Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна

Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на бюджета през 2024 г.
Обновена: 1 окт 2023 21:59 | 1 окт 2023 21:53, Анисия Иванова
526
Лондон твърди: Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия се готви за дългогодишна война срещу Украйна, значително увеличавайки разходите за отбрана. Според британското разузнаване това се доказва от документи на руското министерство на финансите, според които през 2024 г. Кремъл планира да отдели за войната една трета от общите разходи на държавния бюджет.

„Документите, вероятно изтекли от руското Министерство на финансите, показват, че руските разходи за отбрана се очаква да нараснат до около 30 процента от общите държавни разходи през 2024 г. Министерството предлага бюджет за отбрана от 10,8 трилиона рубли, което се равнява на около 6 процента от БВП и увеличение от 68 процента в сравнение с 2023 г.“, казва се в доклада на британското министерство на отбраната.

Разузнавателната служба предполага, че Русия ще може да поддържа това ниво на разходите за отбрана до 2024 г., по-специално чрез намаляване на разходите за други нужди на държавата.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство отбелязва, че пълната информация за руските разходи за отбранителния сектор е класифицирана. Въпреки това дори изтеклите цифри като цяло показват, че Русия се готви за много години битки в Украйна.

Както съобщи УНИАН, Русия очаква да прекрати войната в Украйна до 2025 г. Както е известно, нашествениците не успяха да постигнат целите си „за два-три дни“. Правозащитници казаха, че Министерството на труда и социалната защита на Руската федерация наскоро е поръчало над 230 000 удостоверения за семействата на загинали окупатори, но тази цифра определено е подценена. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
С. преди 7 месеца
До 32 .. Щеше да си смешен, ако не беше толкова жалък..
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако започне война, Русия може да изравни със земята цялата територия на бившата УССР буквално за няколко часа, не Киев за 3 дни, ами цялата територия на бивша УССР за няколко часа. И за това не и трябват 100 или 500 хил или 1 мил армия. Дори ядрено оръже не и трябва. Не и трябва да унищожава и цяла Украйна, достатъчно е да изравни със земята Киев и Лвов за 2 часа, и укрофашистите ще се влачат по корем пред Путин да молят за милост и пощада. В момента тази измислена държава съществува само благодарение на милостта и благородството на Русия, на сдържаността и хуманността на Владимир Путин.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 25 Руските войници умират като мухи, но преди това ги *** чеченци и вагнеровци. Умират гладни, обезчестени и изоставени
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става с контранастъплението?
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво става с войната в Украйна, руснаците нещо умаляха
20
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
До Елементарно Уотсън: А в Украйна мобилизацията е постоянна..
19
5
 
5
 
! Отговори
и какво стана сега? преди 7 месеца
Победена Русия трябваше да моли за мир. След това да и бъде позволено да подпише де факто капитулиране при условията на Украйна. Новите субекти и Крим да и се отнемат, средствата и активите, замразени на Запад, да се вземат като репарации, а руският естаблишмънт да застане пред международен съд. Общо взето трябваше да плаща и да се кае нон стоп.
18
5
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
В момента ботоксовото джудже от снимката е своеобразен победител. Февруари 2022 си мислеше, че всичко ще приключи за седмица. Юни 2022 беше като в небрано лозе, а през Октомври 2022 едва ли си е мислил, че ще е жив през Октомври 2023. Но ето, жив и може би здрав. Никой не му иска оставката, контраофанзивата на Украйна е бавна, а изгледите Путин да поживее още 4-5 години като господар на Кремъл са налице. Не това е важно, обаче. Важно е какво става с държавата Русия, а това е тежък въпрос!
17
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Фашистка Русия, ако можеше да победи Украйна щеше да го направи още миналата година..., а в последните месеци само ОТСТЪПВА... Тепърва ще идват ракетите с голям обсег, самолетите Ф-16 с които ще се изстрелват част от тях и стотици нови танкове. Рyшляците са обречени и го знаят отлично, но на джyджето в Кремъл не му пука.
16
3
 
7
 
! Отговори
Чичи преди 7 месеца
Русия винаги се е готвила за дълга война. Значи шансове НАТО има около нулата.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна ще бъде или американска, или изоставена. САЩ по принцип не изпозват план Б, по-евтино за САЩ е да изоставят план А ако се провали, отколкото да разработват и изпълняват план Б, заради някаква си Украйна. Така беше в Ирак, така беше и в Афганистан.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ютюб 21 каква е тази шльокавица?
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руските войници се бият смело но нямат мотивация да убиват братята си
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става с членството на Украйна в НАТО? Приеха ли вече Украйна за член на НАТО?
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Войната ще приключи със свалянето или ликвидирането на кремълския, къс рептил. Въпросът е дали това ще стане скоро (преди края на годината) или догодина. След Пригожин и други влиятелни руснаци ще се осъзнаят, макар и късно, че с техния фюрер те нямат бъдеще като нация и федерация... Украйна тепърва ще получи все повече сериозни оръжия като ракети с голям обсег и самолети. Pyшляците нямат никакви шансове за успех в тази война.
10
1
 
3
 
! Отговори
ютюб преди 7 месеца
Сбежавшая из Германии Ольга Штумпф: "Мои дети в России просто счастливы!"
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво става с руския флот?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не става само с пари и оръжия трябват смели войници с висок боен дух
7
0
 
6
 
! Отговори
1984 преди 7 месеца
Внимание, внимание, говори големият брат....
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 10 В Русия вече има 40 милиона мюсюлмани