна всичко и той жертва руските животи. Само че май на датчанина не му е известно, че за рушля ците човешкият живот никога не е имал значение. По време на ВСВ даже и при победните си операции са давали по 5-6 пъти повече жертви от германците.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Roger Waters В случая имаш предвид творци които не са с всичкия си. Роджър Уотърс е изкуфял фен на теории на конспирацията. Те всички фенове на Путин са такива - вярват в Световен заговор на илюминати, ционисти, рептилоиди и т.н. срещу "православието" и т.н.
11
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Както винаги нео-нацистите в Европа подкрепят Путин. Спирането на войната не зависи от ЕС или САЩ. Ако украинската армия претърпи поражение, ще почне партизанската война. В Украйна никой няма да остави държавата си на азиатските варвари. А обратното ако кремълският Хитлер си изтегли армията, войната свършва. Строим стена между Украйна и русия. Украйна в НАТО и русия не сме да влезе отново.
10
3
 
3
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Другарю либерал Ларс фон Триер, един мъдър човек от времето на Римската империя го е рекъл -"Искаш мир, готви се за война" - Флавий Вегеций. Мнозина са забравили или пренебрегват тази древна истина и в последствие плащат висока цена, и Путин е един от тях, за нашите "политици" да не говорим!
9
9
 
5
 
! Отговори
XYZ преди 8 месеца
Кво да се очаква от порнорежисьор?! Порноизказвания! Човека е неадекватен! Малко ми напомня на някой наши политици!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Смеейки се от ухо до ухо, Фредериксен заяви, че Дания ще предаде 19 броя F-16 на Украйна, но това ще стане след 2026 г, след като Дания получи F-35 от Пиндостан.
7
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя па кой беше?
6
4
 
17
 
! Отговори
Roger Waters преди 8 месеца
По това се познават великите творци - никога не робуват на силните на деня.
5
3
 
14
 
! Отговори
Ауу! преди 8 месеца
Оскърбление на зеления ангел на смъртта! Запада сега ще разцепи отзад - чак до врата от гняв!
4
2
 
6
 
! Отговори
много е добър преди 8 месеца
Страхотен порно филм е Нимфоманка препоръчвам го на всички да го гледате.
3
1
 
5
 
! Отговори
разлай новинарите! преди 8 месеца
"предвид факта, че тя беше позира заедно със Зеленски в пилотската кабина на американски изтребител F-16." ХА ХА каво тя беше? :):)