Отнеха изцяло на Навални връзката с външния свят

Той е лишен и от право на кореспонденция
24 окт 2023 18:00, Стела Стоянова
97
Отнеха изцяло на Навални връзката с външния свят
Снимка БГНЕС, архив

Руският опозиционен лидер Алексей Навални се върна в карцера, ден след като съюзниците му съобщиха, че са му били отнети възможностите за писмена кореспонденция - единственото средство за комуникация с външния свят.

Това лято присъдата на Навални беше увеличена на 19 години и скоро той ще бъде преместен в колония със специален режим - най-тежкия вид затвор в Русия.

Трима от адвокатите му бяха арестувани този месец, като екипът му предупреди, че руските власти искат да ограничат още повече контактите му извън стените на затвора, припомня БГНЕС.

"За 21-ви път вкараха Алексей в изолационна килия", заяви говорителката на Навални в изгнание Кира Ярмиш в социалните мрежи.

Тя добави, че Навални "е прекарал общо 236 дни" в такава килия.

47-годишният мъж, чийто външен вид се е променил значително в затвора, е вкарван и изкарван от килията непрестанно през последните месеци.

Ден по-рано съюзници на Навални алармираха, че "не знаят" защо той е пропуснал съдебно заседание, което се е провеждало в затвора с максимална степен на сигурност, където е задържан.

По-късно те заявиха, че той не е отишъл в знак на протест срещу лишаването му от възможността да пише писма.

"Алексей Навални е бил лишен от инструментите си за писане. Сега няма възможност да пише писма. Затова той отказа да излезе от килията си за съдебния процес", обяви Ярмиш в социалните мрежи.

Още по темата

"След това няколко лица влязоха насила в килията му и физически го отведоха до кабинета на следователя", добави тя.

Писането на писма и посещенията на адвокати са единственият начин на Навални да общува със света. Но този месец Москва арестува трима от адвокатите му, което принуди друг представител на Навални да избяга от страната.

"На никого не е позволено да ме вижда. Напълно съм изолиран от външна информация", заяви Навални по време на съдебно заседание в затвора миналата седмица.

Той нарече арестите на адвокатите си "незаконни".

Предстоящото преместване на Навални в по-строгия затвор още повече ще ограничи контактите му с адвокати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Навални освен връзката с останалия свят са му отнели и девствеността.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 77 - ADX Florance, Сан Куентин, Райкърс Айлънд, Атика, Гуантанамо бей... действащи в 21 век, в най- "демократичната" и спазваща човешките права държава... преди да фекалираш с коментари образовай се малко...
80
1
 
0
 
! Отговори
Имайки в предвид преди 6 месеца
неговите изказвания за цветнокожите и откраднатите пари, може би и да е адекватно!
79
4
 
5
 
! Отговори
До 0880 преди 6 месеца
Защо пък да е предател?!Човек не може ли да има друга позиция,различна от тази на управляващите?!Ние всички ли подкрепяме нашето правителство и президента?И всички ли сме предатели?!
78
5
 
2
 
! Отговори
0880 преди 6 месеца
До Роза ---- Не може да си предател на Родината си, да си Юда и да очакваш лек режим и предсрочно освобождение.. Ще си изгние там, горкият..
77
2
 
6
 
! Отговори
искам да попитам преди 6 месеца
Освен че е "вкарван и изкарван" от килията, правени ли са му други манипулации? Например, разтриване на гърба? Питам защото трябва да се подготви за доста по екстремни условия. Но така е когато работиш за чужди интереси и против държавата си.
76
6
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 6 месеца
Жалки руски въшкарници!
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До живот да изгние там тази гад
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А нещо за Едуард Сноудън и Джулиан Асандж да кажете! Или Асандж го канят на спа в говедарника, а със Сноудън искат да говорят на кафе и бисквитки
73
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Самият факт че в Русия, в 21ви век , все още съществуват затвори със "специални режими" (където измъчват затворниците, и то заради "предателство" към властта), както при Сталин, говори пределно ясно що за страна е Русия и що за "хора" я управляват! Само зло идва от тази страна - репресии, убийства, полит.преследване, чудовищни лъжи!
72
2
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 6 месеца
Естествено, че нямаш никакво отношение към руската вътрешна политика, иначе щеше да си наясно, че КПРФ не е никаква опозиция на Единна Русия на Путин...
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СВЕТЪТ ФАЛИРА : на 99 лъжи я има 1 истина, я не ! ИЗХОД : фокусирай се върху работа, не вярвай на прехвалени обещания, не сключвай сделки със субекти, които не познаваш от години ! ВСЛУШВАЙ СЕ И ВЪРШИ САМО ТОВА, КОЕТО МОЖЕШ ДА НАБЛЮДАВАШ ДИРЕКТНО ! ЗА ДА СА ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И БОГАТИ, БЪЛГАРИТЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И ДА НЕ СЛУШАТ ПРОПАГАНДА ! ПАЛЕСТИНЦИТЕ СЕ ПОВЕДОХА ПО ПРОПАГАНДАТА НА ТИЯ И ОНИЯ И СЕГА ПЛАЩАТ ЗА ТОВА СКЪПО И ПРЕСКЪПО !
70
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Той не е ли в затвора? Каква връзка с външния свят?
69
4
 
5
 
! Отговори
Величко преди 6 месеца
Оффф ... , защо чак сега ? !
68
2
 
3
 
! Отговори
Рънърса преди 6 месеца
Каква опозиция е Анални, никога не е събирал някакъв значителен процент на избори. Опозиция са тези, които са реален конкурент на управляващата партия, а в Русия това е КПРФ. Нямам никакво отношение към руската вътрешна политика, това си е тяхна работа, просто констатирам факт.
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нищо чудно руските служби да са подковали Навални, че той видиш ли бил най опозиционния опозиционер на опозицията ицията ицията ицията и тези които са се хванали на въдицата чак като излезе инфото какволайно е Навални чак тогава мост лайкли са решили да го изпортят по всички линии за да му се срине опозиционния авторитет. *** комуто ония лели около него, дето го зарязаха, най вероятно са му вножили че ще е втория Нелсъл Мандела с 33 години строг зандан. Жените го прецакаха. Навалчо Навалчо
66
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След некоя година така ще разтегнат перуналнияаналния нерв че цръвата ще му заизлазат изкодзаднико и дажезапедерас нема у зандано да га кандилят.
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
лишен от свобода нема право връски с вншен свят.ако в бг еразрешено връска с затвррници в русия немат право маиче в ес имат право ***
64
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само като си представя колко овце в милата ми родиня подкрепят САЩ и ЕС и ми става мъчно.
63
6
 
9
 
! Отговори
Роза преди 6 месеца
Путин си служи с методите на Сталин.Е,сега е друго време и той се стреми да имитира законност,но тактиката му е тоталитарна по същността си и се стреми към физическо унищожение на противника.Нищо ново под небето!