Отнеха изцяло на Навални връзката с външния свят

Той е лишен и от право на кореспонденция
24 окт 2023 18:00, Стела Стоянова
97
Отнеха изцяло на Навални връзката с външния свят
Снимка БГНЕС, архив

Руският опозиционен лидер Алексей Навални се върна в карцера, ден след като съюзниците му съобщиха, че са му били отнети възможностите за писмена кореспонденция - единственото средство за комуникация с външния свят.

Това лято присъдата на Навални беше увеличена на 19 години и скоро той ще бъде преместен в колония със специален режим - най-тежкия вид затвор в Русия.

Трима от адвокатите му бяха арестувани този месец, като екипът му предупреди, че руските власти искат да ограничат още повече контактите му извън стените на затвора, припомня БГНЕС.

"За 21-ви път вкараха Алексей в изолационна килия", заяви говорителката на Навални в изгнание Кира Ярмиш в социалните мрежи.

Тя добави, че Навални "е прекарал общо 236 дни" в такава килия.

47-годишният мъж, чийто външен вид се е променил значително в затвора, е вкарван и изкарван от килията непрестанно през последните месеци.

Ден по-рано съюзници на Навални алармираха, че "не знаят" защо той е пропуснал съдебно заседание, което се е провеждало в затвора с максимална степен на сигурност, където е задържан.

По-късно те заявиха, че той не е отишъл в знак на протест срещу лишаването му от възможността да пише писма.

"Алексей Навални е бил лишен от инструментите си за писане. Сега няма възможност да пише писма. Затова той отказа да излезе от килията си за съдебния процес", обяви Ярмиш в социалните мрежи.

Още по темата

"След това няколко лица влязоха насила в килията му и физически го отведоха до кабинета на следователя", добави тя.

Писането на писма и посещенията на адвокати са единственият начин на Навални да общува със света. Но този месец Москва арестува трима от адвокатите му, което принуди друг представител на Навални да избяга от страната.

"На никого не е позволено да ме вижда. Напълно съм изолиран от външна информация", заяви Навални по време на съдебно заседание в затвора миналата седмица.

Той нарече арестите на адвокатите си "незаконни".

Предстоящото преместване на Навални в по-строгия затвор още повече ще ограничи контактите му с адвокати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само така ! Враговете на народа се ликвидират!
61
4
 
4
 
! Отговори
НавалниЧе Носи преди 6 месеца
Ако го пуснат най вероятно Зеленоидите ще го претрепат защото е са убедени че е присвоил огромни партийни субсидии които е трябвало лично да предаде на Елена за да си купи златен пръстен с диямант за средния й пръст, с който всеки понеделник професионално да изчегъртва на ВолтметъраГъза от смиризливитеМуГангренясалиХемероиди. Такива ми то ропоти Нафелний. Стой си изолиран, Кльопачката с теб. Вода и въздух. Не се дрЪпай ща ти хареса.
60
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Слава богу, той отдавна няма връзка с реалността
59
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И това злобно садистично сибирско джудже е любимец на българските русофили ?!? И те искат България да става Задунайска губерния на тия сибирски варвари ?!
58
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отврат, затова не мога да понасям копейки, толкоз са прости, че няма накъде повече
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе хъшове толко ли незацепвате, че Навални е обработван заради убийството на Боря Немцов. Навални усети какви огромни потоци суха пара потеглят към офицялния Генерален Секретар на Либералния Руски Конгрес ииии квооо. Еми Навални посегна към тази титла и пари (има регистрирани финансови злоупотреби) Немцов най подло бе застрелян и Навални се понесе. Тровили го, Търсиливгъзаму новичок, като ненамерил-казачок, и накрая му зашилилайнометката с възможно да се диярира. И кво. Найн, Ноу ЪЪ
56
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Химията ни бе ВАЛЬО. Тя ни е хранила толкова г., а и още толкова ще ни. Просто е. Защото си яа знаем и разбираме. Тези от МС, лидерите ми на партиите да си парвят избори. А пък, те са си с пари. Както и всичсо останало. Много секси служителки имаш. Ами, плащаш им заплати, а аз не. СОБСТЕВН БИЗНЕС, ПРИЯТЕЛЮ. А И СИ ГО СЛУШЯМ МАРКОВ.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Комунистически фашизъм. Черна ду.пка в сърцето. Няма го.
54
3
 
4
 
! Отговори
Напречната терапия!! преди 6 месеца
Сутрин Обед Вечер прилагането линейна масажна терапия с върбови пръчки добавъчно помага спомагателно като една реална помощ най вече провеждана напречно на задната част на тялото.Това врат,това гръб,плешки,рамена,кръст,бедра,прасци, глезени и ходила-таслед щателна терапия назадната територия тялото сеобръща по гъб зада сезазидат усещанията като постоянни.Същата санитарност сепровежда спредницата отчелото през шията,гръдния кош,корем(прескача се органа) бедра доходилата. От Навални става Линейни
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин е изверг като Хитлер. Срам за човечеството!
52
1
 
1
 
! Отговори
PhD CHEMISTRY преди 6 месеца
Валерка, ти защо се преструваш на обикновен сладов работник, а не се представяш като собствекик и управител на най-добрлата химическа фирма в Бг-то ни, какъвто си. С най-добри пожелания за печалби и успешен бизнес И на мен ми е омръзнало да смятам, но да му мислят счетоводителите и финансистите. Ами, Симеонов си е, г-н ВАЛЬО. МАЯРЩКОВ ДА ПЕЕ. ВАЛЕНТИНЕ. За да ти я намеря по-лесно. ФИРМАТА ТИ.
51
6
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 6 месеца
И защо лъжеш?! На обикновените тарикати като теб Не им отнемат възможността за комуникация. Путин иска да у.б.ие Навални чрез физическо и психическо изтощение. Из.род! Пфу!
50
4
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 6 месеца
Как досега редовно пускаше туити от затвора?
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Само да вметна...Френската компания Официално каза че не е имало крадене...само че той не е удобен на оня малкият...
48
3
 
2
 
! Отговори
Инженер - химик преди 6 месеца
Вдигай ги бе ВАЛЬО. Цените и парити са си винаги важни. А пък, бате Любо Радунчев СИ НИ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ. От тези истинските, каквиотсме и ние. Дори и професорите са ни. Но, не и акадечиците. ЧЕСТИТО Г-Н ВАЛЕРИ. Просто ми кажи здрасти. нищо повече. ПРИЮТЕЛ\. Марков да пее. там, на ул. Амстердам с номер 16. Докато ти я намеря фирмата, джстя се озорих. Ями, н Дървеница ти беще. Там, в комсомолския комплекс. Ами, ка да ме познаеш. 30 г. са си това
47
8
 
14
 
! Отговори
Само да вметна преди 6 месеца
До 48 . Навални открадна Хиляди Евро от Френска компания,към която " работеше"! И когато лъсна всичко,имаше 2 избора! Или Французите да го докопат и съдят според техните закони! Или да се върне в Русия и " яхне" " идеята" да се Представи за " Политически затворник"! Той избра 2 рото! Че за руснаците Навални е просто един Обикновен човек и руски гражданин,не Му е " виновен" Путин и Руската Федерация! -:) Тарикат!!!
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин човешко същество ли е, за да причинява това на един невинен човек?! Що за фашистка държава е Русия?!!
45
8
 
8
 
! Отговори
Нео преди 6 месеца
Не е за вярване до каква степен диктаторът се страхува от Навални!
44
8
 
6
 
! Отговори
Барселона преди 6 месеца
Путино Кремълска руска Демокрация...Навални жив няма да излезне от затвора освен ако не стане чудо...Дали с всички престъпници се отнасят тка...това е запазена марка за критикуващите кремълската шайка...
43
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този умник сам си е виновен. Беше отишъл в Германия, знаеше че ако се върне го чака затвор и въпреки това се върна.. Или е мазохисти и самоубиец или изпълнява заповед на кукловодите си да се жертва.. Не вярвам да е разчитал че ще предизвика някакво всенародно въстание като се върне..